Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Spaidy - специалист
Здравейте колеги! Имам един въпрос. Утре започвам да права едно таванче с гипсокартон и скрито осветление та въпроса ми е: от къде да закупя луминисцентни тела с пръчка която свети синичко и как да ги свържа последователно ли или как? Другия въпрос ми с какъв кабел да ги свържа? Днес мислех да купя обикновен мостов 2.5 квадрата ще бъде ли достатъчен? Дайте съвет. И последен въпрос: ще успее ли обикновен кабел от коридора да захрани 4 лунички на 12 волта и 4 броя лумунисцентни тела? Попринцип и двете са електроспестяващи, та си мисля, че няма да имам проблем ама изкажете се компетентно докато не съм почнал, че утре почвам скарата за картона и кутиите за скритото осветление. Трябва всичко да стане перфектно. :)
Spaidy - специалист
Междудругото намерих сега една фирма в квартал Надежда за луминисцентите, та дори продават и пури в доста цветове на цена от няма и 20 лева за пръчка + тяло от 120см просто това им е най - голямия размер и така. Еми казвайте си мнението. :)
Trifun - специалист
За осветление 2 Х 1.5 кв.мм. ти е напълно достатъчен. Препоръчвам ти да вземеш гъвкав, многожичен кабел - с него се работи по-лесно. Цената му е под левче на метър. Колкото до луминисцентните пури - има едни много тънички, които имат възможност да се снаждат една с друга. Бездроселни са - направо им се подава 220 V и светват веднага. Най-различни размери са, и ги има в различни цветове - синьо, зелено, червено ... В комплекта е включено самото тяло, пуричката, както и комплект за снаждане с друга такава лампа.
Spaidy - специалист
Благодаря ти за отговора колега! А другият ми въпрос от къде мога да закупя тая екстра (за луминисцента става въпрос)?
Trifun - специалист
Ако беше от Русе, щях да ти кажа точно магазините, където съм ги виждал, но за София - идея си нямам ...
Провери в магазините за осветителни тела.
И в Бриколаж ги има, ама там са доооста по-скъпи.
Тия тела имат букси в двата края - в единият край подаваш захранване, а другият го снаждаш с друга пура, евентуално - в случай, че ти трябва по-голяма дължина. По този начин можеш да получиш примерно 5 метра лампи, като захранването се подава само от единият край.

Тема "Малко въпросче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: