• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 72
Всички имаме коли, нали ?
DundyTheCroc - майстор
Антифриза определено не е с такъв цвят, а ако е станал се сменя. Доколкото си спомням стартера пада без да се пипа радиатора, поне аз няколко пъти така съм го свалял.
toolegittoquit - майстор
Стават ли тия свещи за тоя двигател? :sad: :sad: :sad:
karoto - специалист
Мерил ли си ги колко са дълги.
toolegittoquit - майстор
Не, не съм.
И още нещо - маркучите на половината вакууми като ги побутна и излизат без усилие. Колко уплътняват - не се знае. От 4-тата дюза на колата излиза маркуче, което гледам че просто виси и е затапено с рапидка. Къде пък отива то? :?
kuger - майстор
toolegittoquit написа:
Не, не съм.
И още нещо - маркучите на половината вакууми като ги побутна и излизат без усилие. Колко уплътняват - не се знае. От 4-тата дюза на колата излиза маркуче, което гледам че просто виси и е затапено с рапидка. Къде пък отива то? :?
Това трябва да е обратната нафта, трябва да ходи в горивопровода от помпата към резервоара.
velsi - Почетен майстор
toolegittoquit написа:
Не, не съм.
Това с рапидката си е така. Не го закачай. Оправи другите работи.
MrMurdjo - майстор
Бахти и темата се заформила :-D

Някъде назад видях нещо писано, та викам да попитам - как на форкамерен дизел може да се бръкне през отвора на свещта и да се докосне челото на буталото?
Аз смятам, че е невъзможно, освен ако бренерът го няма на мястото му.
То важи и за отвора на дюзата.
Kirilpm - специалист
Имаме познал правилния отговор,ако са по-дълги просто няма да се завият.Тинки,не знам как очакваш някой да ти каже дали ментета с марка LONG HUI,които не са закупени от еврото,но са доставени от еврото ще станат.За да ти пали колата послушай колегата Стоянов,отиди и си купи хубави маркучи от читав магазин за авточасти,преди помпата може да сложиш едно парче прозрачен,много дизели го имат и си е удобство да следиш дали въздуха ти прави номера.После се хвани да оправиш дюзите,но като гледам какви въпроси задаваш относно "вакумите на дюзите" най-добре отиди при майстор,понеже и тази кола е тръгнала по пътя на вентото.А като ти казах че си се нахендрил и аз гледах разширителния съд,като се стопли времето направи една пълна промивка с оцет,после 2-3 пъти с вода и накрая налей антифриз,по въмозжност антифриза да не е ръждив на цвят.
kozl - майстор
MrMurdjo написа:
Бахти и темата се заформила :-D

Някъде назад видях нещо писано, та викам да попитам - как на форкамерен дизел може да се бръкне през отвора на свещта и да се докосне челото на буталото?
Аз смятам, че е невъзможно, освен ако бренерът го няма на мястото му.
То важи и за отвора на дюзата.
Ако имаш какво да пишеш не задавай въпроси, а сподели опит.
Ами ако не докасне челото, а докосне главата и премереното разстояние е по-малко от дължината на свеща, да я навива ли тази свещ :?
Може и да има безпроблемно място за по-дългата свещ, може и да опре нейде и като я натегне да се отрони нагревателната част. Как да провери :?
Е може би превъртането на коляновия вал да е излишно, защото вероятно по-дългата свещ ще опре в камерата, а не в буталото, но това може да го твърди някой с опит.
kozl - майстор
kuger написа:
Моето предложение е в сила!
Има ли топлообменник?
Тинки по общ съвет щом нямаш търси си топлобменник ако ще ползваш дизела зимата. И аз нямах и като ме остави на пътя няколко пъти със затапен от парафин филтър и си купих от моргата комплект с филтъра. Моя филтър струваше към 5 лв. Винаги съм имал резервен в колата, но смяната при отрицателни Т е много неприятна и те така се сдобих с топлообменик. То причината да е изхвърлен оригиналния горивен филтър може и да е свързана донякъде с липсата на подгряване на нафтата. :?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 72

Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: