На 3-тия етаж тавана е много студен, а и тока е слаб , и климатика също( 6,5 киловата е). Затова не може да се затопля. Едно питане имам, дали може към външното тяло на климатика , да се сложи още едно вътрешно тяло, в кухнята да не става 25 градуса, а в хола да е 15-18?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fearlessss8
- специалист
113 мнения в "Проблем с отоплението на ток в къща."
fearlessss8
- специалист
Другата седмица ще си купя мултицет и ще измеря напрежението на тока.
krasi92
- майстор
fearlessss8 написа:Изолация под 5 см основа за боя нямаш-мазилката не е изолация а хиперинвертора няма как да работи като му замръзнат тръбите .Без да си изолирал и подпокривното пространство и стените единственият резултат ще е високи сметки за ток без да ти е топло.kalin72 написа:Напълно нормални температури, според мен. Вероятно климатика ти не може да работи на температури под 0 градуса, за да стопли помещението.Може да работи до -20. Хипер инвертор е.
fearlessss8
- специалист
joro_vn написа:Припомням ти - първата ти работа е, веднага по възможност да изолираш тавана на 3-тия етаж. Отдолу, или отгоре - както ти е по-лесно. 10 см вата поне.Така мисли баща ми за другата зима
И ще се родиш.

fearlessss8
- специалист
Иначе сравнявах тока онлайн и за миналата зима беше с по няколко лева повече. Бяхме с печка на дърва прити 14 киловата и беше по студено,като сме били отвреме на време с радиатори без да се пали печката.Ама и дограмата беше дървена стара и без изолация.
kozl
- майстор
Живях няколко години в квартира с недостатъчна за отопление електрическа мощност. Всъщност тя мощността не топли, топли енергията, а енергията е мощност по време. Като пример мога да посоча обемен бойлер и проточен бойлер. На обемния му трябва по-малка мощност и повече време за да сгрее водата и да ползваш затопления обем, на проточния му трябва значителна мощност за времето в което ползваш дебит на затоплена вода.
Къде у вас е проблема. Използвате ли 24 часа (непрекъснат) режим на отопление или целта ви е вечер да сгреете средата, след като през деня няма никой и не е подгрявано, а средата изстудяла?
В квартирата си реших отоплението с печка на твърдо гориво. Влизаме вечер след работа и докато се разпали твърдото гориво, подгрявахме обстановката с газова печка с бутилка. Газовата печка отдава топлинна мощност еквивалентно над 10 киловата спрямо ел.отоплителна печка на реотани. Но харчи кислорода в помещението и овлажнява въздуха. То и твърдото гориво лапа кислорода....... С тия плътни дограми - ток и ТЕЦ, и котелчета с независима от помещенията вентилация
Къде у вас е проблема. Използвате ли 24 часа (непрекъснат) режим на отопление или целта ви е вечер да сгреете средата, след като през деня няма никой и не е подгрявано, а средата изстудяла?
В квартирата си реших отоплението с печка на твърдо гориво. Влизаме вечер след работа и докато се разпали твърдото гориво, подгрявахме обстановката с газова печка с бутилка. Газовата печка отдава топлинна мощност еквивалентно над 10 киловата спрямо ел.отоплителна печка на реотани. Но харчи кислорода в помещението и овлажнява въздуха. То и твърдото гориво лапа кислорода....... С тия плътни дограми - ток и ТЕЦ, и котелчета с независима от помещенията вентилация

Трифон П.Трифонов
- майстор
kozl написа: Всъщност тя мощността не топли, топли енергията, а енергията е мощност по време.Лека поправка-наопъки е,но принципно и с примерите си напълно прав.Липсва му мощност-енергия за определен период от време,през което къщата да се затопля. Наличната мощност се оказва недостатъчна да затопли , защото къщата издиша-няма нужната изолация.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 1%81%D1%82
kozl
- майстор
Не съм сигурен в това. Ако подгряването е в непрекъснат режим, въпреки високата топлопроводимост на ограждащите повърхности ще има граница на баланса отнесена в температура във вътрешните помещения. Тази граница е в зависимост от външната Т, но въпросът е може ли с наличната инсталирана мощност да се постигне вътрешна Т над желаната.
Следващия въпрос е колко ще е сметката за ел.енергия и как да се разпредели отоплението по безопасен вариант
Като съдя по сметката му за енергия излиза, че не ползва цялата възможна енергия.
Примерно 63А при напрежение 200 В са към 12 кВт. За 24 часа към 268 кВтч за денонощие. Месечно към 8000 кВтч.
А колко харчи той
Следващия въпрос е колко ще е сметката за ел.енергия и как да се разпредели отоплението по безопасен вариант

Като съдя по сметката му за енергия излиза, че не ползва цялата възможна енергия.
Примерно 63А при напрежение 200 В са към 12 кВт. За 24 часа към 268 кВтч за денонощие. Месечно към 8000 кВтч.
А колко харчи той

Трифон П.Трифонов
- майстор
kozl написа:Не съм сигурен в това......Аз пък съм сигурен , че има потенциал , ма не може да го ползва с наличната техника. И докато ние си разцъкваме тука научните термини , ми се струва , че човека нещо се гъбарка с нас. Ми да земе да си купи нещо , което да го топли , освен ако не държи на студ или пък се топли на сладки приказки.Гледам , че капацитетите спряха да се занимават с тая тема , пък ние трупаме само безполезни мнения.
Тема "Проблем с отоплението на ток в къща." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература