От мобилни телефони до цифрови камери
Проблема се получи след монтирането на декодера в кола. Захранването е с регулатор на напрежение с LM2596S подобен на този
Изображение
Напрежението беше настроено на 5,1 волта колкото изкарва и неговото захранване плюс 12 волта през един LM7812 . И всичко си работеше нормално до момента в който изпуши един SMD елемент с надпис AB4YH
Изображение
Първо проверих захранващите напрежения 12-те волта бяха 11,89 а 5-те 5,5 при положение че два пъти ги мерих преди да ги закача за платката.Може и при затварянето на кутията да се е мръднал тримера но не ми се вярва. Та въпросът ми е следния понеже аз никъде не намерих инфо за SMD елемента знае ли някой какъв е и с какво мога да го заместя. Не тая големи надежди че ще тръгне отново но нищо не пречи да опитам.
martosound - специалист
Здравей,

Въпросният елемент, който е изпушил е SY8008B производство на SYLERGY - High Efficiency 1.5MHz, /1A/Synchronous Step Down Regulator. Директно можеш да го заместиш със PAM2312 на DIODES. По схема дават да се ползва един от двата. Това е регулируем понижаващ импулсен стабилизатор, който работи при входно напрежение максимум 5.5 волта и затова най-вероятно е изпушил. Той стабилизира или +1.8 V за DDR3 или +3.3 V - има два такива стабилизатора в приемника. Виж схемата на подобен приемник на 31 страница. Ако успееш да го ремонтираш най-добре нагласи външния стабилизатор със LM2596 на около 4.8 V.

Успех :!:
martosound - специалист
Това ще ти свърши работа. :yawinkle:
Много благодаря за информацията тези дни ще го поръчам и ще видим дали ще тръгне приемника.
nikolovvd - майстор
Защо не провериш поведението на стабилизатора в по-продължителен период на работа в колата. Все пак температурите в автомобила достигат доста високи стойности, а това може да влияе на изходното му напрежение.
Прикачен файл:
TempAuto.jpg
TempAuto.jpg (82.68 KиБ) Видяна 1261 пъти

Тема "ЦИФРОВ DVB-T ДЕКОДЕР STRONG PRIMA VIII" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: