Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
Опаааа...
РЕШЕНИЕ № 4188 София, 22.03.2012 В ИМЕТО НА НАРОДА
Обърни внимание на теренни археологически проучвания.
И кой е казал че един металотърсач се използва само и единствено за откриване на недвижими и движими археологически културни ценности на сушата и под водата?
Май много от хората като чуят металдетектор веднага си мислят за иманярство. :-D
Никой не ти забранява да си търсиш водопроводните тръби в двора или металния капак на някоя заровена шахта.
Обаче ако те набарат примерно в района на Перперикон, Тракийската гробница... с металотърсачи да копаеш с прави лопати няма да ти конфискуват само металотърсача.
Ще ти конфискуват и правите лопати и джипа с който си отишъл до там. :lol:
:partyman:
ben84 - специалист
Ей това тръгва веднага http://www.easytreasure.co.uk/bfo.htm и лови консерва от 30тина сантиметра.
Kasap - специалист
Я да ви оцапам малко темичката. Дайте идея, респективно помощ...
Преди няколко години посред зима сменях аварийно керемиди на покрива. Та ми остана венчалната халка под някоя керемида, без да се усетя. Потенциалното й местонахождение е в участък 3х2м, но задачата се усложнява, от пироните и ламарините из покрива. Някакви идеи и предложения?
egomen66 - майстор
Kasap написа:
Я да ви оцапам малко темичката. Дайте идея, респективно помощ...
Преди няколко години посред зима сменях аварийно керемиди на покрива. Та ми остана венчалната халка под някоя керемида, без да се усетя. Потенциалното й местонахождение е в участък 3х2м, но задачата се усложнява, от пироните и ламарините из покрива. Някакви идеи и предложения?
Щом е преди няколко години.... И респективно щом си го правил ти...Респективно означава , че в най скоро време , това упражнение ще го правиш пак... Така че не се къхари.... Ще си го намериш на същото място , на което си го изгубил :lol: :lol: :lol: :lol: :finga: :finga:
Kasap - специалист
Виж, не се бях сетил за това! А някакви полезни идеи, нещо... :?
egomen66 - майстор
Приятелчета... в началото на темата съм написал - aĸo peшитe дa ce зaxвaнeтe c тoвa xoби,

Също така съм написал - Oтĸpивaнeтo нa пoдoбни бoгaтcтвa e иcтинcĸo вълнeниe, нo oпpeдeлeнo тpябвa дa cтe зaпoзнaти и cъc зaĸoнoдaтeлcтвoтo, зa дa нe ce oĸaжeтe в cитyaция дa пpитeжaвaтe нaциoнaлнo cъĸpoвищe, бeз дa имaтe пpaвo нa тoвa.
hidrazin - майстор
Kasap написа:
...но задачата се усложнява, от пироните и ламарините из покрива. Някакви идеи и предложения?
Задачата не се усложнява от пироните ако се използва металотърсач с дискриминатор.
Той отделя черните от цветните метали.
Евентуално ще е проблем на местата където има ламарини под керемидите.
alien - специалист
който има апарат значи търси, който търси - намира => следователно е в нарушение
това е логиката

ако някой си мисли че ще мине с глупави оправдания - просто не е брал ядове, питайте някой дето са му конфискували апарата и са го били полицаите и той ще ви обясни къде е закона и къде е реалността... и то при положение че не е излизал от месеци и го спират на пътя с апарата в багажника, даже не е успял да го разходи по полянката...
и понеже полицая е много свестен гражданин и служител на закона, за това му казва "отвори тая чанта" докато го издебва в гръб и с палката в тила....

толкова със закона, правенето обаче не е за всеки, имам предвид да стане истински апарат... работи се на ръба на възможностите на електрониката, малцина успяват да направят нещо повече от писукаща кутийка
Kasap - специалист
hidrazin написа:
Kasap написа:
...но задачата се усложнява, от пироните и ламарините из покрива. Някакви идеи и предложения?
Задачата не се усложнява от пироните ако се използва металотърсач с дискриминатор.
Той отделя черните от цветните метали.
Евентуално ще е проблем на местата където има ламарини под керемидите.
Остава някое добро същество, разполагащо с дискриминатор, да окаже малко помощ.
Обещавам ОГРОМНО възнаграждение - в бири и мезета! :partyman:
maleeeestrax - специалист
Имам една карта на ръка рисувана от пра-пра-пра-пра-пра -дедо и там е обозначено съкровището на Чингиз Хан ако имате хубави металотърсачи може да търсим заедно хаахаахааахаахааааааа :rock:

Тема "Металотърсач - Направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: