Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pol79 - напреднал
...
Последна промяна от pol79 на пон яну 04, 2016 12:01 am, променено общо 1 път.
pol79 - напреднал
n.ganev написа:
Отвора за лоста въобще не е достатъчен, а и други колеги са писали за този котел какво се прави при преминаване на пелети за да е ефективно.
Като разход на пелети съм доволен с подобренията , които съм направил .
Отоплявам втори етаж от къща 80 м2 изолирана 5 см. стиропор , дограма алуминий с термомост с Ка стъклопакет 32 мм. , с 50 глидера h600 , лира 1.5 клв. и бойлер 80 л. Тръбите до колекторната кутия са неизолирани и частично топлят първи неотопляем етаж . При външни т. -12 гр. при нас разход при непрекъсната работа около 26-28кг. дърв.пел./24ч. Поддържам вътрешна т 22-24 гр. във всички стаи денонощно .
Но искам да изчистя двора си от стари кофражи и стари дограми , кокто и от останали дърва .
masterpit - специалист
Майната й на икономията! 7-15-30

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (94.19 KиБ) Видяна 1798 пъти
gnt69 - майстор
Здравейте за много години. Да споделя един проблем с който се сблъсквам в последните дни.
В последните дни предвид застудяването се събуждам сутрин с ходене до котела и вечер последното нещо нещо което виждам е пак котела.Преди студовете живеехме нормално с едно ходене дневно.
Топля къща 200 кв +300 бойлер + 40 мази с термоглави на радиаторите съм. Преди го гасях по време
Обаче сега студено. Според мен решението е стаен термостат. Въпросът е какъв марка модел предпочитам безжичен. Имам трипътен на 60 градуса помпата включва на 63 и в последните дни нощем правя горелката на 66 гр и тя работи на 1 степен, иначе много жега не можем да спим.
Приемам предложения. Не искам първото и последното нещо което виждам за деня да е котела и горелката.
DimitarD - специалист
gnt69 написа:
Не искам първото и последното нещо което виждам за деня да е котела и горелката.
И защо ходиш да го гледаш? Аз имам термостат, термоглави и достатъчно други джаджи и пак първото и последното нещо което виждам е котела и горелката :проба:

masterpit написа:
Няма смисъл от икономия. Снощи съм си спал по боксерки като всяка вечер, па нека навън е -12 :)
Яд ме е че не стигнах стотарката.

Прикачен файл

IMG_36812.jpg
IMG_36812.jpg (78.77 KиБ) Видяна 1771 пъти
gnt69 - майстор
DimitarD написа:
gnt69 написа:
Не искам първото и последното нещо което виждам за деня да е котела и горелката.
И защо ходиш да го гледаш? Аз имам термостат, термоглави глави и достатъчно други джаджи и пак първото и последното нещо което виждам е котела и горелката :проба:

masterpit написа:
Няма смисъл от икономия. Снощи съм си спал по боксерки като всяка вечер, па нека навън е -12 :)
Яд ме е че не стигнах стотарката.

Аз моето гледане съм го изгледал 8 сезона бях на атмос пиролизен, сутрин първата работа да го напълня с дърва и вечер пак. На 22-23 градуса денем ни е добре на 19-20 нощем пак, не искам да се будя като риба на сухо с пресъхнала уста.Другия вариант е да минавам и да притварям главите на 2 ама пак кушия. Така че според мен трябва стаен термостат програмируем по температура въпроса е какъв. Твоя гледам много хубав, нещо евтино и добро за парите си ми трябва.
шоп - майстор
От както съм се уволнил от казармата в дома ми спя гол, само по боксерки:-) Вкъщи се поддържа 23-26 градуса

Разход от почти 100 кг пелети дори и слънчогледови с цена 150 лв/т ми се струва страшно много. Не че не мога да си го позволя. Разхода ми за последните дни е около 160 кг/24 часа дървесен чипс с цена 7 лв за тон( 8 касетки от хлаб за 24/ч)

Разбира се има и несгоди. През 3-4 часа баща ми трябва да пълни котела догоре( чипса е много мокър)
Понеже имам над 600 литра вода в системата сутрин котела е прегорял, водата е 35 градуса, а вкъщи е 23 градуса и процеса започва отначало.
Поне има движение и ангажимент за пенсионера, но напролет ще направя нов шамотен котел за дълго горене с голяма горивна камера с цел да го облекча.
filmatoplo - майстор
Скоро монтирах една горелка 150 киловата, колко ли гори, не ми е звънял телефона, все се каня аз да попитам.
шоп - майстор
filmatoplo написа:
Скоро монтирах една горелка 150 киловата, колко ли гори, не ми е звънял телефона, все се каня аз да попитам.
Филма, ако работи на средна мошност 24 часа и ако знаеш с каква калоричност пелети гори можеш да сметнеш. Едно 20-30-40 кг на час определено заминават.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: