Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bycec - специалист
Много акълии има тук в този форум, които оправят климатици с клавиатури. Моят съвет е да си намериш правилния техник или фирма в региона, защото като гледам досега не си успял.
А когато "майсторите" монтирали нещото(за което им е платено) не могат да се справят, какво правим ?
idunno - специалист
Кажете кои са и как се казват, направете си blacklist.
Ако при отоплението и ВиКто, нещата може да се оправят и по интернет, то лошо направена ТП е друго нещо. Не се оправя така лесно, може причината да е тривиална, но може и да е лошо сметната, всякакви комбинации от простотия има. :-D
king82 - специалист
Тя работата с майсторите е още по сложна. Аз тая "термопомпа" я харесах в интернет, предлагана от софийска фирма http://kib.bg/%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80% ... 24wahu-kit . От там те ми казват, че в Габрово работят с еди коя си фирма и те ще извършат монтажа. И ся почва едно прехвърляне на топката, от което обаче аз съм потърпевшият.
Пак ще умуваме и ако има някакъв резултат ще споделя.
Zoro5 - специалист
В момента това, което можеш сам да направиш и ще е най-евтино и полезно, е да сложиш водомер ,вместо датчик за поток. Така ще отпадне съмнението за циркулацията на водата, а и ще можеш да си измериш КОП-а когато ти я оправят. Иначе постоянно ще се оправдават с тази циркулация и ще те мотат. Още по-добре е ако сложиш направо топломер , но и водомер 5м3 ще свърши работа (50-на лева).
В момента изглежда така , сякаш топлообменника ти е много малък, а той всъщност е двойно по-голям от минимума, което принципно е добре. Сякаш се е задръстил и не топлообменя нормално. Направи пак измервания в установен работен режим за да се потвърдят данните. Три пъти мери - един път режи (тръби). :)
Само един въпрос имам още и оставям форумните гении да солят отгоре по темата :
Колко пропиленглщкол сложихте ? 30%? Тоя топлообменник в режим на кондензация е 10кВ оттам с 30% глюкол става към 8кВ ако пък е само с глюкол още надолу може и до към 5-6кв да го свалите . Хубаво е да се има в предвид .
Само дай иформация как я мериш температурата на водата , къде и с какво ?
king82 - специалист
Айде стига сега, с какво меря температурата? С шублер я меря. С електронни термометри на входящата и изходящата тръба, лепнати отгоре.
Zoro5 - специалист
king82 , не се засягай за температурите - измерването им не е чак толкова елементарно. Много от термометрите са за "домашно" ползване (при тях +/- 1о не е проблем), и не са за прецизни измервания. Но например, при меренето на водата, вх/изх. разликата е 2-3о и всеки градус отклонение дава голяма грешка. Там трябва да се мери с резолюция 0.1о , а също да се провери дали двата термометъра показват едно и също при еднаква температура. Ако не показват еднакво не е проблем - просто тази разлика трябва да се вкарва в сметките. Отделно ,че трябва добре да контактуват в "точните места", да са изолирани отгоре и да се изчаква да са в установен режим. Сега ,ти тези неща може и да ги знаеш , но другите няма как да знаят, дали ти знаеш. Затова са "доуточняващите" въпроси и напомняния.
kolio66 - помощник
Едно питане малко в страни от ситуацията.Каква е функцията на датчика за поток.Следи дали има движение на водата;следи колко е дебита на водата (участва в регулиране на мощността)или...
Благодаря.
lubomirlz - специалист
Функцията му е защитна, не пуска компресора ако няма поток през изпарителя.
king82 - специалист
Има развитие по моя проблем. Към системата има и камина с водна риза. Лятото, когато преправях инсталацията заради конвекторите, "отделих" камината с трипътен вентил. Та той е причината за слабата циркулация. В най-скоро време пак ще се наложи да преправям с цел да го махна и ще го направя с кранове. Ще използвам момента и да сменим местата на вход/изход фреон.
Въпросът ми за момента е какво бюджетното решение за следене на циркулацията да сложа? Дали водомер за топла вода? Какъв? Ако е пък топломер, ама нещо не ми харесват цените сякаш.

Тема "Термопомпа LG UU24W+AHU KIT - въпроси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: