Ако имам време ще взема машинката от баща ми.Само не знам какъв въздух духа.Мисля, че е топъл и не знам как ще се отрази на филето.Трябва първо да видя машинката.И разбира се има значение колко дебели мръвки могат да се сложат.
								
															
																															
																								
															
mupo написа:Дойде й времето на тази тема отново.Имам един въпрос.Някой пробвал ли е да суши с такава сушилня.Чух от един познат, че за 24 часа успял да изсуши свинско и било доста добре.Мисля и аз да пробвам тия дни.Някой ако има опит с такъв уред да сподели.По добре не пробвай, ще останеш разочарован. Аз съм пробвал и не ми хареса, става бързо сушенето, но вкусът на месото и суджука няма нищо общо с този при стандартното сушене. Вкусът им става все едно, че си ги запекъл във фурната. Но ако искаш пробвай с някое парче може и да ти хареса.

ky-kyy написа: Не съм много сигурен, но мисля, че съвременните хладилници, няма да вършат работа с разните му но фрост системи и други изгъзици, докато в архивния мраз, всичко се изсушава перфектноНапротив, точно но фрост система изсушава много по-бързо и по добре от другите.
Junak написа:Значи, като му дойде времето да пенсионирам хладилника, ще го ползвам за сушене, а старичкия Мраз ще го разкарамky-kyy написа: Не съм много сигурен, но мисля, че съвременните хладилници, няма да вършат работа с разните му но фрост системи и други изгъзици, докато в архивния мраз, всичко се изсушава перфектноНапротив, точно но фрост система изсушава много по-бързо и по добре от другите.
 
  
ky-kyy написа:Наистина Junak е прав.Трябва ти точно нофрост система .Живея в Сиатъл и тука свесен суджук няма,та се принудих на дърти години да се образовам как да си правя сам.Лошото беше,че нямах подходящи условия за целта,та след известно ровичкане из интернета намерих инфо как да си направим сушилня от стар нофрост хладилник.При мен е втора употреба и е хладилник-фризер,но като му минат 3те месеца гаранция ще му резна дъното на фризера и ще ги обединя,за повече продукция.Та сега какво ни трябва-температурен контролер 13$,контролер за влажност/аз се набутах,но ги има и за 13$/,ултразвуков овлажнител 19$,8-10см вентилатор от компютър да клати въздуха и една вехта настолна лампа с 25ватова енергоспестяваща крушка за да включва фризера по-често,е и естествено малко ел материали.Разклонител с минимум 5 гнезда,2 за захранващите кабели на контролерите,2 за нови разклонители/малки за хладилника и овлажнителя/на които нулите са прекарани през релетата на контролерите/идват със схема/ и един за 9волтов адаптор за вентилатора.Температурата ми е на 12градуса,а влажноста на 75%..При първоначално настаняване на мръвката отскача до 85%,но аз проветрявам 2-3 пъти дневно и за 3-4 дни си спада до 75%.Първата партида замина/3седмици съхнене/Junak написа:Значи, като му дойде времето да пенсионирам хладилника, ще го ползвам за сушене, а старичкия Мраз ще го разкарамky-kyy написа: Не съм много сигурен, но мисля, че съвременните хладилници, няма да вършат работа с разните му но фрост системи и други изгъзици, докато в архивния мраз, всичко се изсушава перфектноНапротив, точно но фрост система изсушава много по-бързо и по добре от другите.
Другата седмица, живот и здраве, ще има двойна свинска смърт и единична телешка.Та ще има матрял и за сушене
 ,а сега съм заложил втората за 24 часа в гаража под постоянно обдухване да узрее и довечера марш в камерата,че съм без мезе!
 ,а сега съм заложил втората за 24 часа в гаража под постоянно обдухване да узрее и довечера марш в камерата,че съм без мезе!  Още не мога да докарам благородната плесен,но ще мислим и по тоя въпрос.А ако някой ми даде идея как да я докаросам ще съм  много благодарен.Кондролерите и овлажнителя са от Ebay.Нямам си и най-малка идея какво може да се намери в България.Малко скъпичко се връзва но пък мога да си връткам мезенца целогодишно и то собствено производство.А ето и малко снимки.Надявам се да ги отваряте.Ужким ги пуснах публично.https://photos.google.com/share/AF1QipM ... h0Rmt1bnFR
 Още не мога да докарам благородната плесен,но ще мислим и по тоя въпрос.А ако някой ми даде идея как да я докаросам ще съм  много благодарен.Кондролерите и овлажнителя са от Ebay.Нямам си и най-малка идея какво може да се намери в България.Малко скъпичко се връзва но пък мога да си връткам мезенца целогодишно и то собствено производство.А ето и малко снимки.Надявам се да ги отваряте.Ужким ги пуснах публично.https://photos.google.com/share/AF1QipM ... h0Rmt1bnFRСподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: