Пълниш бидона до горе и след 24 часа отново - като резервоар на кола от пълно до пълно 

achmonek написа: Обърках се от това число 4223 като отидох директно на 4,2 киловата/час. Те са си толкова де. Слънчогледовите. Дървесните са 4,9. Виж...Недей да вярваш на това което пишатТакова животно няма-слънчоглед с отделена мощност за час 4,9 киловата ...Недей да вярваш на това което пишат производителите. Живееш в България.Данните от страницата на Грейко съвпадат с калоричността на сламените пелети.
stojan83 написа:Здравеите! Честитс нова година на всички във форума. Вчера изключих стайния термостат за проба за работата и разхода на горелката, резултата е следния Стабилна работа на горелката на първа степен като рядко минава на 2степен за 15 минути , разхода за 24 часа скокна от 26-28кг на 40-42 кг. Това са резултати от последните 2 студени дни които във панагюрище бяха горе долу идентични като температура. Днес пак върнах стаиния термостат за потвърждение на разхода, но определено със стаен термостат е по икономичноразхода доказан ! След връщането на стаиния термостат разход за 24часа -28кг слънчоглед , следователно стайния термостат си заслужава парите
stojan83 написа:Да питам нещо. Ти може и да си писал ама аз да съм забравил. Като пробва да упрявляваш по температура то имаш ли монтирани термоглави?stojan83 написа:Здравеите! Честитс нова година на всички във форума. Вчера изключих стайния термостат за проба за работата и разхода на горелката, резултата е следния Стабилна работа на горелката на първа степен като рядко минава на 2степен за 15 минути , разхода за 24 часа скокна от 26-28кг на 40-42 кг. Това са резултати от последните 2 студени дни които във панагюрище бяха горе долу идентични като температура. Днес пак върнах стаиния термостат за потвърждение на разхода, но определено със стаен термостат е по икономичноразхода доказан ! След връщането на стаиния термостат разход за 24часа -28кг слънчоглед , следователно стайния термостат си заслужава парите
achmonek написа: И ...........причината да имаш проблем е легналият ти шнек. Не ме убеждавай моля те. За това Feeder capacity: 65kg/h шнекът ти е направо легнал. Колегите пишат, че Грейко има най добра работа при наклон от 60 града. Докарай шнека на Feeder capacity: 30кг/ч и тогава ще се наложи да увеличиш и порциите (защото по малко пелети ще се подкачват заради наклона) и ще имаш по точна работа.Нямам никакъв проблем, напротив много съм доволен. Колегите от грейко могат да си пишат каквото си искат. Лятото пробвах с наклон 60 градуса от един бидон. То пелетите стават на дроб докато минат през дългия шнек с 60 градусов наклон, после очуквайки се през около метровото почти вертикално гофре с помощта на гравитацията.
Представяш ли си какво става с това 1,1 на първа. Само едно ъъъъъъъъ и миг. Понякога не пуска нищо. При малък наклон грешката е голяма!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: