Здравейте,
Постарах се да прочета доста от темите в отопление които засягат газови котли и отопление с тях
Тъй като вече пробвах няколко от препоръките във форума(но положението се влоши) реших да попитам
Апартамент 80кв.м., ново строителсвто с изолация, южно изложение,първи жилищен етаж(под нас са гаражи), среден апартамент.
Котле : Bosch Gaz 7000 ZWC 24 MFA
Стаен терморегулатор : FR10
Радиатори :
Стая1(35 кв.м) : H800 X 10 глидерa(термоглава HoneyWell) + H350 x 22 глидера, KALDO
Стая2(12 кв.м) : H600 X 14 глидерa(термоглава HoneyWell) , KALDO с термоглава HoneyWell
Стая3(16 кв.м) : H600 X 18 глидерa ,KALDO с термоглава HoneyWell
Баня : 1 лира с термоглава HoneyWell
Термоглавите са на 5(макс)
Груби изчисления при дТ=60C, обща радиаторна мощност 11kW.
Вече 3-та зима наблюдавам високи сметки за газ.
Отоплението работи от 6 сутрин до 9 вечер.
Реших да променя температурата при котлето до макс(преди щракването) както сте писали в няколко форума, но от тогава забелязах по-голямо покачване на разхода(може би и заради това че и температурите навън паднаха ))
За този интервал според разходомера котлето е изгоряло около 18-20 куб.м. Разхода от 31-ви декември до 5-ти Януари сутринта е 90 куб.
Температурата която се опитвам да потдържам е около 22.5 - 23 градуса.
Така зададена температура, в стая1 където е FR10 температурата много бавно се достига, но в стая2 стига до 24-25, стая3 около 21-22.
След спиране на отоплението в 9 вечер на следващата сутрин температурите са следните(при температури отвън -8 )
стая1 : 18,5
стая2: 20
стая3:17,5
Разхода за декември 2015 е около 280куб.м., редорда ми за тези 3 години е 311куб.м и да ви кажа честно не ни беше топло Според последните ми засичания, за месец Януари ще платя много!!!
 Според последните ми засичания, за месец Януари ще платя много!!!
Според Вас, има ли как да бъде оптимизирана системата ? Момчетата от овъргаз когато инсталираха котлето зададоха мин. мощност 7.3 kW.(ще дам и всички настройки които са зададени при пускане в екслоатация)
Имате ли опит с този FR10(много съжалавам че не купих FR100 но от Овъргаз така и не ми предложиха като вариант), какво Вие е мнението ? Този терморегулатор модулиращ ли е(управлява ли модулацията) ?
Настройките за специалист 6abcd p, дали ще помогнат да се оптимизира системата ?
Задаване на коефициент на съгласуване I (Параметър: 6b p) Диапазон на настройка: 0 % до 100 %, В момента е 40%
Задаване на коефициент на усилване V (Параметър: 6C p) Диапазон на настройка: 40 % до 100 %, В момента е 80%
Задаване на максимална температура на подаването (Параметър: 6d p) Диапазон на настройка: 30 °C до 85 °C, В момента е : 75
Предварително благодаря !
Поздрави,

Постарах се да прочета доста от темите в отопление които засягат газови котли и отопление с тях

Тъй като вече пробвах няколко от препоръките във форума(но положението се влоши) реших да попитам

Апартамент 80кв.м., ново строителсвто с изолация, южно изложение,първи жилищен етаж(под нас са гаражи), среден апартамент.
Котле : Bosch Gaz 7000 ZWC 24 MFA
Стаен терморегулатор : FR10
Радиатори :
Стая1(35 кв.м) : H800 X 10 глидерa(термоглава HoneyWell) + H350 x 22 глидера, KALDO
Стая2(12 кв.м) : H600 X 14 глидерa(термоглава HoneyWell) , KALDO с термоглава HoneyWell
Стая3(16 кв.м) : H600 X 18 глидерa ,KALDO с термоглава HoneyWell
Баня : 1 лира с термоглава HoneyWell
Термоглавите са на 5(макс)
Груби изчисления при дТ=60C, обща радиаторна мощност 11kW.
Вече 3-та зима наблюдавам високи сметки за газ.
Отоплението работи от 6 сутрин до 9 вечер.
Реших да променя температурата при котлето до макс(преди щракването) както сте писали в няколко форума, но от тогава забелязах по-голямо покачване на разхода(може би и заради това че и температурите навън паднаха ))
За този интервал според разходомера котлето е изгоряло около 18-20 куб.м. Разхода от 31-ви декември до 5-ти Януари сутринта е 90 куб.
Температурата която се опитвам да потдържам е около 22.5 - 23 градуса.
Така зададена температура, в стая1 където е FR10 температурата много бавно се достига, но в стая2 стига до 24-25, стая3 около 21-22.
След спиране на отоплението в 9 вечер на следващата сутрин температурите са следните(при температури отвън -8 )
стая1 : 18,5
стая2: 20
стая3:17,5
Разхода за декември 2015 е около 280куб.м., редорда ми за тези 3 години е 311куб.м и да ви кажа честно не ни беше топло
 Според последните ми засичания, за месец Януари ще платя много!!!
 Според последните ми засичания, за месец Януари ще платя много!!!Според Вас, има ли как да бъде оптимизирана системата ? Момчетата от овъргаз когато инсталираха котлето зададоха мин. мощност 7.3 kW.(ще дам и всички настройки които са зададени при пускане в екслоатация)
Имате ли опит с този FR10(много съжалавам че не купих FR100 но от Овъргаз така и не ми предложиха като вариант), какво Вие е мнението ? Този терморегулатор модулиращ ли е(управлява ли модулацията) ?
Настройките за специалист 6abcd p, дали ще помогнат да се оптимизира системата ?
Задаване на коефициент на съгласуване I (Параметър: 6b p) Диапазон на настройка: 0 % до 100 %, В момента е 40%
Задаване на коефициент на усилване V (Параметър: 6C p) Диапазон на настройка: 40 % до 100 %, В момента е 80%
Задаване на максимална температура на подаването (Параметър: 6d p) Диапазон на настройка: 30 °C до 85 °C, В момента е : 75
Предварително благодаря !
Поздрави,