Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
egomen66 - майстор
Увод...

Bcичĸo, oт ĸoeтo щe имaтe нyждa, aĸo peшитe дa ce зaxвaнeтe c тoвa xoби, e дa ce зaпoзнaeтe дoбpe c paзличнитe видoвe мeтaл и тexнитe xapaĸтepиcтиĸи, ĸaĸтo и c пpинципa нa paбoтa нa металотърсачите .

Mнoгo мъжe изпитвaт тpъпĸa oт пpeтъpcвaнeтo нa иcтopичecĸитe xpoниĸи, в ĸoитo чecтo пpиcъcтвaт дaнни зa cтapи cъĸpoвищa, мecтoпoлoжeния нa гoлeми гpaдoвe или пaзapи, чийтo cлeди ca ocтaнaли cĸpити дълбoĸo в зeмятa.

Oтĸpивaнeтo нa пoдoбни бoгaтcтвa e иcтинcĸo вълнeниe, нo oпpeдeлeнo тpябвa дa cтe зaпoзнaти и cъc зaĸoнoдaтeлcтвoтo, зa дa нe ce oĸaжeтe в cитyaция дa пpитeжaвaтe нaциoнaлнo cъĸpoвищe, бeз дa имaтe пpaвo нa тoвa.

Споделите вашия опит , в дух на форума Направи сам. Качвайте , който каквото има.. схеми, снимки, клипчета , процес на изготвяне и т.н.. На мен ще ми е интересно...а и на вас може би. Аз нямам опит в тази сфера :-D . Клипчето е примерно.... :partyman:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nyXQbcEnUzE[/youtube]
inspo - майстор
Ей това открива всякакви благородни метали и украшения.
Даже не ти трябва да си правиш, има много готови такива, условно - безплатно... :-D
egomen66 - майстор
inspo написа:
Ей това открива всякакви благородни метали и украшения.
Даже не ти трябва да си правиш, има много готови такива, условно - безплатно... :-D
Имам чувството , че сам публикувал темата , в раздел Отмора и шеги.... Но нищо...Форума е корав , и ще оцелее. :finga:

inspo на вас кое от тези качества ви липсва?

ДЪЛБОЧИНА НА МИСЛЕНЕТО – проявява се във възможността на човека да разкрие онези страни в предмета или явлението, без които обектът не може да съществува такъв, какъвто е в действителност. Тук се има предвид умението на индивида да разкрива както съществени компоненти на обекта, така и установените взаимни връзки между тях. Дълбочината на мисленето се характеризира още и с умението да се декодира скрития смисъл на обикновени, повтарящи се факти; да се прогнозират близките и по-далечни следствия на тяхното функциониране; да се долавя случайността или закономерността в динамиката на един или друг факт;

ШИРОТА НА МИСЛЕНЕТО – проявява се в умението на човека да извлича от паметта си най-разнообразни знания, които са пригодни за разрешаване на определен проблем. По такъв начин се увеличава възможността да се генерира широк кръг хипотези и да се направи изборът от тях по-целенасочен и оптимален. Това качество още се изразява във възможността на индивида да се включва успешно в решаване на въпроси, които се отнасят до различни страни от теоретичната и практическата дейност.

ГЪВКАВОСТ НА МИСЛЕНЕТО – изразява се в освобождаване на мисълта от ограничаващото влияние на привичката, шаблона, стереотипа и в бързото преустройване на мисловния процес в съответствие със специфичните условия на решаваната теоретическа или практическа задача.Конкретна проява на гъвкавостта на мисленето е намирането на нови варианти за решаване на дадена задача, бързото превключване от един способ към друг.

КРИТИЧНОСТ НА МИСЛЕНЕТО – то се проявява в умението на човека да поставя вярна оценка на чужди хипотези и решения, в отсъствие на хипер-пристрастност относно своите позиции. Наред с това, критичността се изразява в умението на личността да поставя адекватна оценка на собствените сили и способности, на породената учебна, трудова, между-личностна или природна ситуация. Критичността на мисленето спомага за противопоставянето на авторитетите – лидери, учители, родители.

Въпроса ми е риторичен..не е нужно да ми се отговаря.
При отговор... ще го подмина като пътен знак на Марс , и най-вече с мълчание.
А за останалите , игнорирайте горните постове , и си пишете , и споделяйте...но по темата. :partyman:
inspo - майстор
egomen66 написа:
inspo на вас
Он, че ми каже той 'гато аз сме вие... :-D
Не бъди такъв сухар.
Мнението все пак е по темата.
Заради двата ми реда изписа (копира от нета) цял ферман..

Прикачен файл

th_660_ulibaka_054.jpg
th_660_ulibaka_054.jpg (93.11 KиБ) Видяна 8669 пъти
hidrazin - майстор
Темата за металдетекторите е прекалено обширна за тук.
То затова си има и специализирани форуми. Примерно ФОРУМ.
Иначе някои насоки:
- Предпочитам импулсните. Те работят с голям набор от антени и могат да покрият големи дълбочини.
Повечето от тях имат грунд баланс. Това е нещо много необходимо.
- Другите типове металкдетектори - тези на биенето, промяна на индуктивност... са по-скоро плажочистачи(играчки).
- Стойте надалеч от разните дистанционни локатори от сорта на Омнископ, Омнитрон, Гравитатор, Електроскоп...
С тях едва ли ще откриете и локомотив заровен на 50 санта в земята.
- В допълнение на горното за дистанционните локатори - не се полъгвайте по разните му багети.
С тях ще откриете същото каквото и с дистанционните локатори - демек нищо.
- Ина и други типове уреди за изследване на това дето е под земята.
Това са георадарите и уредите за измерване на земното съпротивление.
Казвам уреди а не металдетектори защото те откриват нееднородности в земята.
На този етап металдетекторите за хоби не се изисква да се регистрират.
Не така обаче стои въпроса ако ги използвате. Запознайте се със законите преди да ги използвате. :-D
:partyman:
egomen66 - майстор
Ами да сложим по една препратка , във всички раздели на форума , и да го прекръстим -" Указател за други форуми". За какво да пишем тук... :?: То и аз , можех да си купя готова къща , но реших да си я направя сам... :wink:
ivanovbg - майстор
Схеми на металотърсачи бол, само напиши в гугъл, но за направата им се иска специфична техника. Само с налепване на схемата и навиване на търсещата глава не става. Не е като да зидаш или да лепиш плочки. Предполагам къщата не си я правил абсолютно сам :)

Има и прости, но стават само да търсиш арматура. Може би трябва да се прецизира дълбочина на действие, определяне на метала, ... Може би трябва да прецизираш какво по точно те интересува.

hidrazin - майстор
Ся не разбрах каква е точно целта на този пост?
Ако не си виждал металотърсач мога да ти снимам моя - от вън, от вътре.
Правил съм го преди ... абе едно десетина години че и малко отгоре.
Даже в момента не знам дали акумулаторите му са още читави.
Работи с различни глави - от кръгла 20-тина сантиметра до голяма рамка.
По параметри, функционалност, визия ... е подобен на този:
Pulse Star II Pro
Само дето моя има възможност да му увеличиш импулсната мощност до към 500W за разлика от магазинския дето е 50W.
Това увеличава дълбочината на детекция близо два пъти, но пък до сега не съм го използвал.
Просто никога не се е налагало.
P.S.Аааа.... И да не забравя - схеми няма. Нито тук, нито на лични. :-D
egomen66 - майстор
egomen66 написа:
Споделите вашия опит , в дух на форума Направи сам. Качвайте , който каквото има.. схеми, снимки, клипчета , процес на изготвяне и т.н.. На мен ще ми е интересно...а и на вас може би. Аз нямам опит в тази сфера :-D .
Налага се , да се само цитирам...Оставете темата на мира. Който иска , ще качи каквото прецени и иска. Форума , не се чете само от нас...чете се и от гостите му.Това може да доведе до регистрацията на хора , с опит по тематиката.. Но на кого ли му пука за форума. Не визирам никого. :partyman:
crez - майстор
Опааа... доколкото разбирам притежанието на нерегистриран металотърсач е незаконно чл.30 от "НАРЕДБА № Н-00-0001 от 14.02.2011 г. за извършване на теренни археологически проучвания" и по Чл. 53. от НК (1) Независимо от наказателната отговорност отнемат се в полза на държавата:
(2) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Отнемат се в полза на държавата и:

а) вещите, предмет или средство на престъплението, притежаването на които е забранено, и

б) придобитото чрез престъплението, ако не подлежи на връщане или възстановяване. Когато придобитото липсва или е отчуждено, присъжда се неговата равностойност.

Тема "Металотърсач - Направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: