• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Стефан - майстор
velsi написа:
Стефане, престани, ако обичаш да ходиш от тема в тема и да даваш тежки заключения какво трябва и какво не трябва, кой бил майстори кой не бил и така нататък. Какво монтажниците е трябвало да направят не е предмет на този разговор!....
Не те разбирам - искаш да ме стресираш да чета само една тема от форума, и да пиша само в нея ли? И кое е лошото, ако си кажа мнението в която и да е тема? Нали всички претендират, че работят по-качествено от всичките си конкуренти? Самото пускане на темата с конкретното питане е доказателство, че някой не си е свършил качествено и докрай работата. Така мисля аз.
velsi - Почетен майстор
Защото именно какво мислиш ти или някой друг тук не ни интересува, когато не е по темата! И аз мисля много неща, но се ограничавам само върху поставения въпрос.
Стефан - майстор
Не знам за тебе, но за мен това е тесногръдие, ограничено мислене. Така прогрес не се прави. По този начин мислят и политиците ни/само, и единствено за джоба си/, за това сме на този хал.
Извинявай!
Здравейте,
Ето един начин, до който стигнах след много проби, и който не е много лесен, но за сметка на това поне при мен върши работа.
С летвичка от чам се стърже грубо, така че да остане само залепналия слой на пяната в/у дограмата. След това се сдобивате с пакет памучни тампони за премахване на грим и спирт 95 % и процедурата е следната. Обилно намокрете тампона със спирт. Започнете да напоявате замърсеното място, като държите тампона в/у него. Спирта не разтваря пвц-то и пяната, но тъй като е имало мръсотия м/у тях, след като мине през пяната, която е хигроскопична много бавно пяната започва да се отделя от дограмата. Най-лесно става от края към средата на петното полепнала пяна. Не забравяхте да напоявате редовно тампона със спирт. Ако пяната все пак ви упорства и не се маха омотайте тампона около летвичката и започнете да стържете. Внимавайте да не скъсате тампона докато натискате и да застържете с летвичката. При нужда сменяйте тампона или го омотавайте прегънат на два пласта. След всичко казано от мен искам да добавя, че спирта гори кожата и е добре тази операция да се извършва с ръкавици.
Не казвам, че е лесно, а че сваля пяната от дограмата без да я надраска.
Успех на всички ентусиасти :rolleyes:
kolev_k - специалист
sjekov написа:
какво е съсържанието. Задължително го пише за да може ако се "опариш" с него да кажеш на доктора какво точно си ползвал
Ааа,те наште доктори толкова много знаят,че веднага ще ти кажат:-Ей с това се намажи и ще ти мине :-D
goro_89 - напреднал
ацетон и микрофибърна кърпа и механично премахване шпатула ножче за стикери резец
fill - специалист
goro_89 написа:
ацетон и микрофибърна кърпа и механично премахване шпатула ножче за стикери резец
Хората питат как да премахнат пяната,не боята на дограмата...
lov - майстор
От де я изровихте тази дърта тема от 2008 година.
:lol:
Вече втвърдена пяна се чисти с диметилсулфоксид. Абсолютно безопасен разтворител които всъщност се ползва и като лекарствен препарат под търговското наименования димексид. Но само че у нас май не се предлага по аптеките. Може да се намери по магазините за хим.реактиви.
Чистил съм от дрехи и всъщност не разтваря пяната а става нещо като желе или по точно пресечено желе което лесно се изпира после с вода без остатък.
  • 1
  • 2

Тема "С какво да почистя монтажна пяна ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: