ivoto написа:нищо не чакам... гася я на 5-6 чувала, чакам 10 минути да се издими, и пускам прахосмукачката...

ivoto написа:нищо не чакам... гася я на 5-6 чувала, чакам 10 минути да се издими, и пускам прахосмукачката...
vladeto8610 написа:Здравейте, повече от месец и аз се боря с настроиките, обаждах се и на сервизните в гр.Русе, но без резултат, много зети, извън града и т.н. Непрекъснато като си направи градусите на водата гасне, това го прави на половин един час, а за паленето отиват адски много пелети и до като трае процеса на палене пада още темепературата. Според мен е от това, че менюто което е за стайната темепература пише Lo" и нз как да го промен ясъответно на по-големи градуси....
bondo77 написа:Здрасти пробвай да промениш настройките на TYPE PELLET,при мен се получи.АЗ също съм от Русе и да ти кажа не чакай на техниците да ти помогнат ,просто не разбират нищо от настройки на камини.Ако има нещо друго пиши.Успехvladeto8610 написа:Здравейте, повече от месец и аз се боря с настроиките, обаждах се и на сервизните в гр.Русе, но без резултат, много зети, извън града и т.н. Непрекъснато като си направи градусите на водата гасне, това го прави на половин един час, а за паленето отиват адски много пелети и до като трае процеса на палене пада още темепературата. Според мен е от това, че менюто което е за стайната темепература пише Lo" и нз как да го промен ясъответно на по-големи градуси....
zlatev2000 написа:Абе момчета Вие убихте всичко детско в мен с това почистване на 4-5 чувала.... Аз чистя всеки ден , ама напоследък ме мързи и чистя през ден. За 2 дена горя 2 чувала АХИРА в часове на работа 6:00 - 8:20 и после от 18 -1:00 . Камината влиза в модулация за около 20-30мин работа . Т на водата 62 градуса.
За 2-3 часа стъклото потъмнява а на втория ден вече не се вижда през него. Пепел колкото си щеш. Дори и на първия чувал изгорен камината си е за чистене според мен, доста пепел се събира в горивната камера. Не ми се мисли ако я оставя 4-5 дена или 4-5 чувала да не я чистя...
Ще Ви пусна тея дни една снимка да кажете при Вас същото ли е.
benimm8808 написа:Колега,горил съм миналата година Ахира около 20 чувала към края на сезона и нямаше толкова пепел след 2 чувала.Но имаи предвид,че тази пепел която си снимал,не е толкова много-просто се е събрала доста зад пепелника,иначе долу в кошницата пепелта е малко.Имам чувството,че от настройките ти просто завихря пепелта и я натрупва зад пепелника.Е добре де решетка няма ли там отзад зада пада пепелта в пепелника?Само отстрани ли е решетката?
Поздрави.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: