С някои неща съм съгласен, но с повечето твърдения особено във последната част на поста не съм. Те са направо смешни. Радиатора се изчислява на база делта Т. Няма никакво значение навън дали е + 10 или - 10 градуса. Външната температура има отношение към топлозагубите на жилището. Общо взето старите майстори смятаха 1 до 1,3 чугунени ребра Н 500мм за м2 ( стандартна височина) и температура на водата около 60 градуса. При мен стаите са по 16 м2 и глидерите са по 20 бр чугун Н500. При наличие на хубава външна изолация над 10 см може да се мине и под 1 ребро на м2. Но всичко това са общи приказки. Без да се знаят топлозагубите не може да се направи сметка. А сметка без пари едва ли някой ще ти направи:-)
Няма никакви загуби от температура на водата 60-70 и повече градуси. нали тази загрята вода е в рамките на отопляемият обем на сградата. Нискотепмературно отопление е нужно при термо помпи и подово.
Няма никакви загуби от температура на водата 60-70 и повече градуси. нали тази загрята вода е в рамките на отопляемият обем на сградата. Нискотепмературно отопление е нужно при термо помпи и подово.