Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Чираче - майстор
torbalan написа:
Каквато и да е гаражна врата с подходящ инструмент се отваря за минута... Дори минута е много...

Всякакви упражнения по темата скрити панти според мен са напълно излишни...

Ако целта е охрана на това в гаража - по-добре да се похарчи някой лев за СОТ.
С подходящ инструмен се отварят стандартно заключени врати. Когато заключването е нестандартно, ще ги отворят, ама някой друг път. :?
rgadzhev - специалист
shotik написа:
Може !

На старите асансьори / 70 те години на миналия век и все още се ползват в много блокове / вратите са така , разгледай ги .

Ето ти и подобна тема

viewtopic.php?f=58&t=17489&hilit=%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B0
о са
Намерих пантите за които става въпрос в темата по-горе, но са с много лоша цена.

http://www.aliexpress.com/item/23-95mm- ... 27591.html

По принцип идеята беше да не се виждат от вън панти и винтове от естетична гледна точка. Вратите ще ги правя от профил 40х40х2, от външна страна мисля да хвана със самонарезни винтове кофражен шперплат върху който да залепя с полиуретанова пяна трапецовидна ламарина.

http://www.tashev-galving.com/057+BRH+1 ... 0%B1%D0%B0)
В профила 40x40 да поставя вата 5см λ 0.0036 имам останала и от вътрешна страна да затворя с ОСБ3, което да лакирам. Така се получава нелоша изолация и прекъснат термомост, като смятам да монтирам и автоматика като на Andri, но като чета отговорите явно пантите трябва да са отвън.

viewtopic.php?t=35979

Между другото полиуретановата пяна дали издържа поне на 50С, че тази ламарина като се напече да не вземе да падне или да взема лепило за автомобилни стъкла.
Последна промяна от rgadzhev на вт дек 29, 2015 8:56 pm, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
Чираче написа:
torbalan написа:
Каквато и да е гаражна врата с подходящ инструмент се отваря за минута... Дори минута е много...

Всякакви упражнения по темата скрити панти според мен са напълно излишни...

Ако целта е охрана на това в гаража - по-добре да се похарчи някой лев за СОТ.
С подходящ инструмен се отварят стандартно заключени врати. Когато заключването е нестандартно, ще ги отворят, ама някой друг път. :?

С кози крак каквато и да е гаражна врата ще я изкъртя за минути.
Ако имам ъглошлайф и не ме притеснява шума - това дали пантите са скрити или не няма никакво значение... Така или иначе ще ги срежа. Дори във времето няма да има съществена разлика.
Каква е разликата дали ще срежа пантата или вратата там, където е пантата?
rgadzhev написа:
...Между другото полиуретановата пяна дали издържа поне на 50С, че тази ламарина като се напече да не вземе да падне или да взема лепило за автомобилни стъкла.
Пяната я тормози директната слънчева светлина. Мисля, че ще издържи.
Моя покрив е от такива панели, като единия скат си гледа почти точно на юг. Бая се нагрява - не е отлепен.
maleeeestrax - специалист
Хора пазете си вратите от торбалан ако го видите с кози крак и флекс.Не е добър вариант да лепиш ламарина с пяна а вземи монтажен силикон.Идеята при затваряне шиш да влиза в касата ще те спаси дори от торбалан. :rock: :rock: :rock:
:)

Не съм агресивен.
shotik - майстор
Ето врата със скрити панти в коридора на мазетата, метална , която монтирах пред дървената врата на моето мазе.

Прикачен файл

CIMG8202.JPG

Прикачен файл

CIMG8201.JPG

Прикачен файл

CIMG8200.JPG
fill - специалист
shotik написа:
Ето врата със скрити панти в коридора на мазетата, метална , която монтирах пред дървената врата на моето мазе.
Тая врата е "пътник" с една по дебела отвертка,камо ли щанга...

Тема "Гаражна врата отваряне навън, панти отвътре" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: