Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравей те, нов съм във форума. Както и във физиката. Та въпроса ми е следният:
Мога ли със електромагнит да оттласна магнит. Ако може някаква схема и обяснение.
Идеята ми е много просто искам да направя врата на колата ми да се отваря автоматично.
pipilica - майстор
Може да го оттласнеш, вземи прочети какво е електромагнит и ще ти стане ясно.
ivanovbg - майстор
Няма ли да е по просто и сигурно с пружина? Е няма да е толкова хай тех...
:partyman:
maleeeestrax - специалист
Да се отвори вратата 2см. може с електромагнит но ако искаш да се отваря изцяло ще идеш в Балкан стар че знам че на Мерцедеса вратите се отварят така те ще ти сложат такава джажа но ме притеснява да не ти излезе 5-6 пъти по-скъпо от колата :rock:
DundyTheCroc - майстор
Целта е вратата само да се открехне или изцяло да се отвори? Ако е второто работата е сложна, ако е първото се прави с пружина, електромагнит и команден модул. В двата случая си иска много работа по механиката и съответната инвестиция. Каква ти е колата и колко би отделил за тази екстра, примерно само да се открехне има китове по 180 долара, после следва и премахване на оригиналните механизми, монтаж, премахване дръжките на вратите, боядисване и молитва да не ти умре акумулатора :)
:weedman: Благодаря за съветите. Намерих човек той ще ми го направи.
vandu - специалист
Много се радвам че си успял да си оправиш проблема, но повече бих се радвал ако ни беше разяснил как го оправи и защо ни позагуби от времето.
maleeeestrax - специалист
Така ще натрупаме опит и знание---- Благодаря за съветите. Намерих човек той ще ми го направи. :finga: :finga: :finga:

Тема "Електромагнит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: