• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tysonlkr - специалист
И при мен дава разлика, но не е чак такава. От порядъка на 14-15 градуса е. Предполагам че разликата идва от начина на поставяне на термометъра.
Казваш че си го настроил на 80 градуса, а колко показва че е температурата на водата?
grants написа:
Колеги здравейте , имам лек проблем. Каминката в момента съм я настройл да работи в режим на модулация. Проблема се изразява в това , че не прави самопочистване :? Преди като работеше в автоматичен режим се включваше точно на всеки 1 час в продължение на 20 сек , колкото и са зададените параметри в Т07 и Т08. Промених ги с по 1 деление в случай , че нещо се е шашнал контролера но резултата пак е нулев. Първия ден няма проблем , но на втория кошничката започва да се пълни с втвърдена пепел и има някоя и друга недоизгоряла пелетка. Преди не беше така(като обдухваше през 1 час) след 3 дни нон стоп работа кошничката имаше съвсем малко пепел.
Дали няма някаква зависимост , която ми спира самопочистването :? Търсих из менютата , но нищо не откривам всичко си е както беше преди , просто зададох да работи само на 4та степен за да влиза в модуалция.
И другото ми питане на какво налагане държите системата и то какво вличние оказва върху нейната работа ?
Поздрави !
И аз имам същия проблем. Преди време писах за проблем с препълване на кошничката след по продължителна работа, но тогава бях настроил камината да работи на степени. Аз си мислех, че нещо моя контролер не е в ред, че се сбъгясва и забравя за самопочистването. Но явно това е проблем при всички, в това е бил проблемът :x

Налягането в системата го държа около 1-1,5 бара при работеща камина, при изстиване пада доста незнам поради каква причина. В началото си мислех че имам теч от някъде и постоянно допълвах, но в последствие спрях да допълвам и нямам проблеми с циркулацията и с налягането, а при студена система манометъра който съм сложил показва доста под 1 бар клонящо към нула, и след запалване си вдига до 1-1,5 бара. Невиждам защо се получават тези аномалии :?
naskov - майстор
tysonlkr написа:
Невиждам защо се получават тези аномалии :?
Защото в РС или няма въздух или е със залепнала мембрана :wink:
tysonlkr - специалист
naskov някаква идея как да го поправя? И до какво би довело работата на система с това състояние на разширителния съд?
РС е този който си е в камината.
tysonlkr написа:
И при мен дава разлика, но не е чак такава. От порядъка на 14-15 градуса е. Предполагам че разликата идва от начина на поставяне на термометъра.
Казваш че си го настроил на 80 градуса, а колко показва че е температурата на водата?
Аз ползвам автоматичния режим и когато го бях настроил на 80г, средно държеше 75г и като дигне до 80г си минаваше в модулация, но на манометъра не вдигаше повече от 55г. Като стана студено неможеше да топли и сега съм я настроил на 90г и средно държи около 85г а ако стигне до 90г минава в модулация. Сега като задържи около 85г на манометъра показва около 65г и сега успявам да затопля и бойлерите :) А също да добавя мерих с мултицет директно на изхода на горната тръба температурата и когато я бях настроил на 80г на уредът показваше 57г, а при 90г показва 67г, при което смятам, че манометъра не ме лъже и най-вероятно разминаването идва от това къде е поставен температурния датчик на камината.
tysonlkr - специалист
Някой с по голямата камина 25+ подкара ли я с енкодера. Да управлява вентилатора по обороти, а не по напрежение :?
Днес се опитах да видя как ще работи по обороти като дадох параметър P25 - 1 и при запалване веднага ми даде грешка ER07 :x

Както при колегата :arrow:
Koko_t написа:
Меню TP02 - параметър P25 - 1 :wink:
Промених параметър и веднага даде ER07. Което е , че няма сигнал от енкодера.
Успя ли да подкараш твоята камина по обороти на вентилатора (с енкодер)?

Да не би камините 25+ изобщо да нямат енкодер щом дават грешка :sad:

П.С. И един въпрос към тези които са я подкарали с енкодер: моментната скорост на вентилатора в обороти ли показва?
Orion - специалист
Здравей tysonlkr,
tysonlkr написа:
Някой с по голямата камина 25+ подкара ли я с енкодера.
Да - без проблем...
tysonlkr написа:
П.С. И един въпрос към тези които са я подкарали с енкодер: моментната скорост на вентилатора в обороти ли показва?
Да, в обороти.

Поздрави!
grants - специалист
Колеги здравейте и за много години :partyman:
Я споделете сега покрай лекото застудяване как върви разхода. При мен разхода скочи с около 20% от 8кг/12ч на 9-10кг/12ч.
Поне при мен си го обеснявам , че в стаята където е каминката термоглавата на радиатора започна да отваря.
Иначе ме кефи , като я напъна и вкъщи става баня ~ 28-29гр :lol:
Тея дни ще пробвам да я гася вечер (от 12 до 6 примерно) и следобеда (от 1 до 3-4 :roll: ) , че не виждам голям смисъл да работи през тея часове :)

Поздрави !
Koko_t - напреднал
grants написа:
Колеги здравейте и за много години :partyman:
Я споделете сега покрай лекото застудяване как върви разхода. При мен разхода скочи с около 20% от 8кг/12ч на 9-10кг/12ч.
Поне при мен си го обеснявам , че в стаята където е каминката термоглавата на радиатора започна да отваря.
Иначе ме кефи , като я напъна и вкъщи става баня ~ 28-29гр :lol:
Тея дни ще пробвам да я гася вечер (от 12 до 6 примерно) и следобеда (от 1 до 3-4 :roll: ) , че не виждам голям смисъл да работи през тея часове :)

Поздрави !
С един чувал изкарах 18 часа непрекъснато горене по нова година. С малко бебе сме и вечер печката не се гаси. Разхода ми се струва приличен. Термоглавите са на 3. В стайте 24.-25 гр. Отоплявам краенапартамент с външна и вътрешна изолация и нова дограма.
k_marinov - специалист
Orion написа:
Здравей tysonlkr,
tysonlkr написа:
Някой с по голямата камина 25+ подкара ли я с енкодера.
Да - без проблем...
tysonlkr написа:
Да, в обороти.

Поздрави!
И при мен е без проблем! Показанията са в обороти! Може някои бройки да са без енкодер и настройките да са дадени само в напрежение. Може ли някой да каже стойностите си на пелети и въздух за 5-те степени + модулацията в C11/U11, за да сравним доколко данните са някакви примерни-заводски или са променяни при инсталацията.
Поздрави! :)
Здравейте колеги и за Много години!!
Може ли някой да ми помогне с настройването на шнека,искам да се върти по малко,че нещо пуска по много пелетки и съответно трябва ли да променям и оборотите на вентилатора?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: