• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 193
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
EDI написа:
А, бабичка е злато, къта ме здраво, да е жива и здрава.ГРИФИН, лепено е с полиуретаново лепило, та се надявам да няма зор от разширенията.
то няма да е проблема от лепилото, а това че всеки пласт ще си се разширява в различна посока.
EDI - майстор
Честита Коледа.. :partyman: Да се надяваме, че лепило ще поеме деформации, ако има.Като го дялах, хич не съм мислил по този въпрос.Все пак, тавата не е голяма, пък и в къщи ще стои и се надавам да не се движи кой знае колко.
griffin - майстор
Честита коледа :)
la_bamz - специалист
Честита Коледа !

По празниците, между масите, направих ново допълнение към стойките за колони :-). Все още не е довършено, но за утре се надявам да е готово. Бях забравил каолко голямо удоволствие е да се работи с качествен ръчен иснтрумент, всичко е заглаждано с рендета. За последен път ми е да се опитвам да направя мебел дълга повече от 3 метра. Голямо нагласяне беше, но се възползвах от едни ъгли които си правих преди 2-3 месеца(копирани от Грифин и Бимбаецо ), без тях може би щеше да е невъзможно.
Прикачен файл:
Photo0005.jpg
Прикачен файл:
Photo0006.jpg
Прикачен файл:
Photo0007.jpg
Прикачен файл:
Photo0009.jpg
EDI - майстор
Бомба е, дай да видим и монтирано мебелчета. :partyman:
bimbaeco - майстор
Кофти са едрогабаритните проекти. Не са по-сложни, но мащабът създава най-различни затруднения особено ако ти е малка работилницата. Аз правих входна врата тия дни и имам чувството, че повече време ми отне да я местя натам-насам.
И аз като Еди чакам да видя тоя мебел в контекст :drinkers:
EDI - майстор
Мани, мани.Като се сетя как въртях детайлите за дъбовата врата, докато ги обработвах в теснотията, направо не ми се ще да си спомням :lol: В общи линии и при мен доста време мина в наместване на масата на фрезата и дългите детайли, докато го докарам до възможност за работа.
la_bamz - специалист
За съжаление няма да се види по скро крайният резултат. Днес ще поставя само това и до Нова Година ще е така, след това другите части. Изникна лек проблем с лакирането. Минах го 6 пъти с прешлайфане между всеки, но се получи следното :
Прикачен файл:
Photo0012.jpg
Прикачен файл:
Photo0011.jpg
Прикачен файл:
Photo0010.jpg
Не знам дали се вижда на снимките, но покритието стои на "бобчета", на пипане е гледко, но като го погледнеш и не ми харесва. Много съм разочарован, защото прекарах 3-4 часа 120-180-240 шкурка за да го изгладя перфектно. Поядисвам с дунапренено валяче. Някакваи съвети, как да го изгладя ?
npelov - специалист
С какъв лак го маза? Байцвано ли е или с цветен лак. Ако е акрилен - разреди го малко повечко и мацай с четка. Като е рядък и внимаваш не остават следи. Последната ръка може да е 50% разреден лак нанесен с парцалче.
Ако е воден лак не може да се разреди чак до 50% с вода защото като съхне водата става на на вадички. С водния лак го разреждам малко (на око - 4:1 до 3:1 лак:вода примерно) и минавам много пъти като след нанасяне изтривам почти до сухо. Работи добре с тези лакове. С полиуретанов на водна основа при изтриването почва да лепне, така че е по-трудно. Просто изтриваш бързо и махаш парцала. Може да е леко влажен. Бавен процес е, но вместо да шкуриш 3 часа по-приятно ще е лакирането.
griffin - майстор
снимките не се виждат, с по-рядък по-лесно лака дърпа и се изправя. аз мацам и воден лак 50/50 със четка и не ми е ставало на вадички както каза колегата.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 193

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: