Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стоян Петришки - специалист
димитар кисиов написа:
stojan83 написа:
Здравейте, някои пробвал ли е грейкото дали гори дървесен чипс ?
може след преработка но трябва да е еднакво смлян и оптимално сух тоест пред блока трябва да изградиш силуз като за зърно и да сушиш в него или ще стане ама няма да може ха ха
Комшиите ще кажат че съм много нагъл, не стига че им зех мазето ми сега и силоз пред входа. Ще им доиде в повечко маи :rolleyes:
pol79 - напреднал
Честита Нова година на всички !
Желая ви здраве и късмет !

Да попитам някой използва ли горелката в комбиниран режим с твърдо гориво ? Заводските комбинирани котли имат ли някаква допълнителна клапа за въздух ? Аз съм с котел Де Дитрих с нова врата и нямам никъде отвори , от които може да взима въздух . Мисълта ми е дали кислорода оставащ от въздуха от торелката е достатъчен за да горят дърва . Идеята ми е да горя отпадъчни дървени матеряли заедно с пелетите .
n.ganev - майстор
Как ме е яд че Дитриха не може да седне на кутийка #-o .
pol79 - напреднал
n.ganev написа:
Как ме е яд че Дитриха не може да седне на кутийка #-o .
Може , защо не иска малко въображение .
n.ganev - майстор
То нема начин да нема начин ама въображението ми е много а времето малко :yawinkle:
pol79 - напреднал
Не знам дали е финансаво изгодно . Нещо по горния ми въпрос можеш ли да кажеш ?
n.ganev - майстор
Разбира се че е необходим допълнителен термостат и клапа. Но при Дитриха ако си сложил малко допълнителна арматура без която с горелка ще топлиш гълъбите ще е трутно без повдигане.
pol79 - напреднал
Сложил съм на 5-7 см. от долния ръб на горната врата чогунени плочи и въху тях огнеопорни тухли . Долу съм оставил част от елементите образуващи скарата за дърва , горелката е на нивото на скарата и когато сложа дърва огъня от горелката бие в тях . Образува се долу под плочите доста голям бункер за дърва , но мисля , че от някъде трябва да вкарам още въздух . Отвора за лоста за решетката мисля ще стане , но трябва някаква клапа да мисля . :?
n.ganev - майстор
Отвора за лоста въобще не е достатъчен, а и други колеги са писали за този котел какво се прави при преминаване на пелети за да е ефективно.
lz2skt - специалист
Аз ползвам горелката в комбиниран режим на дърва и пелети по някога на котел Бош.Отворът на ръчката за скарата е недостатъчен в този режим на работа.Аз отварям съвсем малко вратата на на котела,където е монтирана горелката.използвам този режим на работа само при запалване и достигане на темп...после махам импровизираната скара

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: