• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
fox_vt - майстор
Тая тактика винаги ме е дразнела да трябва да изтеглиш нещо друго,директно преминавам на следващия сайт.Или пък бутона даунлоад един такъв голям но фалшив и води до точно тая програма описана по горе,а истинския съвсем мъничък някъде надолу.Абе доста капани има в нета ще видим докъде ще се стигне.
nikolovvd - майстор
+1
Много внимателно трябва да се чете!
И най-вече, когато стартира инсталиращата програма. Обикновено в 80% от случаите това не е онова, което си търсил!
Gnus - специалист
... и най-вече да не се ползва операционна система, която ни привлича с лъскавината си, а позволява подобни вмешателства.
fox_vt - майстор
Здравейте,вчера ми дадоха един лаптоп за преинсталиране с XP че имало файлове кото ги ползвали с офис пакета и които не тръгват със старите пакети.Та оказа се че е лепнал тая гадина и видях за първи път наживо за кво иде реч.От темата в калдата дръпнах декриптора на касперски и сканирам единия от всички файлове.Въпроса ми е ако намери кода какво се прави с него,тъй като при опит да отворя някой файл не ми иска парола.
И дали не трябваше първо да преинсталирам със формат на С :?
mitko414 - специалист
Ако декриптора уцели паролата, претърсва диска и декриптира файловете.
На един комп го чаках 5 дни, обаче успя, та не се отказвай.
fox_vt - майстор
Ами да като попрочетох в калдата и разбрах как става.Отне три дена и два часа вчера намери кода и за половин час декриптира всички файлове.Големия проблем беше че като не знам процедурата не съм цъкнал отметката отначало като започне декриптирането да трие шифрованите файлове. #-o Час и половина съм претърсвал папка по папка да трия файлове,и собственика 10 години си събирал тва инфо и набил в папка по 10 други във всяка от тях по още десет и още и още и свободни файлове :axe:
mitko414 - специалист
Криптираните файлове е можело да ги изтриеш доста по-лесно по следния начин: търсиш за всеки дял всички файлове с характерната част от името, намерените файлове изтриваш.
fox_vt - майстор
Да ти кажа по едно време си мислех дали търсачката на уиндоуса няма да може да намери всички файлове с разширение org например и само да ги изтрия ама така и не пробвах.

Едит-сега пробвах,те хората го измислили :lol: ама то трябва акъл за тая работа :?
kuuuuuul - майстор
Прикачен файл:
Проблем.jpg
Помощ,май и аз изгорях :x За първи път скочих с бънджи и всичко беше документирано с апарат и камера.Прибрах се и прехвърлих снимките на таблета да ги покажа на един приятел,всичко беше ОК,след около час реших да ги прехвърля и на външния диск на който си сахранявам снимките и КРАЙ,вече нищо не се отваря всички файлове получиха допълнение RDM и не се отварят.На компа почнаха да излизат досадните реклами и се наложи преинсталация след която снимките продължават да не се отварят(и от външния) :x Прекараха се и картите от камерата и фотоапарата,но ако ги преглеждам на самите устройства си се показват,също и на таблета си вървят без проблем но на компа не.Потърсих в интернет и намерих нещо да ли това ще помогне? снимка на декстопа:
kalpev - специалист
Не бързай да се панираш.
Опитай да преименуваш файловете с десен бутон като махнеш разширението RDM и си остане само *****.jpg
Пиши какво се случва след отварянето на преименуваните файлове :yawinkle:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Опасен вирус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: