Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Котел на дърва ми е непонятна комбинация. Досега предполагах, че котел се купува, за да се използва висококалорично гориво, изключая пиролизните котли.
filmatoplo - майстор
Не може ли да се сложи клапа регулатор на тягата на димоотвода.
igt - специалист
Би било добре питащият да сподели за решението и начина му.
droper - напреднал
Здравейте!
Исках да се подсигуря и тогава да пиша. Всичко се оправи - котела вече поддържа температурата която съм задал.

Уплатненията струваха 30лв. Свалих старите, почистих леглата и със термосиликон поставих новите. Единствено най-тясното уплътнение (което е на вратичката за терморегулиране) беше с 5см по-късо... От старото избрах най-запазената част и си резнах 5см.

И така вече два дена пълня котела до горе с дърва и нямам главоболия :) :partyman:
fox_vt - майстор
Ще я поддържа как няма да поддържа все пак от завода е излязъл изправен :lol: Само дето няма зима :wink:
borkata99 - специалист
Сложи си и по една плоча от вата от едната страна с фолио на капака и под котела - за изолация..........при теб не знам как е, /но моят е повдигнат на 4-5 санта на крачета от пода и на капака нямах изолация/
И пробвай на въглища - няма страшно, само "малко" по-мръсничко :)
Ама ако стане студено си е незаменимо.............Почни с малко, като се разгорят дървата "капни" по една лопатка и стой па гледай.......... :lol: Аз в студени дни съм зареждал по 2 чувала почти и изкарваше към 15 - 20 часа, но всичко си е много относително и въпрос на усет и познаване на системата, къщата и времето на вън.
И аз имах такива таралежки, котела съм го ползвал само на въглища пресяти и промити и за 8 г. не се изкривиха горил съм по 4-5 т. на сезон/ - сега стоят чинно, чинно в бараката........
При теб не знам защо си ги сменял...........

Тема "Котел DAKON DOR 45D - не спира да вдига температура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: