• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
doobref - специалист
Дървесни пелети.Незнам дали са чам или бук. Тъмни са. Отоплявам 100 кв.м. чиста площ и 2 бойлера -150 и 100л. Котела е Солитехс 34кв. Така съм преградил горивната камера,че кумина го държа с ръка при тем.на водата 71 градуса. Котела е повдигнат на метален кош. Скоро ще сложа и абразивен диск за проба.
geniya - специалист
doobref написа:
Скоро ще сложа и абразивен диск за проба.
Изобщо не си губи акъла да слагаш тая глупост.Лично го бях сложил, разлика в разхода НИКАКВА, мислех, че малко понамаля пепелта, но съм се заблуждавал.Диска беше сложян около 10дни, след което се спука и го махнах.Все пак ако искаш си сложи.
doobref - специалист
Щом казваш ,че не става , а по-точно няма подобрение, няма да се мъча тогава.
шоп - майстор
doobref написа:
Щом казваш ,че не става , а по-точно няма подобрение, няма да се мъча тогава.
Според мен няма голяма мъка. Един диск може да се монтира временно с неръждаема тел за 5 мин и да се тестват резултатите за една седмица да кажем. Ако нямаше ефект мислите ли че хиляди руснаци и чехи ( поне техните форуми следя) нямаше да го пректикуват?

В нашият форум аз гарантирам за + ефект, един колега, който сподели, че е намалил налепите по топлообменника и колегата, който измерва всичко с ламбда контрол.

Весели празници и експериментирайте:-)
rosso666 - специалист
А какеи са точно плюсовете или само това че намалява налепите
шоп - майстор
rosso666 написа:
А какеи са точно плюсовете или само това че намалява налепите
Няма как да се отговори на кратко с един пост. Това се учи с години въс ВУЗ или трабва да се изчетат няколко книги по топлотехника.

Но с няколко думи, за да имаме качествено изгаряне е нужно време и висока температура, за да могат всички молекули на кислорода да извършат хим. реакция с продуктите от пиролизата. Корундовият или карборундов диск служи за катализатор на хим реакция наречена окисляване ( горене ) Всъшност в Бг сме много изостанали, чета за много самоделки с платинени катализатори:-)))
Успехи на всички!
rosso666 - специалист
Да попитам шамотните плочи вършат ли същата работа понеже пред горелката и отгоре й съм сложил такива.по други причини но дали изпълняват същата функция.и има ли значение на какео разтояние са от горелката
шоп - майстор
Вършат :-D
Руснаците ги наричат "дожигатели" Важното е да са нагрети до над 800 градуса за да изпълняват ролята на катализатори. Всички техни котли тип шахта процепа през който минават пирогазовете ( газовое окно) е облицовано с шамот. Впрочем нищо ново....атмусите, херцовете са на същият принцип.
rosso666 - специалист
Именно от информацията която съм прочел за различните видове котли,облицовах горивната камера с шамот.
filmatoplo - майстор
Точно така, керамика се ползва за дожегателите и вихровите камери, нагряват се около 800_1200.гр.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: