• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi8008 - напреднал
iceheart написа:
Колко бр. са глидерите и тази височина е на целия радиатор или между тръбите.

108 глидера на целият етаж. Това е височината на целият радиатор 60 см височина.
bobi8008 - напреднал
rosso666 написа:
Броя на глидерите няма голямо значение за харчалъка.човека не се оплака че му е студено значи са си сметнати.Но е грешка това че е направил радиатор от такъв голям брой глидери.по принцип за големи помещения изискващи повече глидери се слагат два радиатора а не един с много глидери.ама и това не е от толкова голямо значение за харча.по скоро се отнася към комфорта в помещението и времето за стоплянето му.
До колкото разбрах човека топли 100кв.ако е така и горелката работи на34кв. Е ясно защо му харчи

В момента е на 3 (25 клв) степен от възможни 5 (34клв)
rosso666 - специалист
Ами за тези 100квадрата си е множко на колко държиш водата.опитай се да я намалиш на 12 13киловата или там на колкото ти е минимума.ама трябва и въздуха д го нагодиш да е достатъчен за тези киловати .имаше тема за тези горелки как к какво им се регулира.има ли модулация или като стигне до градусите и спира
bobi8008 - напреднал
rosso666 написа:
Ами за тези 100квадрата си е множко на колко държиш водата.опитай се да я намалиш на 12 13киловата или там на колкото ти е минимума.ама трябва и въздуха д го нагодиш да е достатъчен за тези киловати .имаше тема за тези горелки как к какво им се регулира.има ли модулация или като стигне до градусите и спира
12 13 клв да е горелката.или?
Има модулация не спира ами намаля от 3 на 2 и накрая 1 и тогава като достигне 65 гр (толко съм му задал ) и тогава спира.
А 12 клв 13 клв значи да е на втора степен тя до сега беше така и 4 чув на 24 ч :?
rosso666 - специалист
Лошо :? А защо си я вдигнал на 3 степен.щом на втора ти харчи 4 торби.горелката 24 ч.ли работи
Осен минаваш на първа степен и слагаш стаен термостат.и замервал ли си изходните газове.
iceheart - специалист
rosso666 написа:
Броя на глидерите няма голямо значение за харчалъка.човека не се оплака че му е студено значи са си сметнати.Но е грешка това че е направил радиатор от такъв голям брой глидери.по принцип за големи помещения изискващи повече глидери се слагат два радиатора а не един с много глидери.ама и това не е от толкова голямо значение за харча.по скоро се отнася към комфорта в помещението и времето за стоплянето му.
До колкото разбрах човека топли 100кв.ако е така и горелката работи на34кв. Е ясно защо му харчи
Това което казваш ми е пределно ясно и всички виждаме грешките които са направени в инсталацията. Броя гилдерите и височината им са важни за едни други смети......... Тук става въпрос за настройка на горелката и т.н. мощноста която ползва в момента е приблизително някаде около 1-12кв. 2-15кв 3-19кв. 4-24кв. 5-30кв.
В момента има направена настройка само на времето между дозите и модулация..... я кажи сега какво да направи "човека"....

Разхода на пелети не идва само от настройки..... 1-1 чувал 5-5 чувала...... има разлика от настройките ама не чак толкова голяма..... ама не ми се обеснява в момента....пуснал съм цяла тема по този въпрос..... "ако имаш загуба 10кв. не може да се стоплиш с 5 кв........."
Последна промяна от iceheart на нед дек 13, 2015 9:50 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
Накарай помпата да вкл. и изкл. при 2-3гр. след влизане в модулация. Термоглавите дето са нагоре лъжат за действителната температура.
iceheart - специалист
:-D Как е n.ganev......как са нещата.
bobi8008 - напреднал
n.ganev написа:
Накарай помпата да вкл. и изкл. при 2-3гр. след влизане в модулация. Термоглавите дето са нагоре лъжат за действителната температура.
Това говорех по нагоре.
Сега термостата за помпата включва на 52 градуса и си мисля че по този начин ще топля само разликата между помпата и зададената температура на горелката която е 65 гр. Че има грешки ива но това все майстори са го правили какво да кажа.
Аз като предлагам дограма на клиента му обяснявам едно към едно + и - не лъжа да взема само пари то сигурно затова нямам мноого работа :lol:
n.ganev - майстор
iceheart написа:
:-D Как е n.ganev......как са нещата.
Имаш ЛС. Иначе - :yawinkle: :wink: . Само ако знаеш онова Ферари дето го поНатурелих как пръцкааааа :rock: - СтраУотно работи.
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: