Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
П. Петков - специалист
profesionalist_wood написа:
Мерси :partyman:
Май ще си мерим тук а :-D :lol:
Е почакай да ти покажа моя прадядо на бормашините :-D
Прикачен файл:
1381387_739950256032151_725161049_n.jpg
1381387_739950256032151_725161049_n.jpg (56.27 KиБ) Видяна 2260 пъти
Инерционният маховик е впечатляващ!
А тези "врътки" отляво и отдясно под маховика за какво са? Да не би да се гресьорки? Ама защо са две?
Тази отляво вероятно е стопер на въртенето, за да се ползва установката и като мини-преса, а отдясно е гресьорката. Тъй ли ще да е?
Кат гледам машината е двускоростна, ама къде е ръкохватката за вертикалното придвижване? Да не би да е имало каиш на маховика?!?!
mitko64 - майстор
Имам подобна, само където скоростите се превключват с лостче, а тука се мести манивелата. Схемата е хем се върти, хем се спуска или вдига(според посоката на въртене) едновремено. Опитал съм се да го обясня в темата, дето съм я качил.
profesionalist_wood - майстор
То само надъхани и радикализирани гаражни майстори сме тука бе :-D С бормашините ставаме и с тях лягаме :lol:
nikolson - майстор
Мисля че втората шийка над тази с манивелата е друга скорост.
Момчета,имам една голяма молба към вас . На някой да му се намира българска настолна бормашина ПН 161 втора ръка,защото искам да си купя и съм заделил 400-500 лева (яко пестих от закуски и сандвичи) :roll: Защото по обявите в сайтовете все като се обадя,са продадени. :?

Нямам изисквания да е перфектен. Не е проблем ако липсват ремъчните колела или менгеме или патронник.....

Ще бъда много благодарен за помощта,въпреки че съм глух

ПС: Пращайте линковете на лични съобщения
edre - специалист
На някой да му се намира българска настолна бормашина ПН 161 втора ръка,защото искам да си купя и съм заделил 400-500 лева (яко пестих от закуски и сандвичи) :roll: Защото по обявите в сайтовете все като се обадя,са продадени.:?
И аз се оглеждам за нещо подобно,но като видя какви цени са обявили,даже не се и обаждам.
edre написа:
На някой да му се намира българска настолна бормашина ПН 161 втора ръка,защото искам да си купя и съм заделил 400-500 лева (яко пестих от закуски и сандвичи) :roll: Защото по обявите в сайтовете все като се обадя,са продадени.:?
И аз се оглеждам за нещо подобно,но като видя какви цени са обявили,даже не се и обаждам.
Ако видя да има ще ти пиша. Колко ти е бюджета?
edre - специалист
Ако видя да има ще ти пиша. Колко ти е бюджета?
Кокото по-малко,толкова по-добре! :-D
Ясно е ,че за по-малко от 500 лв.,надали ще се намери нещо читаво.
Пак съм в задънена улица :x Докат оотида до складовете са изкупили всичко.
Освен да чакам някой от форума ако има която не му трябва

Тема "Машинно менгеме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: