fbr написа:И на мен ми се ще да си автоматизирам горивния процес, ама ми се вижда множко 1800+ за 100 кила чугун, един шнек с мотор, фан и платка. Ще чакам да изпадне нещо втора ръка. А и тези общоприетите горелки, не са в тон с моя котел и котелно, искам да е с вертикален шнек, т.е. бункера и шнека да са поставени така, че да образуват буквата V, а не на буквата L. Все още избистрям идеята.A за 10 кг желязо и същите други неща на пелетната горелка на по голяма далавера ли си?
Radoslaw написа:fbr написа:И на мен ми се ще да си автоматизирам горивния процес, ама ми се вижда множко 1800+ за 100 кила чугун, един шнек с мотор, фан и платка. Ще чакам да изпадне нещо втора ръка. А и тези общоприетите горелки, не са в тон с моя котел и котелно, искам да е с вертикален шнек, т.е. бункера и шнека да са поставени така, че да образуват буквата V, а не на буквата L. Все още избистрям идеята.A за 10 кг желязо и същите други неща на пелетната горелка на по голяма далавера ли си?
Именно, а и не е ли все същото? Пелети по 150-200 лева тон, срещу въглища по 250-260 лева тон? Не е ли по-важно как е изградена системата след котела, както и изолацията?