• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
1115 - специалист
Трябва ми за да изтествам един бойлер и еднасерпентина, а след време ще ми трябва за соларна инсталация и водно подово.
Реших да си купя една.
В ибей търговете за качествените свършват на доста високи пари, а нова в България е "ден година храни".
Това за ръчните, но гледам, че има професионални електрически, които са безумно скъпи.
Имам една идея, но не ми е ясно защо ръчните и електрическите вдигат примерно 30...50 бара?
Къде се ползва такова налягане?
Водопровод, парно, солар предполагам се тества до 10 бара.
Някой ползва ли такава помпа?
Andri01 - майстор
система от два съда и помпа за авто гуми.
koveslav - майстор
....или малък хладилен компресор-"капсула".Дори и ползван 10 бара ги вдига на майтап.
Andri01 - майстор
Номерът при тестването на съдове под налягане е,че се се вкарва вода със съответното налягане,а не въздух.Ако"гръмне"съда надут с въздух-стават големи поразии.Но ако в него се вкарва вода под същото налягане,в най лошия случай ще започне да пръска,но няма да се разхвърчи на парчета и да убия някого! Именно за това се прави такава с-ма,която да вкарва вода под налягане в тествания съд!
koveslav - майстор
Ами напълни си съда или системата с вода и съмо вдигни налягането с въздух.Кое е опасното? Ако оставиш минимална въздушна възглавница,на практика нищо не се променя.Без бутилка-от компресора в системата.Обем въздух само в маркуча,а за да не върне налягане към компресора,на изхода на маркуча възвратен клапан....Чувал съм за тест и с коф-помпа,противопожарна.Май и с тях може да се вдигне подобно налягане от 10-на атмосфери.
Andri01 - майстор
Говоря как са прави техничеки издържано,но всеки сам си решава. Виждал съм как се пръска маркуч с 8Бар. Скъси се с около 200мм. от разлетелите се парчета. Е,налягането беше към 30Бар.,но и при 10 няма да е голяма разлика.
koveslav - майстор
Еееее,във всеки сервиз и работилница се работи с 9-10атм. въздух,за да има запас компресора.Не ме плаши,до сега не сме се изтрепали...
ПП Многослойния гумен и текстилно армиран маркуч не гърми изведнъж.Първо пробива между слоевете и се надува като круша,а доста по-късно сцепва само външната обшивка.Армировката не позволява да се прекъсне или пръсне изведнъж. Просто трябва да се ползват качествени материали.Докато виж-хидравлика,въпреки че маслото е течност,щеше да ми изкара очите с пробила струя.Да не идва дявола,че....
Последна промяна от koveslav на съб дек 26, 2015 6:47 pm, променено общо 1 път.
1115 - специалист
А що тези помпи са до 50 бара.
Къде се ползва това налягане?
Andri01 - майстор
В хидравлични с-ми ,които работят в по специфични условия: големи натоварвания,високо налягане на околната среда/ подводни апарати/. А въздушни компресори до 300Бар. - за зареждане на леководолазни бутилки.
1115 - специалист
Аз май задавам неправилно въпроса. Ясно е, че бутики за кислород и много други устройста се тестватна много високо налягане, но там са други помпите.
Конкретно тези помпи за изпитване на соларни и отоплителни инсталаци за чий им е 30 бара и помпи до 50 бара.
Защо помпите не са до 15 бара примерно, а могат доста повече?
Явно някъде другаде се ползва по-високо налягане в един строеж.
Примерно Лазар и Филма ползват ли подобни уреди и до колко надуват системите?
  • 1
  • 2

Тема "Тестова помпа за високо налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: