Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Martins - специалист
Монтираха ми нови безфалцови интериорни врати. Като приемах монтажа, забелязах че има луфт между крилото на вратата и уплътнението на касата около 4мм. Приеха да ми изработят ново крило на вратата. До тук добре, на другия ден при по обстоен оглед, защото първия дефект беше очевиден, забелязах че и другите врати не лягат абсолютно плътно по цялата дължина на касата. Тоест има луфт от около 2мм между уплътнението на касата и крилото на вратата. Нормално ли е това?
velas - специалист
Не е нормално, трябва изцяло да ляга на уплътнението. Или крилото е криво или касата е монтирана накриво, или пантите са монтирани накриво.
tarlyo - специалист
Ако свети откъм пантите, проблема е в тях. Ако свети откъм бравата, проблема е в насрещника. Ако свети отвсякъде, проблеми много...
Celeborn - специалист
За да не отварям нова тема...

И аз имам подобен проблем, крилата не лягат плътно, но луфтът и на 3-те врати е абсолютно еднакъв - свети около 1мм.
Самите уплътнения са твърди и много ниски, може би около 3мм, и според мен проблемът е по-скоро в тях, защото дори с нарочен натиск не уплътнява добре.

Иска ми се да ги сменя, може ли да ме посъветвате за читави такива (бели), защото знам, че доста видове не стават.

Сегашните ми (каси и уплътнения) са 1:1 с тези, макар и на др. фирма:

Изображение

Тема "Безфалцови интериорни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: