• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

egomen66 - майстор
:rock: :arrow:

Експерти от американският автомобилен справочник Kelley Blue Book изнесоха една интересна статистика, показваща кои са най-евтините коли за поддръжка. По-конкретно става дума за това как даден автомобил се обезценява на вторичния пазар, а така също и разходите по него, свързани с данъци, застраховки, техническо обслужване и ремонт.

Според американската статистика най-евтините коли за поддръжка са с марка KIA, като този успех на корейците се дължи най-вече на моделите Soul, Optima и Sportage. Марката Audi заема втората позиция в своеобразното генерално подреждане, благодарение на автомобилите A3, A4 и Q5.

Иначе специалистите от Kelley Blue Book са направили подреждане по класове и модели. В тази класация впечатление прави моделът Audi A5, който показва най-малко обезценяване. Що се отнася до електрическите и хибридни автомобили, по този показател най-добре се представя Chevroleyt Volt/Opel Ampera.

Субкомпактен автомобил - Nissan Versa
Компактен кросоувър - Nissan Juke
Компактен автомобил - Kia Soul
Кросоувър - KIA Sportage
Среднfразмерeн автомобил - Hyundai Sonata
Луксозен кросоувър - Lexus RX 350
Пълноразмерен автомобил - Chevrolet Impala
Средноразмерен всъдеход - Jeep Wrangler
Достъпен автомобил от премиум-бранд - Volvo C30
Пълноразмерен всъдеход - Ford Expedition
Луксозен автомобил - Audi A5
Луксозен всъдеход - Audi Q7
Хибриден кросоувър - Ford Escape
Спорткар - Mazda MX-5 (Miata)
Миниван - Mazda5
Хибрид - Chevrolet Volt/Opel Ampera.

Европейската организация DEKRA също прави свое проучване по темата, като тя не прави разделение по класове, а определя само един автомобил, който според нейните експерти е най-евтин за поддръжка. Фаворитът на DEKRA за най-евтино излизаща употребявана кола е Opel Astra.
bagera1 - специалист
:shock: ти сиии нямам думи, купи си Кола, не се мъчи да хитруваш че явно не ти се отдава. Уморих се от това че се правиш на 3 1/2. Казах ти, да направиш евтина кола автомобил е болезнено, излиза доста над това да вземеш добра такава. Мога да те водя да видиш голф2 1.3 с газ за 2000лв но ти пак ще вземеш кола за 500 ще вкараш още 500 и пак няма да е на ред. После строшени били.....такива си ги избираш. За гниенето няма да коментирам, не знаеш нищо
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Ся земи си прави сметката по работите, които съм писал по-горе и с поддръжката за 1 година дали не е стъпила тая кола към 1000лв.
Ааа, аз чак сега загрях за тия 1000 лева.ТОЙ е можел да ги даде, но не ги е дал, понеже сам си е правил нещата, обаче ги брои за разход. :-D
Kirilpm написа:
Питай в някой сервиз за 1,9ТДИ на ВАГ групата и конкурентния 1,8ТД на форд.Казвам ти го с най-приятелски чувства като човек,който е дърпал дизелов форд 2км с 60-80км/ч при отчаяни опити за зимен старт :lol:
Абе остави ги тия в сервизите, те от нищо не разбират.... :lol:
За дизела на ВАГ групата :prayer: а за форда :censored:
egomen66 - майстор
:arrow:Цитат от нета.... Дъртите и добре сглобени, замислени, с качествени материали коли които вие наричате каруци, те са здрави и надеждни, АУДИ 80,90,100 Опел вектра,астра,корса,аскона, ОМЕГА ЛОТУС, БМВ Е28,Е36,Е34,E32,E38,E23 СИТРОЕН ЗХ, ксантия, ХМ(фейслифт), фолксваген голф1,2,3, пасат до към 92-ра, джета 1 и прочие, и прочие, нито една от сегашните аудита (примерно) не може да се качи и на малкия пръст на 80 или 100, коя от сегашните нови колици ще изтърпи дърмяскане 20г. и ще продължава да бъде на ниво, май нито една #-o

Коя малка кола е най-издържлива и евтина за поддръжка?

Renault Clio 1
31 (34.4%)
Peugeot 106
4 (4.4%)
Nissan Micra
10 (11.1%)
Opel Corsa B
21 (23.3%)
Ford Fiesta 3
5 (5.6%)
VW Polo 3
10 (11.1%)
Mazda 121 DB
5 (5.6%)
Citroen Saxo 1
4 (4.4%)

Общ брой гласове: 89
Последна промяна от egomen66 на пон дек 21, 2015 11:21 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
toolegittoquit написа:
И като я взимах тая кола имах ниски изисквания, но основни. И нарочно не взех по-"нова". Е, пак не се получи. Поддръжката мога да кажа, че беше добра. Няма хоп, троп при мен. Лагери сменях, консумативите от-до. Е, да, ама не.
Е тук много, ама много излъга.
Ако не си забравил, доста страници се изписаха за твоя избор и изискванията ти. Накрая колата, която взе, нямаше нищо общо с това, което искаше. Темата за нощните птици все още стои. Заедно с бисерите ти в нея.
Между другото, на "димящата" италианска "кочина", която взех за половин цена от Вентото, 3 години и стапям лагерите от каране... :wink: Освен другото, е 100 пъти по-удобна от Г3/Венто, а за товарен обем няма нужда да говорим.
Ти просто искаше някой да ти каже "Вземи си Форд", ама няма много други заблудени. Хората не искат да ги карат, искат да ги махнат. Да ги разкарат, да се оттърват от тях ... Замисли се защо. Дори Ровър, които от 10 години ги няма на автомобилната карта, държат по-добре цена от Фордовете ... И за това се замисли защо.
Казах ли ти да гледаш Сивик "англичанка", 1.4? Защо не искаше такава?
egomen66 - майстор
"Вземи си Форд" Да ти е на душата , и да мирясаш , и ти , и ние. :partyman:
http://autobild.bg/%D0%A3%D0%BF%D0%BE%D ... %B0-/a7339
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Е тук много, ама много излъга.
Ако не си забравил, доста страници се изписаха за твоя избор и изискванията ти.
Търсех нещо хубаво, така е. Но основно по-голямо, 4 врати и здраво. За Форд си много заблуден обаче. Форд Фиеста е обявена от ADAC за най-надежден автомобил в своя клас. И не само там
Моделите на Ford са най-надеждните употребявани автомобили в доклада на DEKRA за втора поредна година
Четири модела на Ford отнесоха топ наградите за надеждност – три от тях за втора поредна година.
Отличията бяха определени за Fiesta, S-MAX, Galaxy и Kuga за най-малък брой и сериозност на повредите в сравнение с конкурентите им. Наградите за употребявани автомобили бяха публикувани от DEKRA, органът за тестване и сертифициране в Германия. Съответната компания за безопасност е съпоставяла резултатите от 15-те милиона прегледи на автомобили в Германия през последните 2 години.
За сметка на това има статия "Защо не трябва да си купувате VW Golf3" ЦЪК
През следващите години след Golf II ситуацията за Volkswagen и бестселъра им се клатушкаше постоянно. Трето поколение с право може да бъде наречено най-калпаво, признават си го и мнозина от почитателите на марката. Като започнем от концептуалните грешки с остарелите бензинови двигатели и димящи дизели в първите години, преминем през болежките с електрическата система, стъклоповдигачите и проблемните нафтови мотори и стигнем чак до честите случаи на ръжда по каросерията, трета серия се оказва най-голямата издънка за модела. Неслучайно в България често цените й са дори по-ниски от тези на Golf II.
А коли с десен волан не карам. Опасно е тук.
stoianov_n написа:
Ааа, аз чак сега загрях за тия 1000 лева.ТОЙ е можел да ги даде, но не ги е дал, понеже сам си е правил нещата, обаче ги брои за разход.
По старата кола нищо не съм правил сам почти. Всичко си работеше. Една бравичка съм сменил сам и крушки. Или понеже трудът съм го извършил аз, то не се брои за работа и ако бях отишъл в сервиз - щяха да го направят без пари?
Kirilpm написа:
...който е дърпал дизелов форд 2км с 60-80км/ч при отчаяни опити за зимен старт :lol:
Дизел не се бута. Дизел не се дърпа.
Chefo77 - майстор
Ето - освен, че не помниш, ами и отново показваш, че не си достатъчно просветен. Хонда Сивик "англичанка" (това ти го казвам поне за втори път) е Хонда Сивик с 5 врати, произведена в Англия. Не е Сивик с десен волан.
Коя Фиеста е обявена от ADAC за най-надеждна в класа си - следващото поколение ли? Или твоята? А сещал ли си се, че в тези издания тестват НОВИ автомобили, не 10+ годишни кочини, които ние основно купуваме? И не, изобщо не съм заблуден, не помня да съм товарил когото и да е с дилеми за избора на автомобил и не помня да съм вземал грешно решение. Форд най-много са ми плюли точно собственици на Форд :wink:
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Коя Фиеста е обявена от ADAC за най-надеждна в класа си - следващото поколение ли? Или твоята?
Фиеста" обявена за най-надеждна в Германия
"Форд Фиеста" бе обявен за "най-надежден автомобил в своя клас" от съюза на немските автомобилисти (ADAC). Става дума не за многобройните награди, връчвани от журита и издания, доста често по произволни критерии, а за статистически доказано постижение. Тази титла се присъжда на базата на данните за повредите по автомобилите. Службите на ADAC са отчели, че неговите патрули за пътна помощ са получили само 15,9 сигнала от 1000 регистрирани машини от този модел. Това го прави лидер в класа на малките автомобили. Постижението всъщност се отнася за предишното поколение на "Фиеста". Статистиката на ADAC сравнява само коли, регистрирани между 1997 и 1999 година.
bagera1 - специалист
След като цитираш подобни неща що взе венто? Търсиш, избираш, знаеш,можеш, имаш определени изисквания и на края нищо, какви ти бяха точните изисквания и на кои от тях отговаря колата ти.
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: