Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamenmaistora - специалист
може ина лични защото нее по темата.
Стоян Петришки - специалист
Вентила е herz , почвада отваря на 58 градуса а на 63 градуса е напълно отворен като във херц ми казаха че при напълно отворен вентил 10% от потока пак минава през баипаса. Имам термоглави на радиаторите освен на този където ми е стаиния термостат и лирата във банятя. Забравих да уточна че греа и 200 литра боилер с 2 серпентини които сложих във последствие а със него киловатите стават доста и за това симислех за премахване на излишните мошности. Иначе греикото е супер и котела и горелката.
DimitarD - специалист
turbolator написа:
Можеш ли да напишеш името на добавката,че не излиза в тубата ,иначе 10-12% не е никак малко,600кг са си почти 1 месец .
Имаш ЛС
Ето и малко инфо за радиаторите H600 греико expert 20 + RB 20
кухня 13кв -20глидера, детска стая- 16кв 21 гелидера, спална 13кв -17глидера коридор, 10кв- 7 глидера, хол 18кв- 25 глидера, баня 4кв -лира около 700вата + 200 литра бойлер с 2 серпентини МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕН АКО НЕ Е ПО ТЕМАТА МОЖЕ И НА ЛИЧНИ
filmatoplo - майстор
Със само 1 помпа ли си.
Да за сега съм със една помпа но обмислям и промяна на подвързванвто на котела .Ако е удобно ще ти пиша на лично да не товарим хубавата тема със неща извън нея.
judas - специалист
Здравейте! Един въпрос встрани от темата - клапата на фукса на котела е скосена от едната страна, скосеното нагоре ли трябва да е или надолу?
6osi6 - майстор
bai_bradyra написа:
Горелката работи на 1 и 2 степен ( повече първа) и рядко в suspend около 15-20 мин.
Засега ме устройва и топлото и разхода, но искам да попитам: При работа на 1 степен горенето е по-назад към малкия шнек, а напред се събира купчина пепел с жар под нея, като пепелта напред преди да падне на места сякаш не е на прах, а като сбито топче ( на втората снимка по-тъмните в пепелника)
Отношението към горелките в категория - "мерцедеса на горелките" трябва да е като към капризен дизелов двигател.

Пелетите от иглолистна дървесина са най-калорични и правят по-малко пепел, от където образуването бучки - спичането е по-малко.

Бучките се формират при частичното изгаряне на пелети, при подаване на големи дози в режим на поддържане, при малко въздух, при работа в модулация на ниска мощност и ниска температура на котела в комбинация с цикличното подаване и изгаряне на пелетите за което Евгени писа.
Evgeniy написа:
специално при Грейко, където горенето сава във вид на подкова върху други пелети при подаване на повече въздух следва по-бързо изгаряне на пелетите в и под тази подкова, като там се получава дупка, незапълнена от нови пелети. Това води до значително влошаване на горенето и НАМАЛЯВАНЕ на температурата и на изходящите газове. Следва циклично повишаване на температурата, защото поради недоизгаряне камерата се запълва бавно до оптималния си обем за добро горене, разгаря се добре до нова дупка и така се повтаря.
viewtopic.php?p=740921#p740921
6osi6 - майстор
judas написа:
скосеното нагоре ли трябва да е или надолу?
Нагоре.
judas - специалист
6osi6 написа:
Нагоре.
Благодаря ти. Допреди 2 седмици беше надолу (в продължениена 5 г).

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: