Ел. инструментите. Консумативи.
iivanov - майстор
Не исках в тази тема , ама...
Може да се сложи , ама не може. За да се работи с нож , желателно е косата да е с вал , а не с жило . А пък за диска си е направо задължително. От там нататък се гледа " халата " на двигателя . От маккълъчите , с диск може да работи В 40 Елит .
iivanov - майстор
Правиш ли разлика между нож и диск ? :?
dragozow - майстор
b26ps е 280 лева /най-евтин/, предполагам него си гледал
Да се надяваме, че догодина ще ги оправят, защото каквото съм продал от този модел, половината е минало през сервиза пак. Та не е добре и да е много евтино, иначе цената беше ок.

Иначе за диск си трябват поне 35 кубика и вал, има по-малки модели, но са мъка.
stonesour - специалист
iivanov написа:
Правиш ли разлика между нож и диск ? :?
b40 и b26 работят с един и същи метален нож за трева, което значи, че фи-то е еднакво.
може или не може да се сложи тогава циркулярния диск от b40 на b26? риторичен въпрос.
изобщо не става въпрос, коя машина е по-мощна и какво ще може да режеш с диска като го сложиш.
човекът очевидно се е ориентирал към бюджетни машини и пита на коя може да се сложи. е, може или не може?
keymaker - специалист
По спокойно бе хора ,защо е нужно да се ядете като кучета? Нима няма по-важни неща в живота?
-------------------------------------
По въпроса с тримеро-храсторезите. Задължително условие е твърдия вал. По въпроса с мощността има доста спорове ,но фактите сочат ,че съпротивлението на диска е доста по-малко от това на кордата. Правил съм проби със 22,5куб.см. ''райдер'' и в сравнение със по сериозен представител на същата марка 42.7куб.см. разлика намирам само при работа със корда , със нож(тризъб) и двете нашини си работят почти еднакво при косене на трева около 40см. разликата е само в разхода. Друг е въпроса за разликата на разхода при машини от ниския ценови клас и тези от високия. Храсторез олео-мак SPARTA 440T с минимални разлики в характеристиките в(+) от райдер GBC08 , разхода е с около 30% по-нисък при по-класната машина, с времената нещата стоят пак така.

Циркулярните дискове не ги обичам много ,създават проблеми при работа със смесена растителност ,по- жилавите треви се замотават и заплитат ,което води до излишно бавене и съответно псуване. С дву/тризъб нож без проблеми се отсичат фиданки и издънки с дебелина 15-20мм. ,но и безпроблемно се коси висока трева ,а когато се добие достатъчно опит излишната(окосената)растителност става на откос ,което позволява бързото събиране и изчистване на терена.
andro6157 - специалист
Колеги за това се насочих към евтините земята която имам е 70 дка,95 процента са чисти има тънки тръни,фиданки което с резачката ще стане трудно само първата година храстореза ще се товари след това на година няма да работи повече от 5-6 часа на година,ще реже най-дебело 3-4 мм.Затова се насочих към евтин вариант,ако моите земи бяха като на комшията ми щях да взема като него щил за 1500 лв. неговите парцели са като джунгла моите са в много по-добро състояние.Последно Mcculloch B26 PS ще ми върши ли работа?Или да се насоча към китайските.
dragozow - майстор
Има и нещо друго, конските сили на марковите и китайските са различни.
stonesour - специалист
ако ще косиш всичките 70 дка на година, отвсякъде си за машина за 1500 лв. :lol: че даже и за друга техника.
ако ще чистиш тук таме издънки и къпини, би трябвало да ти свърши работа. макар че, нали чу търговеца за този модел ...

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: