LazarGanev написа:Що да не е удачно? Ама що тъй?поради странно стечение на ситуацията без да мога да се намеся и се получи рб- 20 на 30 мисля че ще е удачно но е ненужна комбинация
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
димитар кисиов
- специалист
achmonek
- специалист
stojan83 написа:Да знам че е така питам информативно.От снимките мисла че твоятя горелка работи по температура а моята е със стаен термостат мисла утре сутрин и аз да е пусна по температура да вида как ще еДа, по температура съм.
alex_serviz написа:Ето какво вадих днес пред Новогодишно от един вътрешен шнек:Алекс, това е т.н. "палец" на палцев съединител. От това което знам, се произвеждат само при нас в завод "МОДУЛ" Бяла. Те са съставна част (съединителите) при куплирането на редуктор към машина. Често клиента си поръчва редуктор (ние сме завод за редуктори) заедно със съединителя, а понякога само съединител. Както и да е, чудо е,че не е изгоряло нещо след като е заклинил.
Беше се заклинил в шнека...
Явно е бил в пелетите ( между другото дървесни, правени някога за износ, а в момента производството им е фалирало... ).
alex_serviz
- специалист
Е, то няма какво да изгори. Най-много да "цъфне" радиопредпазителчето ( 0.2 А - в дясно на панела ).
Този случай затвърдява в мен усещането, че е добре ( да не кажа задължително ) да се слага някаква мрежа/сито на гърлото/входа на бункера. Аз имам такава от оградна мрежа 4 см. ( показвал съм я ), но май е добре да е по-гъста ( може би 2 см. ).
Този случай затвърдява в мен усещането, че е добре ( да не кажа задължително ) да се слага някаква мрежа/сито на гърлото/входа на бункера. Аз имам такава от оградна мрежа 4 см. ( показвал съм я ), но май е добре да е по-гъста ( може би 2 см. ).
Последна промяна от alex_serviz(стар) на ср дек 30, 2015 8:01 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo
- майстор

gnt69
- майстор
achmonek написа:stojan83 написа:5,4/45/52 3,6/45/50 2,4/45/48 Не забравяй обаче, че всяка горелка си е идентична и има голямо значение (най - голямото) от ъгъла на шнека. Не си мисли, че като хакнеш моите и нещата ще заспят. По скоро мога да ти дам кг./h на съответната мощност и оттам да си смяташ твоите. Ако ти е ясно как се смята - пиши, ще отговоря.achmonek написа:Здравейте, ето малко снимки и от моята система (Грейко РВ 20 + Експерт 20). Колеги, ако забелязвате нещо нередно - моля пишете. Готов съм и да давам отговори ако нещо ви интересува!колега какви са ти настроиките за трите мошности?
Весело посрещане на НОВАТА 2016!
http://achmonek.snimka.bg/daily/greyiko.891390
Здравей колега би ли споделил килограмите на различните степени. И аз съм с Грейко обаче въздуха ми е по малко от твоя.Зареждане 60с / ст.3 4/45/46 ст.2 2.8/45/42 ст. 1 1.5/45/38 И аз съм със слънчогледови нямам оплаквания топля къща 200 квадрата + 40 мази кадето е котела и 300 литра бойлер. Обаче ми се струва че може и още нещо да се оптимизира. Търся някой колега или фирма от Русе с газанализатор да проверим газовете на каква степен трябва да е вентилатора . На всичките степени мога да намаля или увелича с 10 процента и пак гори.
achmonek
- специалист
1ва - 1470 2ра - 2210 3та - 3320
Забелязах и друго нещо, но не смея да го твърдя, защото първо на себе си не съм го доказал. Котелът ми се намира в малко по квадратура помещение. Вратата е ПВЦ, прозорецът също е уплътнен. От няколко дни баща ми отваря вратата на котелното за да идва топло към коридора. Забелязах понижение на разхода. Ако стигна до практическо доказване тогава вече ще го твърдя и вървете че ме разубеждавайте
. На първо време мисля, че кислородът, който е във въздухът е свършвал бързо, защото е нямало откъде да прониква свеж въздух (при затворена врата). Сега като отворя вратата на котела и пламъкът ще ме опърли. С такава сила гори. Големи езици, "облизват" котела отвън, светъл пламък, абе красота. Разходът за сравнение през тези два по студени дни е 27кг за вчера, 23кг за 29.12, 22,4кг за 28.12. Преди (със затворена врата) средният нормален разход беше 27 - 28кг., а дори стигнах досегашния си пик за два дни (14. 12 и 15 .12 съответно по 35,7 и 35,4кг) при температури далеч по високи от сегашните. Както казах, предстои "доказване"!
Забравих нещо:
Разходите, които съм дал за последните дни са ми при програмирани термоглави с икономия през деня. В събота и неделя се гонят желаните температури през целият ден. Тогава разходът отива на 30-31кг.
Забелязах и друго нещо, но не смея да го твърдя, защото първо на себе си не съм го доказал. Котелът ми се намира в малко по квадратура помещение. Вратата е ПВЦ, прозорецът също е уплътнен. От няколко дни баща ми отваря вратата на котелното за да идва топло към коридора. Забелязах понижение на разхода. Ако стигна до практическо доказване тогава вече ще го твърдя и вървете че ме разубеждавайте

Забравих нещо:
Разходите, които съм дал за последните дни са ми при програмирани термоглави с икономия през деня. В събота и неделя се гонят желаните температури през целият ден. Тогава разходът отива на 30-31кг.
Последна промяна от achmonek на чет дек 31, 2015 10:38 am, променено общо 1 път.
achmonek
- специалист
gnt69 написа:achmonek написа:stojan83 написа: колега какви са ти настроиките за трите мошности?5,4/45/52 3,6/45/50 2,4/45/48 Не забравяй обаче, че всяка горелка си е идентична и има голямо значение (най - голямото) от ъгъла на шнека. Не си мисли, че като хакнеш моите и нещата ще заспят. По скоро мога да ти дам кг./h на съответната мощност и оттам да си смяташ твоите. Ако ти е ясно как се смята - пиши, ще отговоря.
Здравей колега би ли споделил килограмите на различните степени. И аз съм с Грейко обаче въздуха ми е по малко от твоя.Зареждане 60с / ст.3 4/45/46 ст.2 2.8/45/42 ст. 1 1.5/45/38 И аз съм със слънчогледови нямам оплаквания топля къща 200 квадрата + 40 мази кадето е котела и 300 литра бойлер. Обаче ми се струва че може и още нещо да се оптимизира. Търся някой колега или фирма от Русе с газанализатор да проверим газовете на каква степен трябва да е вентилатора . На всичките степени мога да намаля или увелича с 10 процента и пак гори.
Забравих нещо.
Въздухът ти според мен наистинса е малко. Пробвай го както е по моите настройки. Не че аз съм много вещ, но колегите на слънчоглед са с подобни настройки. За 3та - 52%, за 2ра - 50% иза 1ва - 48%.
Стоян Петришки
- специалист
achmonek написа:1ва - 1470 2ра - 2210 3та - 3320Колега и мойто котелно е малко по площ едва 4 квадрата и за това съм направил кръгла дупка 120 мм със декоративна решетка от вентилатор за баня за да може да има циркулация на въздуха.
Забелязах и друго нещо, но не смея да го твърдя, защото първо на себе си не съм го доказал. Котелът ми се намира в малко по квадратура помещение. Вратата е ПВЦ, прозорецът също е уплътнен. От няколко дни баща ми отваря вратата на котелното за да идва топло към коридора. Забелязах понижение на разхода. Ако стигна до практическо доказване тогава вече ще го твърдя и вървете че ме разубеждавайте. На първо време мисля, че кислородът, който е във въздухът е свършвал бързо, защото е нямало откъде да прониква свеж въздух (при затворена врата). Сега като отворя вратата на котела и пламъкът ще ме опърли. С такава сила гори. Големи езици, "облизват" котела отвън, светъл пламък, абе красота. Разходът за сравнение през тези два по студени дни е 27кг за вчера, 23кг за 29.12, 22,4кг за 28.12. Преди (със затворена врата) средният нормален разход беше 27 - 28кг., а дори стигнах досегашния си пик за два дни (14. 12 и 15 .12 съответно по 35,7 и 35,4кг) при температури далеч по високи от сегашните. Както казах, предстои "доказване"!
Забравих нещо:
Каква площ грееш моя разход е горе долу като твоя вчерашния разход за 24 часа 28кг . Вътрешна температура 23-24гр а външна през деня 2-3гр а ношно време стигна и до -13. Грея 100кв +200литра бойлер
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература