• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
borkata99 - специалист
Павка привет.
8 години ползвам на Интиел, големия 250 ватовия.
Работи идеално, 2 помпи за котле и сл. колектори без проблем с голям акумулатор 55 ватов.
В момента съм на пелети и едната помпа отпадна, та на изхода на UPS-а съм сложил разклонител 4-ка и
освен помпата на сл. колектори съм включил и DVR, WiFi рутер и 55 инчов TV.
Така, като спрат тока имам и Net и камерите си пишат нон-стоп.
Бачкат си :lol:

Опссссссссс, извинявай, TV-то е през друг UPS. :?
Нацъкал съм UPS-и навсякъде та ги бъркам вече - всичко е на една вила и тока гасне от време на време, ама не за дълго.
Доволен съм от интиел-ския, дори това лято им се обадих във фирмата и им го изпратих за профилактика, за един ден ми го върнаха /пари не взеха/
и сега си бачка в котелното без проблем, но е хубаво да му боднеш тягов акумулатор. Ползвам съм го и с обикновен, не съм забелязал някаква разлика, ама
ако искаш по-дълго да ти държи и да не ги сменяш акумулаторите през 2-3 годинки си сложи тягов.
Pavkata_svt - специалист
Благодаря за мнението.Тягови имам,но са по 225A/H.
Може и тях да ползвам.
borkata99 - специалист
Pavkata_svt написа:
Тягови имам,но са по 225A/H.
Дали UPS-a ще може да ги пълни ? Мисля че си е упоменато - до 65 Аh.
velinsl - специалист
velinsl написа:
Когато една стая изисква 2-3кВ/ч за отопление дали ще е Аирлек за 500лв, като моите за по 300лв парчето, Теси за по 120лв или духалка те си отиват.
Адакси са моите. Единият на 3, другият на 2 години. На двата съм им сменял единствената част, която може да се повреди.
Слава Богу гаранционно.
margata - помощник
Къща 150м2, засега отоплявам половината, сиреч само първи етаж - 70м2. Каменна зидария 60см, няма никаква изолация освен на пода - 3см фибран, и дограмата е нова. Отоплявам етажа с подово отопление, отдолу изолация и екран, отгоре гранитогрес. Котел SLIMPEL 25 автоматичен на пелети. 2 бойлера: 150л неръждаем с 2 серпентини + 80л неръждаем, вързан за слънчевата система. Двата бойлера са свързани , но котела топли само 150 литровия. Котела грее вода за подовото 36-37 градуса, а за бойлера 55 градуса. Температурата е около 22гр в помещенията. Тази зима е топла, но за 2 месеца и половина отидоха почти 2 тона пелети. Засега, средно дърпа по 30кг на денонощие, като си почива от 12ч. до 5ч. Дано планираната изолация да смъкне разхода.
Иначе котелът е убиец, иска пълен бункер и почистване на пепелника пред 7-8 дни. Има ръчка за почистване на димогарните тръби, от кеото зависи КПД-то на машината, както и автоматично почистване и изтупване на горивната камера. Контролирам го през интернет, което е голям плюс за мен, когато отсъствам. Бункерът събира 6 чувала, тоест 3 дни може да ме няма.
kuuuuuul - майстор
Е че то си е почти като на ток :? а ма щом си доволен е добре.
шоп - майстор
От началото на отоплителният сезон, освен със слънце се отоплявам и с това:
1 тон = 7лв. Днес дойде новата доставка. Цял камион за 21 лв.

Имам и 20м3 нарязани, нацепени и съхнещи от 8 месеца дъбови дърва и 4 тона донбаски въглища фракция 5-15мм за универсалната горелка, но при наличието на новото гориво по-скъпите горива ще си стоят в дълбок резерв.

Прикачен файл

SAM_8627.JPG
Последна промяна от шоп на ср дек 23, 2015 7:56 pm, променено общо 2 пъти.
egomen66 - майстор
шоп...Какво е това...(и с това:)Кажи , да не гадаем. :rock:
шоп - майстор
egomen66, срам ме е, но и аз не знам какво е това. Определено е дробена дървесина ( дървесен чипс), но минал технологична обработка и се явява технологичен отпадък. За съжаление е с висока влажност. Живот и здраве от пролетта на 2016 ще предприема запасяване и просушване до под 20% влажност с цел оптимално изгаряне.

Разбира се предстои и направата на нов котел с автоматично подаване на горивото:-)

Въпреки всичко ето градусите на топлоносителя и помещенията у дома, буквално преди 5 мин.

Една идея над 27С ми е топло, но на жената (змията) пак и е студено...компенсирам със студена бира и мир вкъщи.
Весели празници на вскички форумни колеги!

Прикачен файл

SAM_8628.JPG
SAM_8628.JPG (74.42 KиБ) Видяна 2235 пъти

Прикачен файл

SAM_8629.JPG
egomen66 - майстор
Споделяй , с времето (в дългосрочен план) как седят нещата.То и сега времето е топло. Весели празници и на теб.. :rock: :partyman:
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: