Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
rgadzhev - специалист
Решил съм да си правя гаражна врата, но стигнах до този проблем, дали е възможно да се отваря навън, а пантите да са отвътре? Смятам да я правя от правоъгълна тръба 40х40х2, ако има значение. Предварително благодаря!
EDI - майстор
По принцип е възможно, но вратата остава извън касата.Заваряваш пантите на отворена врата, но ще ти остане процеп после при затварянето, ще трябва да уплътняваш отвътре и хич не е практично.Защо ги искаш вътре пантите.
chapara - майстор
Е то е ясно :-D за да не ги резнат :wink:
EDI - майстор
То по тая логика, требе да спи пред гаража. :lol: Има и скрити панти, ама не знам дали ще има размер да носи гаражна врата. :? :-D
ZEDYCUS - майстор
Заваряват се едни шипове на рамката на вратата, които влизат в касата и да отрежат пантите вратата няма да се отвори. Шиповете спират и опита да се откачат пантите като надигнат вратата.
Чираче - майстор
ZEDYCUS написа:
Заваряват се едни шипове на рамката на вратата, които влизат в касата и да отрежат пантите вратата няма да се отвори. Шиповете спират и опита да се откачат пантите като надигнат вратата.
Така съм направил много врати. С тая разлика, че не слагам шипове, а по-дебела планка. При затваряне се получава "закопчаване" на вратата към касата, и няма отваряне от там.
Andri01 - майстор
Направи я на два упорни лагера,покрити от външната страна.Така ще носи по-голямо тегла,щом е метална.
Чираче - майстор
Andri01 написа:
Направи я на два упорни лагера,покрити от външната страна.Така ще носи по-голямо тегла,щом е метална.
Ето панта, моя конструкция. След заваряване на пантите латуна се маха. Слага се технологично при заваряване. По този начин съм слагал панти на врати с тегло половин тон, и нагоре. Но тогава пантите са с по-голям размер и повече съчми. Става комбиниран радиално-аксиален лагер. Радиалното натоварване се носи от съчмите, а аксиалното е триене при плъзгане. Отварят се много леко.

Прикачен файл

P4080001.JPG
P4080001.JPG (29.31 KиБ) Видяна 3624 пъти
torbalan - Дървен философ
Каквато и да е гаражна врата с подходящ инструмент се отваря за минута... Дори минута е много...

Всякакви упражнения по темата скрити панти според мен са напълно излишни...

Ако целта е охрана на това в гаража - по-добре да се похарчи някой лев за СОТ.
shotik - майстор
Може !

На старите асансьори / 70 те години на миналия век и все още се ползват в много блокове / вратите са така , разгледай ги .

Ето ти и подобна тема

viewtopic.php?f=58&t=17489&hilit=%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B0

Тема "Гаражна врата отваряне навън, панти отвътре" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: