• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 24
Има много интересни линкове, нека ги споделим.
lov - майстор
Вече пратка минала през митница доставяна през българските пощи можеш да си платищ налозите направо в пощата ако са определени такива. Това се отнася за пратки за до около $200 но обявени в митническата декларация която изпращача подписва при изпращането. Ако сумата е по голяма и няма придружаващи документи или имат съмнения остава в митницата и се разправяш сам. Малко избирателно става но за дребните неща облегчението е голямо. Ако пък не си съгласен обявяваш че искаш да ти върнат пратката в митницата и се оправяш там. Но за да стане трябва да си подготвен със копия от платежните документи. Принципно рядко се стига до там.
Относно доставките и пощите от Китай. Не това не са стоки базирани в европа или някъде другаде по света. Просто тези пощи имат свои клонове базирани там и извършват така да се каже търговска дейност. Известни за мен и работещи от там са Холанските Швейцарските и Сингапурските пощи.Като към тях се добавят и доста други международни куриерски компании DHL UPS FedEx. Със сигурност съм пропуснал някоя. Това коя е решил да ползва продавача си е негова работа защото в цената е калкулирана доставката когато е фрии. Но повечето имат и опция да си промениш доставчика за което съответно си доплащаш. Когато нещата са по скъпи за да нямат ядове със сигурността на доставката както и срока сериозните търговци ползват първите две а понякога и третата от изброените. По малка печалба но сигурна доставка като вече печелят от оборот заради високия си рейтинг.
Сложно е за обяснение а и издънки винаги,но има вече доста защити защото пазара е огромен и става въпрос за милиарди приходи и доста от търговските платформи много строго следят за мошенници. Имаш ли основание че са ти изпратили повредена или дефектна стока или пък самата тя не е пристигнала в установения срок, със сигурност ще си възстановиш парите.
По горе се зачекна темата и за различните посредници дето уж стоката им е базирана в европа. Живо мошенничество в болшинството от случаите. Ти плащаш на тях те на китайците и пито платено през офис дето е базиран в багажник на кола. :) И си получаваш пратката пак от Китай а те си прибират печалбата. А ако не пристигне се жалваш на арменския Поп. Не че няма такива но са много малко и предимно със скъпи стоки. Защото за да влезнат им е платено митото. А някой път на дребно цената им не е митнически облагаема та всеки си прави сметката какво как и от къде.
Забрави за мита в Европа едно към гьотере. Там няма лабаво само дето облагаемия таван за такива пратки е доста висок. А нас ни нахендри Дянков да плащаме за стоки дето струват стотинки.
gogyto - специалист
Е за това избягвам да пазарувам вече от Китай, беше то едно време...
От там може да ми излезе много по скъпо, за това или от тук или ЕС.
hidrazin - майстор
Как ли пък ще спра да пазарувам от Китай и ще мина на някой магазин като тоя ЦУИ-МУИ-ДРЪН-ДРЪН ?
Вчера ми пристигна пратка от Китай - 90 кила (пет кашона с електроника) за 2550$.
Пратката дойде с DHL и цената за доставка беше ...... 150$ и 53 цента. :shock:
Как го направи китаеца не знам. :? По-точно се досещам де.
Та на въпроса - за същото количество и аналогична стока получих оферти от европейски фирми.
Офертите варираха между 8 и 12 000$ без цената за доставка.
Разбира се от европейските фирми нямаше да имам ДДС. :-D
Що ли предпочетох да си платя ДДС-то ??? :? :lol:
Търговията с Китай си има тънкости, както и всяка друга де.
Китайците и те са хора и са отворени за преговори и договорки.
Има и много сериозни търговци. До сега само веднъж ударих на ядец и не можах да се договоря с един.
Разбира се има и стоки които е много по-изгодно да си купиш от тук. Спор няма.
:partyman:
lov - майстор
Всеки сам си преценява от къде как и защо. Но мразя да пълня гушите на търгаши дето надценките у нас са не проценти ами няколко пъти по високи цени.

Хидрата ме изпревари и ти го обясни по подробно.
bulhomes2 - майстор
Абе оставете го gogyto бе! Човека си е решил да си купува от тук - да си купува...
gogyto - специалист
Естествено е че ще пресметна нещата и ако е по добра цената от Китай барабар с митото и ддс-то ще взема от там.
В случая не говоря за "промишлени" доставки като на колегата горе, а за единични стоки.
В повечето случай когато съм сравнявал цени с доставка и мито от Китай и такива от тук или ЕС цената е била почти или 1/1.
Не казвам, че няма изгода да се пазарува от Китай, конкретизирах мой потребности.
Няма нужда да се драматизира питането ми по назад, което вече загуби смисъл тук.
hidrazin - майстор
gogyto написа:
...В повечето случай когато съм сравнявал цени с доставка и мито от Китай и такива от тук или ЕС цената е била почти или 1/1...
Рядкост. В повечето случаи е такава например. Ето стока от Китай с безплатна доставка до в къщи.
стилус за таблети с капацитивен екран
Е ти го същия продукт у нас само 4 пъти по-скъп. Плюс 4 лева за доставка.
Ето ти го пак същия продукт но вече 38 пъти по-скъп. Плюс пак цена за доставка, като само доставката е по-скъпа отколкото да си поръчаш 10 броя такива от Китай. :lol:
Обаче понякога за обемисти, тежки неща и ако са с DHL нещата не се вързват.
Вързват се но за големи количества и през магазините в Алибаба. :wink:
:partyman:
gogyto - специалист
Честита Коледа!

http://www.setcombg.com/default.asp?sit ... &NID=15756

От тинидийл има доставка на част от стоките им от Европа.
Някой ако е видял прогрес в тази насока и по други сайтове да пише.
lov - майстор
От мен един прощъпулник http://en.jd.com/. Принципно ориентиран към руския пазар. За сега с доста бъгове или предполагаеми китайски чалъми за наличности. След доста четене по руски форуми мненията са доста противоречиви но мрънкалници винаги има. За качеството на стоките обаче никой не се оплаква. Снощи успях да платя едно телефонче и чакам да видя резултата. Плащане през пейпъла така че защита си има. Специално телефоните са на доста преференциални цени щото си правят още рекламата и за капак правят отсъпки до 40%.
Ако някой реши да се регистрира там може да ползва моя код за покана I5COLS . Не крия че ще получа бонус купонче за $10 но и за него също ще има такъв.
Като тръгне пратката и всичко е наред ще опиша подробностите с китайските номера.
Иначе поръчката е за това телефонче.
http://en.jd.com/product/4G-Lte-Nubia-Z ... 33395.html
С отстъпката платих $139,99
gogyto - специалист
Колега от Китай ли пращат поръчките?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 24

Тема "Каквито се сетиш Китайски стоки, безплатна доставка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: