• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
grants написа:
Колеги здравейте , има ли някой запознат по-точно с режима на модулация за да ми го обесни
Колега при стария контролер няма нищо сранно в режима на модулация.Ако я настроиш да работи по тем. на водата влиза в режим на модулация, когато водата мине с 1 градус отгоре от зададената.Аз я държа на 65гр. и минава в модулация на 66гр.При мен(pm 23kW) на 1 степен и в режим на модулация настройките са едни и същи.Реално модулацията си е същата степен като 1-просто на екрана изписва модулация.
Не знам когато работи по стаен термостат как е и изобщо модулира ли или директно влиза в ON/OFF режим-никога не съм я пробвал.
При новите контролери виждам пишете,че можете на правите настройки и за режима на модулация?Странно ми е как точно са го измислили.При нашите нема такова животно,просто влиза в модулация,ако тръгне да прегрява стига зададената темп.на изключване и гасне.
Поздрави.
grants - специалист
Да и при мен е така стига 54 градуса и минава в модулация. Но въпроса е задал си примерно 60 градуса , стига 61 и минава в модулация(по-ниски стойности на подаването на пелети и вентилатора), съответно тя не може да поддържа желаната Т на водата и водата започва да истива , истива истива но до кога ?
При мен стига 45 , при зададена 53 и продължава да си модулира, което за мен е непонятно :? Вдигнах 65 и пак си продължи да модулира , което е вече разлика от 20 градуса :lol: Все пак желаната ми Т е 53 и там някъде трябва бъде +- няколко градуса.
При новите контролери има ето това меню за включване на опциите :
Изображение

Ако видиш А06 от там може да нагласиш коя степен да използва в режим на модулация , като тези C11 и U11 са степени само за модулация.

Сега ми държи 45-46гр. при зададени 53 , разхода съответно падна от 0.75кг/ч на 0.6кг/ч , но не ми харесва че при зададени 53 ми подържа 46 :lol:
Другото е да вдигна стойностите на C11 и U11 , което ще увеличи огъня и Т на водата. Но по-добре да си мина към стария режим на работа , който е вече тестван и работи перфектно :lol:
benimm8808 - специалист
При мен на 66гр. влиза в модулация.Ако тръгне да изтива водата пада на 65 модулира,пада на 64 модулира,в момента в който падне на 63 гр. директно влиза в 3 степен и започва да подава повече пелети и въздух- респективно на камината и трябват няколко минути да мине пак през 64,65,66гр. и да почне да модулира отново.Реално моя толеранс е 2 градуса от модулация до минаване пак в степените 3,2,1.
Звънни на инсталатора и да ти обясни(или да дойде) как да направиш толеранса за модулация по малък.Трябва да може да се регулира това.
Поздрави.
grants - специалист
Ясно и при мен е така , но явно като изключа от горното меню стайния термостат А19 - "0" и като влезне в модулация си кара само така :lol:
При мен като не работи в модулация държи 51 градуса - 2ра степен и 50 градуса 3та степен , като горивния цикъл съм го постнал в другата тема. Разхода като паднаха сега температурите вънка е 0.75кг/ч което е добре :)
А на инсталатора аз му пращах мойте настройки , той си кара на фабричните по книжката :lol:
Поздрави !
benimm8808 - специалист
Ако не се лъжа ти управляваше камината си по стайна температура и е нормално,ако изключиш стайния термостат да се побърква камината-кое да следи?
grants - специалист
Точно обратното , управлявам я по Т на водата стайния термостат съм го вдигнал на макс 40 градуса , но реших и от менюто да го изключа но виж какво стана :lol:
benimm8808 - специалист
grants написа:
Точно обратното , управлявам я по Т на водата стайния термостат съм го вдигнал на макс 40 градуса , но реших и от менюто да го изключа но виж какво стана :lol:
Максимата на програмиста е-Ако нещо работи не го пипай.
toto1221 - специалист
сега да споделя за пелетите,до сега горях едни пелети от село хвойна който даже не знам къде може да ги намерите,защото ми ги носи познат цената им е 320 лв. тона ,днес реших да купя други пелети и да сравня ,купих 1 чувал от баумакс който са 460 лв.тона старите ми пелети при всички термоглави отворени на тези настройки който съм направил ми вдига макс темп.на водата на автоматичен режим 58 градуса, тези от баумакс който много ги хвалиха не ми вдигат и 53,затова стигнах до извода който го споделям и с вас цената не винаги значи качество
filmatoplo - майстор
Д нес в едно кафе имаше такава камина, през 5 минути гасене и палене, казах им да си оправят настройките.
Здравейте, повече от месец и аз се боря с настроиките, обаждах се и на сервизните в гр.Русе, но без резултат, много зети, извън града и т.н. Непрекъснато като си направи градусите на водата гасне, това го прави на половин един час, а за паленето отиват адски много пелети и до като трае процеса на палене пада още темепературата. Според мен е от това, че менюто което е за стайната темепература пише Lo" и нз как да го промен ясъответно на по-големи градуси....
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: