• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petyo.tsanov - помощник
Здравейте гледах, че проблрма е дискутиран вече в форума и решението на проблема е с връзване на резистор 1-2 мегаома / 0.125 - 0.25 вата и кондензатор 220НФ на 250/400в за клемата преди фасунгата и лед лампата спира да мига, направих това нещо с двата вида кондензатори от снимката по долу, но лед крушката продължава да мига? Аз ли бъркам изпълнението?

Изображение
MIRO_073 - майстор
Ами сигурно бъркаш, защото не знаем какво и как си направил - не ти се вижда снимката.
hidrazin - майстор
petyo.tsanov написа:
Здравейте гледах, че проблрма е дискутиран вече в форума и решението на проблема ...
Първо провери кое прекъсва ключът на ламбата - фаза или нула.
:partyman:
petyo.tsanov - помощник
Ето линк към снимката
http://prikachi.com/images.php?images/112/8510112o.jpg

Ключа прекъсва фазата.
GalinBelos - специалист
1-2 мегаома е прекалено много . Пробвай с резистор 200к на 0.25 вата или 100к на 0.5 вата . Пък ако мен питаш - за къв чеп са ви тези глимки не знам . Аз просто бих разкарал глимката .
kolev_k - специалист
petyo.tsanov написа:
Здравейте гледах, че проблрма е дискутиран вече в форума и решението на проблема е с връзване на резистор 1-2 мегаома / 0.125 - 0.25 вата и кондензатор 220НФ на 250/400в за клемата преди фасунгата и лед лампата спира да мига, направих това нещо с двата вида кондензатори от снимката по долу, но лед крушката продължава да мига? Аз ли бъркам изпълнението?
А др.край на кондензатора къде го ръгаш?
petyo.tsanov - помощник
kolev_k написа:
А др.край на кондензатора къде го ръгаш?
Закачам ги на клемата, единия край на нулата другия на фазата. :?
petyo.tsanov - помощник
fikata написа:
Изображение
Тук не ми е много ясно два кондензатора ли се връзват или един? Резистора явно правилно го слагам едното краче на фаза другото на нулата ама с кондензатора нещо не стоплм как трябва да стане.
fikata - майстор
Тук не ми е много ясно два кондензатора ли се връзват или един?
На тази схемичка е един кондензатор:
Повече за кондензаторите и графичните им означения тук:
http://railwaymodel.blog.bg/hobi/2013/0 ... ti.1133856
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с решението на проблема-ключ с глим лампа и лед крушка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: