Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
MammaMia извинявам се и благодаря едновременно, но съм ползувала Вашата скица на гарсониерата в някои форуми, където също се обсъжда подобно преустройство. Ние сме пред същата дилема- трябва да направим от гарсониерата (същата, като на скицата) двустаен. Не сме започнали ремонта. Имаме опасения, че възможните трансформации са като цяло без особен ефект и може да се окаже, че след като сме изсипали чувал пари да останем с едно силно осакатено жилище, което пак няма да върши работа. С други думи с всеки ден ми се стопява оптимизма.
Ще съм благодарна обаче на всяка ваша практична идея. Смятам също да си потърся професионално архитектурно/ конструктивно мнение и след като ми направят проект на преустройството смятам да го споделя с всички, като се надявам така да облекча много други "обречени" на подобни безумия.
ribnikolaevi - майстор
Видях поста ти в дибла, амилева. Аз лично не получих помощ от ДИЗайнерите. Дано при теб не е така.
Ако сте на нисък етаж и се разберете с комшиите под вас, можете да бутнете комина. Страшно много място се освобождава. Но... това е незаконно.
Аз съм правил изпълнения с бутане и възстановяване с тръба с диаметър ф180, вата за изолация и гипсокартон. Тогава кутията на комина става 25х25. И отново се освобождава място.
Относно кухнята - може да се "завре" там, и лично аз адмирирам подобно решение, тъй като печелите една стая.
Само дай напълно точни размери и ще помисля за нещо конкретно.
ribnikolaevi, нещо не схванах идеята, кой точно комин може да се отреже. Но както и да е не смятам да опирам до това, понеже сме на предпоследен етаж, отдолу са още пет, населени с не- много дружелюбни люде, макар че кой ли ползува печки с дърва или нафта още. Прочее аз също, като Вас съм инженер- конструктор (за съжаление без практически стаж), така че сърце не ми дава да правя конструктивни безумия. Не мога да пропусна,обаче, да споделя възмущение от архитекта проектирал това не малко, но крайно нефунционално жилище.
В нашия вход повечето гарсониерки са реконструирани по тертипа скъсяване на банята от късата страна и там се слага някакво подобие на кухня, но всъщност жилището остава и без баня и без кухня, което пък за семейство от трима си е явен проблем. трябва да стигна до някакво по- интелигентно решение. Не знам защо обаче тази тема не буди интерес, а уж гарсониерите били най- купуваните имоти.

Тема "Преустройство на гарсониера!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: