• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
nightmare - помощник
Здравейте.Аз съм нов тука,ама да взема да попитам и аз... Въпроса ми е за тия декоративни стиропорени плоскости,дали мога да ги залепя на тавана в банята със силикон и какви ще са евентуалните проблеми по-нататък !? Благодаря предварително ! :?
W123 - специалист
Защо със силикон?Хората са си измислили лепилце за тая работа бе бате...
leonardo_vd - модератор
Става със силикон :wink:
stokie - специалист
познат се оплака че му паднали няколко пана от тавана залепени със силикон
Можеш да ги залепиш в банята защото и аз така съм направил и 2 години вече нищо им няма. Лепил съм ги със силикон.
И в нашият апартамент банята е с такива стиреопорени платна и ги лепихме със силикон. Нямаме никакви проблеми. Стана оригинално и въпреки, че ни бяха казали че може да муфлясат от влагата- няма такова нещо. Както сме ги сложили преди година, така са си и до сега. Успех!
masteradmin - майстор
Вчера правих един такъв таван, недей със силикон лепилото е много много добро и се нанася много лесно с гребен. Със силикон ще ти излезе по - скъпо а и нанасянето няма да е толкова равномерно.
smarty - специалист
masteradmin написа:
Вчера правих един такъв таван, недей със силикон лепилото е много много добро и се нанася много лесно с гребен. Със силикон ще ти излезе по - скъпо а и нанасянето няма да е толкова равномерно.
Здравейте,
моля Ви за съвет - какво е това лепило, което сте ползвали за лепене на стиропорените плоскости ? Нещо специално или от "циментовите" лепила?

Предстои ми лепене на около 50 кв.м. такива плоскости 50х50х1 см. върху съществуваща мазилка (в добро състояние). Боядисана е с латекс. Т.е. равна основа.
W123 - специалист
Лепилото си е за стиропорени плокости и общо взето си има вид на гъсто Ц200 че и на такова си мирише.Нанася се с назъбена шпакла с малки зъби 2-3мм по цялата площ на листа.След като ги залепиш на тавана имаш от 30сек до 1 минута да правиш леки корекции,след това вече стяга и ако отлепяш има възможност да се счупят.Нанася се на тънко както ти казах с шпакла малки зъби на гребен.Използвай българско лепило примерно на Селт.Цената на една кофичка е около 7 лв и стига за около 14-15кв.м. Има и западни на 25 лв същата разфасовка но е безмислено да ги използваш.Впрочем има няколко марки български лепила-Стироплекс,стиро нещо си там,стироплюнка:lol: ...каквото и да вземеш няма да сбъркаш но за Селт ти давам гаранция.Първите плочи които лепих през живота си ги слагах преди 4 години.Още не са мръднали с това лепило.На Леко май че има такова и то било много добро.Никакви цименти и тераколи и други.

Съвет:
Когато ти се наложи да ги режеш си приготви макетен ОСТЪР нож и подложи отдолу парче стъкло и ножа го дръж силно полегнал а не изправен.Ако го изправиш няма да ти реже стиропора а ще го начупи и ще стане рехав.Като пробваш ще видиш за какво ти говоря.
  • 1
  • 2

Тема "стиропорени платна..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: