• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
Ще си позволя да допълня горните мнения:
1. Кирпичът е само малко по-добър от тухла четворка, което днес се счита за недостатъчно.
2. Кирпичът действително е "дишаш" материал (Мю=10) от което НЕ произлизат проблеми за външна ТИ с 10см ЕПС.
Поне според мен и Калкулатора на Марисан.
Предвид сезона, вероятно ТИ ще се изпълнява догодина - не пречи да се заложат проби с различни лепила и грундове, вкл. и ПЯНА. Последната би позволила и работа сега - не мръзне, а има и зимен вариант.
За сега просто си правя бойния план. Събирам инфомарция и търся най-добрия вариант и като се стопли да действам.

За подът:

вариант 1- в момента е 7-8 см бетон и направо му лепя плочки или слагам ламинат- остава си студът, но поне ще е направен визулано ..
Има ли смисъл от бетоновата плоча в мазата, защото - вариант 2 - къртене и ми предлагат водоустойчива хартия отдолу, след това фибран и отгоре дюшеме. Как ви се стува ?

вариант 3 - предложете вие нещо или каже как сте го правили при вас.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ivan_asenov, Човеко, колега! Имаш 2-3 месеца, предлагам да се отпуснеш малко и да се хванеш да четеш много. Че ми е хем тъжно, хем смешно като чета как питаш и какво ти предлагат. Казвам, да се образоваш, че да разбираш каквото ти се казва
Dan40PancheF - специалист
На кирпича изолация е излишна . Дълбокопроникващ грунд 2 -3 ръце . армираща мрежа , и замазка . Имай в предвид че кирпича не носи на огъване (доста чуплив,крехък е) .

За пода задължително изолация . Каква ,зависи от региона в който е вилата. Почвена влажност , води и т.н.
Dan40PancheF написа:
На кирпича изолация е излишна . Дълбокопроникващ грунд 2 -3 ръце . армираща мрежа , и замазка . Имай в предвид че кирпича не носи на огъване (доста чуплив,крехък е) .

За пода задължително изолация . Каква ,зависи от региона в който е вилата. Почвена влажност , води и т.н.
Когато копахме и правехме изолация на основите, влажността на почвата ми се видя нормална, така де не видях нещо фрапиращо.
torbalan - Дървен философ
Аз дюшемето го залепих направо върху бетоновата плоча и вече пета години няма драми... Това в хола. В кухнята налепих плочки, ама съжелявам, че не сложих и там дюшеме. Някога ако правя ремонт - ще разкарам плочките... :)

С дърво е много по-приятно...
8180 - майстор
Kasap написа:
n_a написа:
Кирпичът Е изолация
+1 Освен това ......
Dan40PancheF написа:
На кирпича изолация е излишна .
Станахте 3-ма.
Каса бира за читава обосновка на тези твърдения, произволни за мен. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
8180 написа:
Kasap написа:
n_a написа:
Кирпичът Е изолация
+1 Освен това ......
Dan40PancheF написа:
На кирпича изолация е излишна .
Станахте 3-ма.
Каса бира за читава обосновка на тези твърдения, произволни за мен. :?
Живяла съм и в кирпичена къща
Сички тия мерки и проценти са дело на продавачи на други материали
Та
Бира при случай, нема нужда от повод :supz:
VLADO66 - майстор
Че е изолация кирпича е изолация,но недостатъчна.Срува ми се подходящо една вентилирана фасада (сайдинг някакъв) десетина см вата на кръстосана скара -2х5см.Единствено критичен момент ми се вижда закрепването на скарата към кирпича.
infomar
В наше село има много къщи от кирпич, които ги изолираха с класическата 5 см. EPS изолация, под нея рапицова мрежа. До сега вече 2-3 години никой не се е оплакал от проблеми. Изолацията я поставят не толкова за топло изолация, а за да могат да направят измазване и да я приведат в естетичен вид - т.е. за красота и лесно поддържане в последствие. Конкретно съм питал за наличие на влага след поставяне на изолацията - отговор отрицателен.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Слагане на изолация върху кирпич" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: