• 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Пълниш бидона до горе и след 24 часа отново - като резервоар на кола от пълно до пълно :yawinkle:
Стоян Петришки - специалист
Да това е и моят начин мисла че е наи точния.
6osi6 - майстор
achmonek написа:
Обърках се от това число 4223 като отидох директно на 4,2 киловата/час. Те са си толкова де. Слънчогледовите. Дървесните са 4,9. Виж...Недей да вярваш на това което пишатТакова животно няма-слънчоглед с отделена мощност за час 4,9 киловата ...Недей да вярваш на това което пишат производителите. Живееш в България.
Данните от страницата на Грейко съвпадат с калоричността на сламените пелети.
Калоричността на слънчогледовите пелети е 17 MJ/kg за тези, в които освен от люспа, се слагат стебла и пити.
Към 18 MJ/kg са пелетите само от слънчогледова люспа. achmonek, живееш в България. Недей да вярваш на това което пишат в сайта на Грейко.
Данните от полски сайтове показват калоричност е над 4150 kcal.

Ето ти и един полски лабораторен анализ на пелети от слънчогледова люспа, 17661 kJ/kg, където разликата на калоричността сравнена със същите пелети от българския производител е само 4 kcal.

Прикачен файл

pellet z łuski słonecznika wartośc opalowa.png

Прикачен файл

2Pellet z łuski słonecznika.png

Прикачен файл

1Pellet z łuski słonecznika.png
stojan83 написа:
Здравеите! Честитс нова година на всички във форума. Вчера изключих стайния термостат за проба за работата и разхода на горелката, резултата е следния Стабилна работа на горелката на първа степен като рядко минава на 2степен за 15 минути , разхода за 24 часа скокна от 26-28кг на 40-42 кг. Това са резултати от последните 2 студени дни които във панагюрище бяха горе долу идентични като температура. Днес пак върнах стаиния термостат за потвърждение на разхода, но определено със стаен термостат е по икономично
разхода доказан ! След връщането на стаиния термостат разход за 24часа -28кг слънчоглед , следователно стайния термостат си заслужава парите =D>
achmonek - специалист
stojan83 написа:
stojan83 написа:
Здравеите! Честитс нова година на всички във форума. Вчера изключих стайния термостат за проба за работата и разхода на горелката, резултата е следния Стабилна работа на горелката на първа степен като рядко минава на 2степен за 15 минути , разхода за 24 часа скокна от 26-28кг на 40-42 кг. Това са резултати от последните 2 студени дни които във панагюрище бяха горе долу идентични като температура. Днес пак върнах стаиния термостат за потвърждение на разхода, но определено със стаен термостат е по икономично
разхода доказан ! След връщането на стаиния термостат разход за 24часа -28кг слънчоглед , следователно стайния термостат си заслужава парите =D>
Да питам нещо. Ти може и да си писал ама аз да съм забравил. Като пробва да упрявляваш по температура то имаш ли монтирани термоглави?
Да имам даже и на стаята която ми е стайния термостат пак съм сложил такъв кран за термоглава и по време на пробата е сложих, а после като е пуснах на управление по стаен термостат пак я свалих .
achmonek - специалист
Не мога да си обясня как може да има такава голяма разлика при положение, че имаш и термоглави (условие за да управляваш по температура). На какво се дължи според теб? Термостата в коя стая е? Би трябвало да е в най - студената. Тази разлика може да я има ако да речем се стопля хубаво само стаята с термостата. Другият вариант е ако има голяма разлика между температурата която "гонят" термоглавите и тази на термостата. Не знам......................, и още нещо, при управление по температура трябва да работи 2-3 дена да си влезе в равновесие системата. Сподели според теб на какво се дължи. Според мен има някъде разминаване, защото без значение какъв е метода на управление, то енергията необходима за 24 часа за стоплянето на жилището (при сравнително близки средни температури на двете денонощия) трябва да е еднаква. Ако се гонят едни и същи температури в стаите разбира се. Затова и питам. Моля господата Н.Ганев, Л. Ганев, филма, Алекс и др. (да не се засегне някой, няма да ви изброявам всички) да коментират!
Да ти кажа чесно аз очаквах по температура да е по икономично точно заради влизането на горелката във постоянен режим на работа, Не знам защо е така но това е резултата. Във целия апартамент е еднаква температурата. Да хубаво е да коментират майсторите за да стане ясно.
DimitarD - специалист
achmonek написа:
И ...........причината да имаш проблем е легналият ти шнек. Не ме убеждавай моля те. За това Feeder capacity: 65kg/h шнекът ти е направо легнал. Колегите пишат, че Грейко има най добра работа при наклон от 60 града. Докарай шнека на Feeder capacity: 30кг/ч и тогава ще се наложи да увеличиш и порциите (защото по малко пелети ще се подкачват заради наклона) и ще имаш по точна работа.
Представяш ли си какво става с това 1,1 на първа. Само едно ъъъъъъъъ и миг. Понякога не пуска нищо. При малък наклон грешката е голяма!
Нямам никакъв проблем, напротив много съм доволен. Колегите от грейко могат да си пишат каквото си искат. Лятото пробвах с наклон 60 градуса от един бидон. То пелетите стават на дроб докато минат през дългия шнек с 60 градусов наклон, после очуквайки се през около метровото почти вертикално гофре с помощта на гравитацията.
То грозна работа това, дал си няколко хиляди лева и накрая слагаш pvc бидон, чудесна гледка заедно със змиярника от кабели и негорящото гофре. :butthead:
Шнек с наклон 40-45 градуса с високо налягане в основата му /пълен бункер с пелети/ има стабилен дебит, работи много точно и пуска пелети колкото трябва всеки път в сравнение с наклон 60 и полупразен бункер/бидон. При 1.1 на първа при наклон 60 може да пусне 0 пелета, но не и при мен, проверено е за да го напиша. При голям наклон грешката е голяма, 40градуса е 1-2 процента

Ти си машинен инженер, помисли върху заданието проектиране на червячен редуктор :rock:

Някои комплекти котли с горелки и бункер са директно свързани, без шнекове и гофрета.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз моето мнение за стайния термостат съм го заявявал многократно, както и факта, че не пускам газов или пелетен котел без стаен термостат. Ако някой клиент е по-голям инат от мен и стане на неговото, после сам ме търси да му монтирам :) . Термоглави може да няма, зависи от системата, но стаен термостат трябва да има. Пък такива понятия "най-студена стая" и "най-топла стая" не говорят добре за инсталатора и проектанта (ако са различни хора). Нали затова се оразмеряват радиаторите, нали затова се правят настройки, нали затова има отопление - за да няма студени стаи? Съгласен съм, че в някои стаи може да се желае по-ниска температура, но това може да се постигне и без термоглави. Е, ако в различно време на деня се иска различна температура - тогава термоглавата е задължителна. Но като затворят повечето термоглави трябва да има кой да изключи и котела, няма смисъл да работи за 1-2 радиатора и точно оттам идват икономиите. И пак правя уговорката, че всяка система е различна и някъде приносът на термостата е по-малък, другаде е по-голям. Същото важи и за термоглавите
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: