• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
LazarGanev - "Велик майстор"
KPAHK написа:
Интересувам се от 300л. Трифазен с 2 серпентини
Ехееее, какво ще трепеш с тая картечница? Щом има 2 серпентини, значи през трите сезона основно ще се топли от солара и почти няма нужда от доподгряване. При соларен бойлер ел.нагревателят трябва да е по-средата, над соларната серпентина и подгрява максимум 150л, а за такъв обем е излишен трифазен нагревател - 3кВт монофазен е напълно достатъчен
предостатъчен. Ако изключим недоразумението на Елдом с вграден долен нагревател, останалите марки предлагат нагревателя отделно и можеш да си избираш мощност, конфигурация и място на монтаж. На такъв бойлер обикновено е достатъчен 3кВт plug&play с вграден терморегулатор и защита, който е на резба и се монтира лесно
daywalker - специалист
мнения за Ariston Velis 80 ?

Изображение
iliya_i - майстор
daywalker написа:
мнения за Ariston Velis 80 ?
Недостатъци:
1. Марката е италианска - разбирай "циганска работа", с най-евтините елементи, произвеждани някъде по света.
2. Произведен някъде по света - кой знае къде?

(имам много лоши впечатления от един фризер - Италианска марка, но с компресор от Бразилия - изкара точно 1 месец след гаранцията)

Моето мнение е "Изберете Българското" =D>
Имам Елдом - емайлиран от 2001 г. се ползва постоянно. Това лято го отворих за втори път (първият беше в гаранция и му протече уплътнителя на фланеца - сервиза дойде на следващият ден след обаждането). Почистуих котленият камък и смених анода (свършил се беше). Ще изкара още малко (колкото - все е файда след 15 години служба :supz:)
jekasus - майстор
Аз пък харесвам Velis :-D
daywalker - специалист
jekasus написа:
Аз пък харесвам Velis :-D
:supz: :supz:

Доколкото разбрах тези модели се правят в Русия. Ако използваме цената за ориентир - не е много евтин (долу-горе 2 пъти по-скъп от масовките), което не означава автоматично качествен. Досега не попаднах на негативни мнения, но при повреда вероятно няма да е толкова бърз и лесен ремонта като на Елдом и Теси. В момента върви добра промоция тук - 399 пари и май ще отнасям един тези дни.
jekasus - майстор
Основно за това ги харесвам, че мога да ги навра в дълбока 32см ниша :-D

Прикачен файл

DSC_2357.jpg

Прикачен файл

DSC_2356.jpg
walko - специалист
Бойлера трябва да е неръждаем!
Светльо Шишков са такива, Елдом имат такъв модел. Или друга марка.
Всичко което не е алпака протича от изгниването след 5-6 години!
Пък ако ще и с космическа технология да е!
Неръждаемия само му се сменя нагревател, термостат или ключ при нужда!
LazarGanev - "Велик майстор"
Неръждаемите пък се пукат по шевовете, щото за икономия ги правят от фолио и пак са 3 пъти по-скъпи
Andri01 - майстор
Ползвах около 10г. неръждаем казан-80л. на "Елдом". Разпърцафърцах бойлера,щото минах да такива със серпентини.Казана не беше мръднал! Сега "дреме" под навеса и чака/ какво ли и аз не знам/ :).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "бойлер теси, елдом или друго" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: