Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kingston - помощник
Здравейте.Имам една къща на село,която се нуждае от цялостен ремонт на покрива,понеже е увиснал на места.Решил съм да го направя както трябва.Ще запазя гредите които стават но не са много.Договорил съм се с майстори и съм сигурен,че ще свършат добре работата.Та въпросите ми към колегите ,които скоро са правили такъв ремонт е :
1.Насочил съм се към покривни елементи Брамак.Добър ли е изборът ми.
2.Да се постава ли ламперия или подпокривната мушама на Брамак ще свърши работа
3.Ако някой е правил изцяло нов покрив скоро може ли да ми каже колко излиза ориентировъчно като себестойност 1 кв.м покрив(само материали,труда е осигурен )

Забравих да спомена ,че къщата е около 120 кв.м с четирискатен покрив.
stroylux - напреднал
kingston написа:
Здравейте.Имам една къща на село,която се нуждае от цялостен ремонт на покрива,понеже е увиснал на места.Решил съм да го направя както трябва.Ще запазя гредите които стават но не са много.Договорил съм се с майстори и съм сигурен,че ще свършат добре работата.Та въпросите ми към колегите ,които скоро са правили такъв ремонт е :
1.Насочил съм се към покривни елементи Брамак.Добър ли е изборът ми.
2.Да се постава ли ламперия или подпокривната мушама на Брамак ще свърши работа
3.Ако някой е правил изцяло нов покрив скоро може ли да ми каже колко излиза ориентировъчно като себестойност 1 кв.м покрив(само материали,труда е осигурен )

Забравих да спомена ,че къщата е около 120 кв.м с четирискатен покрив.
Здравей,
1.Много добре си се ориентирал. Брамак предлагат една от добрите системи за покриви на нашия пазар. Ако и изпълнението е на ниво няма да имаш никакви проблеми.
2. Много е важно какво ще е предназначението на подпокривното пространство. Ако е неoбитаемо и има вентилация спокойно можеш да минеш с недищащо фолио Veltitech 120 и без дъсчена обшивка. Ако обаче пространството е затворено ти препоръчвам да бъде поне дифузионна мембрана Ecotec 140.
3. Като себестойност на м2 е трудно да се каже защото имат различни класове материали. Но ориентировъчно от 28 до 35 лв на м2 за пълна система.
Това което мога да ти препоръчам е да се запасиш и с 1/2 керемиди, защото имаш 4 маи/ наклонени била/ а там пада голямо рязане на керемидите и при вариант на срязване на керемидата по такъв начин, че да се премахнат и двете и крачета - се получава проблем със стабилното и закрепване. Ако ползваш половинка винаги можеш да изместиш и да ти остане поне 1 краче за по- голяма стабилност. И задължително сух монтаж на било- варта и цимента нямат място на покрива.
kingston - помощник
Ей тоя сух монтаж много ме притеснява,че доста ще оскъпи работата,понеже тази специалната билна лента е доста скъпичка.Има ли вариант да се замести с нещо
stroylux - напреднал
Лентата и скобите на Брамак са около 9-10 лв на м. Сухият монтаж няма аналог ако искаш естетически и технически издържан покрив. Има по-евтини ленти на пазара. Всички биха ти свършили работа и чисто алуминиевите и оловните. Важното е когато се полага лентата да не се разпъва до край а да е П- образно т.е. страничните отвори да са разположени вертикално. И задължително керемидите не трябва да се режат на покрива. Ако това се прави се набива фин прах по повърхноста, който няма изчистване и това пречи на лентата да залепне. Имаш вариант да заместиш скъпите летводържатели от системата с 3 летви една върху друга или с дъска с необходимия размер за да се постигне необходимата височина за монтиране на капака. И в крайна сметка този вид монтаж е решение което осигурява по- дълъг живот на покривната система, а не лукс или прищявка.Но покрива си е твой. Средствата също. Успех.
kingston - помощник
Сигурен ли сте цената на лентата за сух монтаж на Брамак е на тази цена,понеже на мен ми казха,че 5 метра е 85 до 100 лева
ulieliadi - специалист
Лентата Еко рол е 42лв за 5 метра + 10 летвоносача по 3.50лв + 12 скоби по 0.50лв + 3лв летвата = 86лв за 5 л.м.
stroylux - напреднал
ulieliadi написа:
Лентата Еко рол е 42лв за 5 метра + 10 летвоносача по 3.50лв + 12 скоби по 0.50лв + 3лв летвата = 86лв за 5 л.м.
Летвоносачите х 3,50 лв са безумно скъпи и единственото им предимство пред тези от 1,50 е въртящата им "глава" . Ако е права конструкцията е една ненужна "екстра".
kingston написа:
Сигурен ли сте цената на лентата за сух монтаж на Брамак е на тази цена,понеже на мен ми казха,че 5 метра е 85 до 100 лева
От 85 до 100 са високия клас ленти, които са много качествени, но и Екорола е добър компромис. Както каза ulieliadi цената му е около 42 лв. Екорола не може да се слага единствено ако керемидите са от тези с по голямата вълна, защото не е еластичен и не може да ги обхване.
kingston - помощник
А кой модел керемиди щре ми препоръчате от брамак да са съвместими с тази лента.От няколко места ми препоръчаха Тондах,но излиза доста по-скъпо да се направи покрив с тях.Затова си оставам на Брамак,но кой модел не знам точно
stroylux - напреднал
kingston написа:
А кой модел керемиди щре ми препоръчате от брамак да са съвместими с тази лента.От няколко места ми препоръчаха Тондах,но излиза доста по-скъпо да се направи покрив с тях.Затова си оставам на Брамак,но кой модел не знам точно
Според мен единствено най- ниския клас икономик не са за препоръчване за покрив на къща. За навес може би но за къща не. С малка вълна от средните класове са "натура" и "класик". Те са напълно достатъчни. А относно Тондах ако изключим "златните" им тройници от по 70 лв бройката и ги сравняваме със средния клас на Брамак - цената е почти една и съща. Изобщо каквито и керемиди да изберете дори и втора употреба с изключение на едни "гръцки" боклуци , ако фолиото отдолу е уплътнено и подсигурено както трябва няма да имате никакви проблеми с покрива.

Тема "Цялостен ремонт на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: