• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Ще се пали сами горния слой пелети.горелката е вид реторта или както грейко зовът тяхната за това няма и отвори за въздух на дъното.
andro440 - майстор
шоп написа:
Браво колега, много мерак влагаш. На каква машина ряза неръждаемият фланец? На фреза или на лазер?
с малкото флексче ,а отвора за шнека на струг ,с обърнати челюсти -другите отвори на бормашината :cool:
andro440 - майстор
filmatoplo написа:
Здравейте следя как се случва горелката, браво за мерака и желанието. Гледам че копираш горелка която прилича на Грейко или подобна, понеже още не е готова не мога да видя добре как ще изглежда доривната камера. Имам известни притеснения, от това което виждам запалката е над шнека, ще пали чак когато се вкара голямо количество пелети,не виждам от къде ще влиза въздух за под скарата върху която ще горят пелетите. Сега нека съм извинен, защото само ти си знаеш замисъла.
Скара по принцип ,няма да има ,ще има второ дъно и фланеца ще го поорежа малко да му направя отвори за въздуха м/у двете стени на горивната камера,/както е при грейко /. а имам и една по сложна идея ,която в процеса на работа ,ще реша дали да приложа .Все нещо ще се получи накрая :?
andro440 - майстор
Честита Нова Година! Много здраве, щастие и късмет !

Колеги ,някой купувал ли е керамична запалка скоро? от къде и на каква цена ?
rosso666 - специалист
За мноого години пичуе.имам питане, понеже горелката ми е голяма за квадратурата която отоплявам ( ама я взех на старо) и се налага да работи от 5 до 7/8 kw..Самата горелка е ерато gp2/25 kw.дали няма да стане по- добре ако и намаля горивната камера.идеята ми е от двете страни на кошницата да стесня с 2см.
andro440 - майстор
rosso666 написа:
За мноого години пичуе.имам питане, понеже горелката ми е голяма за квадратурата която отоплявам ( ама я взех на старо) и се налага да работи от 5 до 7/8 kw..Самата горелка е ерато gp2/25 kw.дали няма да стане по- добре ако и намаля горивната камера.идеята ми е от двете страни на кошницата да стесня с 2см.
дай размерите на оригинала ,да се добие представа -снимка с рулетката в ръка
andro440 - майстор
с малко железа и електрожена -се опитах да си обясня работата на пелетна горелка ,създадох макет на такава в умален вид ,не останах особено очарован ,но все пак ,всичко беше набързо скроено . и най важното е ,че запали ! пелетите са слънчоглед -пушат да си ебе майката

http://vbox7.com/play:f21c2d5bc4
rosso666 - специалист
Защо пуши от към шнека.то пламъка не пуши толкова колкото нвкъде от зад.виж къде е проблема.
andro440 - майстор
rosso666 написа:
Защо пуши от към шнека.то пламъка не пуши толкова колкото нвкъде от зад.виж къде е проблема.
вентилатора е слаб -и на шнека лагерчето е с тръбичка -не е плътна ос -запуших я и спря да гори назад,абе -правя си експерименти ...
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: