• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
maestro.m - специалист
kolega, da ne sme opitni mi6ki .otkude da znam kakvo sa slagali vutre moge da mi izgori rucete :shock: serioznite firmi si naemat maistori izpitateli i se doverqvat na tqhnoto mnenie i izsledvat materiqla s godini predi da go pusnat na pazara. mostrata moge da stane super i sled 3 meseca da stane na ufka ,da izblednee ili ne6to drugo . v Italiq ,varta za venecianskite mazilki otlejava mejdu 5 i 10 g. predi da se vloji v proizvodstvoto .
Natalka - специалист
Принципно маестрото е прав. Сега могат да се дадът отзиви отностно работата с материала. За това обаче колко ще издържи във времето и дали след година, две ще е със същото качество - няма как да се иска мнение от майстори. За това вече трябва време и технолози.
А колкото до италиянските мазилки - там нещата с контрола и тестването са много по сериозни, защото и санкциите при евентуално доказване на разминаване в предварително обявените характеристики сааааа олеле - майко. За това и цените са в различни ценови зони :)
W123 - специалист
Е аз само питах де...вие ще ме изядете с парцалите :-D
Не го бъркам аз че да знам какво има вътре още повече че и никой не говори за продажба.
Маестро прав си...да се оправят сами.
Natalka - специалист
W123 не се засягай де :)
Нормално е понатите ти да не могат да получат отговори на всичките си въпроси само от това, че определени майстори ще пробват техния продукт. Сигурна съм обаче,че би им било полезно да чуят мнения на хора, които имат опит с подобни материали. Така че, ако търсят различни гледни точки за това как се нанася, как се "лъска" и неща от сорта - няма лошо. Ама по- конкретни мнения незнам дали някой от нас може да даде веднага :wink:
W123 - специалист
Не бе,не съм се засегнал естествено.Много добре разбрах за какво става дума.

Те не са ми познати а просто се засякохме и направиха предложение да тествам малко материал и ако някой друг иска да му пратят и да сподели мнение.
То впрочем това им беше идеята-да съберат независими гледни точки за това как се работи с материала понеже всеки има различен поглед и различна ръка.Всеки знае за вариациите на различни фирми при нанасянето и какви отзиви има за съответния материал,примерно че на някой не му харесва този понеже трудне се цикли,другия пък много се мазни,третия пък иска да му е по-влажен предния слой и понякога се налага да се мокри...Това искат да разберат-мнението на майсторите за нанасянето,а дали е устойчив на атмосферни влияния и как ще се държи след няколко години,при амплитуди от +50 до -20,дали избледнява или не само те си знаят,а за гаранция сами ще си слагат главата в торбата понеже тепърва в далечното бъдеще ще го пускат мармориното на пазара вече легално и с марка.
Аз лично съм отворен към такъв вид сондиране на мнения и за това приех да взема една а в последствие ми изпратиха друга мостра с по-голям диаметър на частиците и честно казано много интересно ми беше в разликата на насяне и дебелината на слоя и от там и промяната на шарките при увеличаване на големината на праха и процентното му съдържание.
Принципно за такива експерименти се заплаща добре на хората които ги тестват но явно тук целта не е да се иска мнението на перфектни майстори защото го имат а от средно добри или начинаещи в занаята.Сега да не се обидите.Всеки има високо мнение за себе си но винаги има по-добри...
Така че не ме приемайте като някакъв зарибител или че печеля нещо от цялата история.Не обичам търговията и за това като идиот цикли мазилки,шкури шпакловки...Като ми викаше мама да сядам да уча да стана директор,аз все по двора ходих да играя.
А на...ся изпъвай с маламашката :lol:
Natalka - специалист
Хубаво са го решили хората. Винаги е полезно да чуеш мнения на хора, които не са материално ангажирани с продукта, който тестваш. Аз също така си тествам продуктите, макар да не са нова марка. Мненията на майстори, които са работили с подобни материали на различни производители са доста ценни.
maestro.m - специалист
Аз може да съм агент на Ойкос и да ти кажа ,че материала е супер ,а всъщност да е пълен боклук . Ще ми повярваш ли ? :lol: За това се наемат хора на които се заплаща добре , за да си свършат работата.
Natalka - специалист
Надявам се не си мислиш, че точно твоето мнение ще е миродавно за мен. :)
За да се съглася да пробвам даден материал, значи има достатъчно хора, чието мнение ценно и достоверно за мен.
maestro.m - специалист
Natalka написа:
Надявам се не си мислиш, че точно твоето мнение ще е миродавно за мен. :)
За да се съглася да пробвам даден материал, значи има достатъчно хора, чието мнение ценно и достоверно за мен.
Нямах предвид теб , не искам да ти давам мнения и съвети .Говоря за хората които искат да произвеждат венециански мазилки в Пловдив. Сан Марко не върви ли ...........
W123 - специалист
Taзи тема я подминааааавам ли подминааавам...
Мисля въпроса за приключен.
Който да си прави каквито си иска изводи и да си държи на неговото си мнение.
Нямам намерение да прекъсвам взаимоотношения с хора които определено ще сложат половината майстори в България в малкия си джоб и имат познанствата и връзките в чужбина да си доставят разделно съставките от чужди компании а не да си купят готов продукт от Ойкос.
Преди няколко дена ми показаха самия мраморен прах за марморино и за стуко в отделни бурканчета като специално за мармориното имаха четири различни цвята.Не съм и предполагал че може да има зеленикав мраморен прах който погледнат под малко микроскопче има много интересна заоблена структура на зрънцата.Малко хора са виждали праха,варта и адитивите които се смесват.На мен ми е интересна технологията по която се произвежда самата мазилка но така не ми я казаха,а и предполагам че никога няма да я разбера.Но е факт че след като видях самите съставки и мазилката в готов вид ме засърбяха ръцете да я пробвам и естествено ми дадоха...за пореден път!
Така че магазини бол,всеки да си работи с което си иска и да се радва на цените които заплаща за материал.Убедих че че цените които в момента се подържат от фирмите са толкова завишени и е стряскащо че самите изходни материали са на бесрамно ниски цени.Майстори на насянето бол но се радвам че се докоснах до хора които могат да си я направят и след това да си я нанесат и са толкова навътре в нещата че могат да си играят със съставките и шарките и наистина получават уникалност която определено трудно може да се повтори да не кажем че е невъзможно.
Така че за някой може да е интересно да мажат,на други да сравняват различни марки,на мен ми е интересно пък да разбера защо това се прави така и единствения начин да се разбере е като имаш възможността да изпробваш различните проценти на смесване на съставките и чак тогава вече схващаш защо викат на черното черо и на бялото бяло.
А да се мъча да убеждавам някой за нещо няма да стане така че извинявайте че въобще отворих тази тема.
  • 1
  • 2

Тема "Кои бяха майсторите на венецианка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: