• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
http://homeguides.sfgate.com/adjust-fla ... 39324.html
https://youtu.be/OEKmTtpFLNM
Ето малко за добра настройна на пламъка.
bobi8008 - напреднал
Здравейте
На който помагаха вчера
Все още немога да дам точни промени отностно разхода. Цял ден се разправям със скарите който правих за плочите. Но мисля че след тези настройки има намаление но незнам с колко точно. А сложих и огнеупорни тухли в дъното на котела както ме посъветвахте.
Ще дам инфо след 1 2 дни
bobi8008 - напреднал
iceheart написа:
bobi8008
Пробвай това t07-22, t10-65, t12-90, ако оганя не е добър .... върни t12-80, ако не смогва с градусите направи t07-20, t12-90.... за начало пробвай така и пиши да видим как се държи горелката..... Трябва да ти е ясно, че от растояние настройка е с проби...не е същото като да го виждаш....за това става с проби...ние обесняваме ти пробваш и гледаш... :-D
Помагайте колеги
Слизам сега при котела и
При настройки
Т 07 - 20
Т 10 - 65
Т 12 - 90
Датчика за помпата включва на 53
3 мощност и 65 гр
Прави няколко цикъла помпата на 3
Изравнява градусите в системата
Включва на 2 после на първа и неможе да стигне градусите за да изключи.
Отварям вратата и гледам на първа хвърля почти само искри няма пламък.
:? :? :? :? :? :? :?
bobi8008 - напреднал
iceheart написа:
bobi8008
Пробвай това t07-22, t10-65, t12-90, ако оганя не е добър .... върни t12-80, ако не смогва с градусите направи t07-20, t12-90.... за начало пробвай така и пиши да видим как се държи горелката..... Трябва да ти е ясно, че от растояние настройка е с проби...не е същото като да го виждаш....за това става с проби...ние обесняваме ти пробваш и гледаш... :-D
Помагайте колеги
Слизам сега при котела и
При настройки
Т 07 - 20
Т 10 - 65
Т 12 - 90
Датчика за помпата включва на 53
3 мощност и 65 гр
Прави няколко цикъла помпата на 3
Изравнява градусите в системата
Включва на 2 после на първа и неможе да стигне градусите за да изключи.
Отварям вратата и гледам на първа хвърля почти само искри няма пламък.
:? :? :? :? :? :? :?
iceheart - специалист
Би трябвало да е 51 защото беше написал, че е променил само t07. Върни t07-19 както беше писал че си го нагласил. Ролята на мидулацуята не е да стигне градусите и да изгасне горелката, а да се опитва да подържа температурата близка до зададената. Излиза, че с тези настройки 1 не стига. Почни да намаляш t07 с по едно докато ти хареса....
n.ganev - майстор
iceheart написа:
Би трябвало да е 51 защото беше написал, че е променил само t07.
Е да го намали на 40 - струва ми се че ще помогне.
bobi8008 - напреднал
Кое да намаля на 40 т8 ли.? Или да не го пипам. Щото на 1 излизат почти само искри не пламък.
А добре пак питам Вас термостата на помпата ок ли е. :?: :?:
bobi8008 - напреднал
Кое да намаля на 40 т8 ли.? Или да не го пипам. Щото на 1 излизат почти само искри не пламък.
А добре пак питам Вас термостата на помпата ок ли е. :?: :?:
Здравейте,
Искам да споделя и за моята инсталация. Къща на около 20км от дунава. Отопляват се около 140кв.м. на 2 етажа. Къщата е с външна и вътрешна изолация + вата на тавана и пвц дограма. Инсталирани ал.радиатори 104 ребра + 1 лира в банята. Всички радиатори са с термовинтили. Бойлер 200л. За отоплението се ползва комбиниран котел burnit UV 27kw. При положителни температури (до момента все още) 2 от радиаторите са спрени. Поддържам температура около 22-23градуса. За гориво ползвам пелети от гр.Шивачево от някаква фабрика за паркет: бор 50%, бук 30%, дъб 20%, 4800-5400 Kcal/kg. Към момента при температури над 0гр. разход ~3чувала х 15кг. Темп.на водата 64гр. Време за подаване на пелети 7сек/пауза 14сек, вентилатор 14%. Подаването започва при 2гр. под настроената температура. Котела не го спирам - освен за почистване 2 пъти седмично. Нямам идея каква е температурата на изгорелите газове. Коминът е хубав мисля, от двуслойни стоманени тръби с изолация и има добра тяга мисля, но и за това нямам числа.
Имам няколко въпроса:
На мен според това което съм чел и чувал до момента ми изглежда малко висок този разход. Дали е така?
Какво може да се коригира според вас за да намаля разхода?
Чета в ръководството, че има режим на поддръжка, при който подаване/пауза е да речем 30сек/30мин. Проблемът е че не знам как да вкарам котела в този режим. Някъде из форумите четох, че това става като се зададе температура на водата под тази при която включва помпата, но към момента не мога да настроя такава температура, понеже помпата включва на 40гр. а контролера не позволява да въведа по-ниска от 45гр. Идеята ми е да направя седмичен режим с влизане в режим на поддръжка за около 15часа в денонощието примерно при сегашните температури.
Предполагам, че от сервизното меню мога да настроя минималната температура която може да се задава, но нямам паролата - ако някой знае за тези котли и има желание, ще се радвам да сподели.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: