Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Кажи дататаааа :prayer: , че нали си обещал на моченце по прасенце :drinkers: . Току виж съм дошъл с тебе в Маймундере - ама и моите момчета ги бива така да знАйш Ей :partyman: :partyman: !
lz2skt - специалист
На Дитриха като го погледнеш тапата ,където се завива нипела на събирателните глидери се намира в най-ниската точка ..под пепелника...а на другите чугунки над пепелника.
Radoslaw - специалист
Де Дитрих е един от малкото,да не кажа единствения ,котел с водна риза на дъното.Единственото спасение е
направа на ребро с водна риза.Нещо подобно.

Прикачен файл

Pic_0108_125.jpg
Pic_0108_125.jpg (10.07 KиБ) Видяна 2043 пъти
geniya - специалист
Сложих диска от шмиргела, пък да видим дали ще има файда.Засега е монтиран на шпилка ф8 окачена през отвор на кривата плоча.
димитар кисиов - специалист
Radoslaw написа:
Де Дитрих е един от малкото,да не кажа единствения ,котел с водна риза на дъното.Единственото спасение е
направа на ребро с водна риза.Нещо подобно.
Така ще е по скъпо от нов котел мисля
lz2skt - специалист
Мен пък ми мина през акъла .. да се изработи кутия,п.горелка да е отзад ...да се среже вратичката за пепелника наполвина и единият ход на газовете да се прекара от там посредством нещо като С обрразен кюнец....Отделно вътре може с тухлички да се направи ход на газовете.Но това е просто хрумване...
шоп - майстор
lz2skt написа:
Мен пък ми мина през акъла .. да се изработи кутия,п.горелка да е отзад ...да се среже вратичката за пепелника наполвина и единият ход на газовете да се прекара от там посредством нещо като С обрразен кюнец....Отделно вътре може с тухлички да се направи ход на газовете.Но това е просто хрумване...
Не е хрумване, а генииално хрумване. Скоро срещах такива снимки из руските форуми, но за съжаление не ги запаметих за да ги покажа. Кутията е наистина с една идея по-сложна заради този S, но така се получава още един ход на димните газове и допълнителни немалко см2 на тоблообмен.

Руснаците този преход наричат "газовое окно" и понеже през него минава огромно количество топлинна енергия то се прави или облича с огнеупорни тухли или вермкулит. На същият принцип са техните така наречени " шахтение котли" има камера за горивото, газово окно и отделение за топлообмен. За съжаление котлите тип шахта са малко познати у нас. Боша има доста общо с този тип горене и топлообмен.
Ruseff - специалист
Такава кутия щях да правя миналата година,ама предупредих ,че ще е експеримент все още,човека обаче не се довери и се отказа от подобен монтаж.Напролет ше имам едно първо такова изпълнение,надявам се да стане сполучливо.А бе ше го направим и Дитриха с добро горене,от българина нищо не се отърва :)
LazarGanev - "Велик майстор"
lz2skt написа:
Наскоро пуснах подобно изпълнение - котелът имаше ламаринен капак отзад точно срещу долната врата. Изведохме димните газове назад от кутията и ги вкарахме през този отвор на задния глидер. Така горелката загрява целия котел отдолу и после газовете минават пак през целия котел
димитар кисиов - специалист
Останали време за снимка

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: