Най - вълнуващия въпрос зимно време.
achmonek - специалист
Какво му е отвратителното на прасето? Имал слука човека - гръмнал го. Вие как мислите правят ловджиите? Дават им царевица и ги карат на ход до дома си ли?
filmatoplo - майстор
Или пушката е 2метра,или прасето е 40 кила :wink:.
димитар кисиов - специалист
днес пуснах рб-20 на котел експерт-30 според вас удачно ли ще е . Малко по темата стига сме свинствали ха ха
LazarGanev - "Велик майстор"
Що да не е удачно? Ама що тъй?
koliaaa - помощник
bai_bradyra написа:
Здравейте!
Първа година съм със система Грейко Експерт и РБ 20. Доста четох из темата и къде разбрал, къде неразбрал, но започвам да придобивам увереност :lol: Отоплявам около 120 кв.м ( за сега не всички). Вече позахладня целодневно и искам да обменим мнение за моите настройки и работа на горелката. А те са:
F.Load 60
P3 5 sec. cycle 45 fan 46
P2 3.5 sec. cycle 45 fan 43
P1 2 sec. cycle 45 fan 40
Temp. 65 гр.
Мощностите 8/4/0
Помпата включва на 60 градуса

Горелката работи на 1 и 2 степен ( повече първа) и рядко в suspend около 15-20 мин.
Засега ме устройва и топлото и разхода, но искам да попитам: При работа на 1 степен горенето е по-назад към малкия шнек, а напред се събира купчина пепел с жар под нея, като пепелта напред преди да падне на места сякаш не е на прах, а като сбито топче ( на втората снимка по-тъмните в пепелника). Качвам снимки и моля за мнение нормално ли е така или ще се наложи да увелича малко подаването?
Изображение
Изображение

п.п. пелетите са дървесни..
Здравейте, и аз съм със същата горелка и имам същият проблем, можете ли да споделите, ако сте си решили Вашия ? Единствената разлика е, че аз съм на слънчогледови пелети.
Настройките ми са :

F.Load 90
P3 8 sec. cycle 45 fan 50
P2 4,2 sec. cycle 45 fan 46
P1 2,2 sec. cycle 45 fan 42
Temp. 75 гр.
Мощностите 10/5/0
Помпата включва на 60 градуса
alex_serviz - специалист
Ако притесненията ви са спрямо превръщането на пепелта в буца ( шлака или каквото там му казвате ), при мен съм забелязал, че се появява, когато по дъното на огнището се натрупа много нагар ( твърд черен налеп ). Това го чистя ( чегъртам ) всяка седмица.
Също мисля, че допринася и многото пепел в пелетите. Аз съм със слънчогледови, а напоследък имат страшно много пепел.
На 2-ра и 3-та ст. намалете пропорционално цикъла и подаването, та по-често да вкарва пелети.
Evgeniy - майстор
На мен по ми прилича на опит за каране на горелката на по-ниски киловати от минималните, Все пак си има определено количество пелети дето трябва да са недоизгорели и да избутват (почистват) пепелта и шлаката преди да изгорят докрай. Това го имах и със слънчогледовите.
achmonek - специалист
Да, и двамата сте прави според мен. И от двете се получава, тоест, оценката на причината бива да се оформи като "комплексна". И прекалено ниска мощност, и непочистването на време водят до образуването на тези "буци". Колкото до 1вата степен, по мои наблюдения разходът на нея на час не трябва да пада под 1,45 - 1,5 кг./час. за слънчогледови пелети. Все пак, който както си прецени. Това на снимката ми прилича на по малко от килограм дори. Прилича на мъждукане а не на горене. Да се изкажат по компетентните, относно интензивността на пламъка от снимката. Моля колеги!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: