Всичко за дърводелството
пишман_майстор - майстор
Здравейте колеги.
Харесах си едно потапящо циркулярче на Елу, модел ПС274, с 1200 ватово моторче и 7000об/мин. с 216 диск бил. В дилема съм за покупката му. Има ли колеги с мнение за този модел? Стори ми се тежичък в сравнение с предния ми . Леко съм притеснен от посочените обороти, сякаш нещо не си спомням да съм имал циркуляр с такива обороти, не са ли доста? Не съм го тествал , щото ми е отдалечен от мен. Има стойка ( оригинална към него ) . Според думите на продавача е към 25кг със стойката. Визуално изглежда много добре ( буквално нов ), технически -перфектен, почти не е било работено с него. Направен е ламината на една къща с него и оттогава неползван. Продавача ми каза, че било с ремък предаването и бил доста тих при работа. Притеснен съм и за ремъка. Как е снабдяването с части ( ремък примерно ) ? В крайна сметка струва ли си покупката или не ( за качесвото му )
griffin - майстор
повечето циркуляри, които сум виждал са с обороти в порядъка 3000-5000, според мен при 7000 ако наистина са толкова ще е по-голям шанса да прегориш материала ако не подаваш достатъчно бързо.
nikolson - майстор
Елу, днес DeWalt. 6700 об/мин. Тези с "Е" накрая са с по-ниски обороти.
пишман_майстор - майстор
Благодаря колеги , и за линка също. Отидох на място да я видя и пробвам. Машинката е вече у дома. Като разгледах линка е едно към едно с http://service.dewalt.co.uk/Products/Pr ... RegionID=1
Прикачен файл:
Изображение1732.jpg
Прикачен файл:
Изображение1733.jpg
Прикачен файл:
Изображение1734.jpg
nikolson - майстор
Честито!
Да знаеш, че това легендарна марка. Изглежда много запазена за годините си.
пишман_майстор - майстор
Позачетох се за фирмата в нета. Имах преди някаква далечна представа за продуктите им, най-вече за грозни и груби неща, се търсеха сериозни пари :-D .
Като за начало ми хареса много начина на конструкцията по изтеглянето. Водачите са скрити в тялото на машината , т.е. нищо не стърчи отзад . Гладко и доста тихо работи, с четков мотор е ( щеше ми се да е асинхронен ама..не е ). Стойката която е към машината е с липси ( разбрах го от ПДФ файла към линка на машината ) липсват двата най-крайни крака ( общо са шест ). Аз рядко ще режа толкова дълги детайли, че да ми е проблем нещо, но ще измисля вариант в случая .
Ще сменя само диска, оригиналният е леко износен ( пробвах машината на букови дъски/парчета) 28мм дебели . Да не повярва човек как ламината хаби сериозно видираните дискове . В момента гледам какви има, да държат на тия обороти. И да поръчам един-два да имам. Може и вариант да се наточи сегашният също.
nikolson - майстор
На моя ръчен циркуляр на диска му пише 7000 об/мин, а оборотите на машината са 5200. Не е изключено и другите дискове да са така, за да обхващат по-голям кръг машини.
EDI - майстор
Марковите дискове - ДЕВАЛТ, МАКИТА, БОШ имат и до 7000 и до 8000 оборота, въпрос на избор е вече.Най-подходящ ми се види диск на ДЕВАЛТ, имат 216 на 7400 и 9000 оборота.БОШ имат 216 на 7000 оборота.
пишман_майстор - майстор
Мисля да поръчам този диск отговаря на размера и оборотите ( 7500 гледах някъде е ) 40зъба и негативен наклон ( изискване както е по машината ) , пише, че е за мулти рязане ( дори и пирони :shock: ) . Ценово с доставката е някъде 32/3-ина лв , ако взема два, плащам една доставка, т.е. под 55 лв ще се вържа за двата . Според вас добре ли е?
П.п. Оправих линка! http://www.rubart.de/DeWalt-DT1155-QZ-B ... 33281.html
Дано сега да е видим !
Последна промяна от пишман_майстор на пет дек 11, 2015 8:55 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Elu PS274" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: