Всичко за дърводелството
cvetankirilov - специалист
Здравейте. Време е да спра само да купувам инструменти и да вкарам наличните в действие, тоест официално откривам дърводелския сезон за мен. И така започвам с не какво да е, ами с врата и то двойна.Ето я
Прикачен файл:
DSCI3434.JPG
Както виждате имаше малко издевателство върху едното стъкло и това ме подтикна към отдавна планирано действие. Та идеята е , да се махат стъклата и да я направя с табли, като таблите ще бъдат една по голяма отдолу, една съвсем малка в средата и две по правоъгълни отгоре. като за начало, ако някой може да ме светне за някъкъв препарат с който да премахна , макар и не напълно сегашния лак. обещавам снимков материал за всички извършени действия
griffin - майстор
EDI написа:
Ето - http://profitech-bg.com/product/145/duf ... 750-g.html .Чакам снимки :-D .
еди тоя препарат иска ли миене после или само забърсването върши работа?
EDI - майстор
Забърсване му стига.Като му удариш мократа гъба или парцал е готово.Все пак зависи и колко слоя и какви бои се свалят, може и малко повечко вода да трябва..Аз веднъж съм го ползвал да сваля една боя от 1 слой, сваля здраво.
айди малко работа. Едното крило на вратата е със смъкнат лак и добавени два напречника и един надлъжник. Исках да разглобя рамката,за да сглобя всичко заедно, но се оказа много яко залепена и действах по технология "цецотуул дибломино", ето така
Прикачен файл:
DSCI3441.JPG
DSCI3441.JPG (39.55 KиБ) Видяна 1096 пъти
Първо разпробивам с дълго свредло и после слагам яко лепило, и набивам диблите, които също сам си правя от букови дъсчици. Диблите са фи 16 и са по три на всяка страна.
Ето това е крайния вид на рамката.
Прикачен файл:
DSCI3441.JPG
DSCI3441.JPG (39.55 KиБ) Видяна 1096 пъти

Прикачен файл

DSCI3437.JPG
EDI - майстор
Браво, добро начало. :partyman: Таблите с профилни Г образни первазчета от двете страни ли ще ги хващаш, по английски тертип.Ще стане интересно.С ДУФА-та ли свали лака или с нещо друго.Диблите са добро изпълнение, здраво ще стане.
С дуфата махнах лака и после доста шлайфане падна, не заради лака ами предишния майстор само рендосвал и сглобил човека. Да таблите ще се хванат с первазчета от двете страни и ще имат някакъв профил, не само г-образни. Таблите в момента съхнат на стегите. През седмицата, ако имам време след работа, ще фрезовам малко первазчета да видя как ще стане.
Малко поработих. Ето резултата
Прикачен файл:
DSCI3450.JPG
това са первазчетата
DSCI3450.JPG (68.19 KиБ) Видяна 1021 пъти
вече с две табли
Прикачен файл:
DSCI3476.JPG
DSCI3476.JPG (84 KиБ) Видяна 1021 пъти

Тема "Преработване на двойна интериорна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: