Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
themask - специалист
Изолация - 12см вата по фасадата, 24см вата на тавана, тройни стъклопакети. Не мисля, че загубите са големи...
Както казва LazarGanev, по-скоро термопомпата е по-мощна (или респективно в системата има малко вода) и загрява бързо водата.
Топлообменникът е кожухотръбен - предполагам заради сондажната вода и риска от запушване на пластинчатите.
Колкото до температурата - свалял съм я на 39 градуса, защото под тази температура от конвекторите няма особен смисъл.
kuuuuuul - майстор
Аз гадая за мощноста от времето което работи,ако това време което е написал е при -10гр е добре,но ако е при плюсови тем. ТП е слаба или загубите са големи.При мен при -8гр работи 31мин и почива 17мин,при +3гр става 14 на 21гр ,но аз съм с въздух-вода и се влияе много от външната тем.Според мен не е толкова важно колко често спира и тръгва,а и установих че не ми трябва буфер въпреки че го бях приготвил.
п.п. Не съм видял последното ти мнение #-o Макар че не отговаряш на всичките ми въпроси,при наличието на тази много добра изолация(доста по добра от моята) тези 20мин работа ми се виждат твърде много.

Тема "Питане за буфер на термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: