[quote="fox_vtТова си е чисто време в което помещенията изстиват, стайният термостат има с пъти по-бавно сработване от термо вентилите(а ако е закачен на студена стена или го огрява слънцето е голям кеф[/quote]
Това е едно от нещата , които не отговарят на твърденията Ви.
Току що проведох следствен експеримент - термостата реагира на 18та секунда и пропорционално повиши подаваната мощност-температура на подаваната вода. Направих клипче-ще опитам да го кача тук.
Другите неща няма да коментирам,защото не съм специалист с тапия. Системата си проектирах съвсем сам,на база прочетено тук.Изградих я на 80 процента сам,понеже прецених ,че не е оправдано да купувам оксижен,за да заваря ф42 мед. Горелката ми се справя само до 22. Четох една година преди да започна.Темата Буфер и разясненията на Anton,мненията на двамата Ганевци,Филма,Alex.........да ме прощават останалите няколко , които пропускам!Бих оценил и приложил на практика и Ваш ползотворен опит.
Системата ми се състои от
-котел бош 27 кв
-трипътен Есбе на 60гр-ще бъде заменен термопатрона с 70гр.
-помпата е на байпас и свързана с тръби ф28-UPS2 25-40-60
-тръби ф40 за термосифонен трансфер -благодаря Лазар за съвета,макар и да не ме помниш.
-буфер-500л
-трипътен с моторна задвижка ,управлявана от контролер на отоплителни кръгове, според както си искам.Външна,стаен,ръчно задание...
-Alfa 2L-25-60
-електронни термоглави със седмично програмиране,пропорционално управление.
-горелка на пелети,няма да я споменавам
Системата ми работи като часовник.Сигурен съм,че и Торч го може това,но не самостоятелно.Една система,за да осигурява комфорт,се състои от доста компоненти.Не може само един котел с горелка,помпа трипътен,тръби,кранове и радиатори да го осигури.
Исках да кажа-Не бъдете толкова озлобен към хората ,които безкористно помагат с опита си тук! Аз не бих имал нужното търпение.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
1168 мнения в "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване."
Трифон П.Трифонов
- майстор
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон яну 11, 2016 7:22 am, променено общо 2 пъти.
plastkomfort
- специалист
Torch си работи перфектно само с трипътен и тетмо глави.
Трифон П.Трифонов
- майстор
plastkomfort написа:Torch си работи перфектно само с трипътен и тетмо глави.И моята каминка работи перфектно,като отчитам факта,че съкровището не си дава сметка за пиролизното горене , час след стартирането от кибрита,но няма много неща ,дето да са по възбуждащи за една жена от огнените езици на няколко сантиметра от дървата.Дървата също струват пари де.
Аз искам системата да работи перфектно за Мен,не сама и като изделие.Няма котел с горелка, които да направят нещо пълноценно за мен,без да са куплирани,синхронизирани и т.н. с допълнителни компоненти,автоматика ,контрол.
Може и да са създали нещо уникално, но Torch не ми звучи като Bosch.Поне не и за сега.Понеже преекспонирате ... та откровено ви ям.
Просто котел с горелка. Спестено от материали, разработена добра електроника.
Дали за разликата в цената не мога да намеря програмист,който да ми напише софтуера,при положение, че знам как го искам онова , което искам?!!
Я,дали не става въпрос за бизнес? Няма лошо. Ма не с такава агресия, макар ,че в бизнеса е като на война-сичко може.
6osi6
- майстор
krasen1 написа:За горивният процес не се притеснявай той си е добре...От картинките които си дал, особено в шестата, горивният процес не си е добре. В тази или другите графики горелката работи както би работела горелка в режим включване-изключване, като долната и позиция е три киловата, а горната 8.
Във втората графика горелката отново работи като такава, на която предварително са зададени горна и долна граница от 9 и 4 киловата.
Видно от начинът по който се променя амплитудата на мощността във всичките графики и от цитатите на предните страници, Торч използват Пропорционално интегрален регулатор, който за кратко време увеличава или сваля мощността и поради прекалено резките си действия системата работи в незатихващи колебания - липсва стабилност на горивния процес от там изстиват комина и котела във момент и при нужда от работа на горелката с по-високата мощност, или коминът е с по-висока температура когато горелката преминава от 8 на 3 киловата. На всеки 20 или 30 минути променя се тягата , което води до липса на пълно изгаряне на пелетите.
6osi6
- майстор
krasen1 написа: да знаеш чугуна се пука при голяма температурна разлика.Чугунът няма да се спука преди протичането на Торча. Регулаторът управлява четирипътен вентил, който поддържа температура на инсталацията от 35 до 40 гр. Тази функция е неизползваема при работа с термо-глави.![]()
krasen1 написа:Много красива графика трябва да я разбираш за да имаш такъв котел,Графиката показва как е правилно да се пригоди управлението на горивната мощност към зададената температура на котела от 60 градуса при работа в модулация.
krasen1 написа:е при Torch не е нужно да разбираш има си копче за палене копче за гасене и температурата на водата която може да е колкото си искаш.От втората или предпоследната графика се вижда, че не може. Липсва нужната мощност, или е прекалено голяма.
krasen1 написа:А ти може да си настройваш колкото си искаш грамове пелети, проценти на вентилатора, брой цикли на запалване, време за изчакване между дозите, температура при която да слезе от трета на втора степен и бог знае колко още настройки. И всичко това за да може накрая стайният термостат да каже на горелката кога да спре . Много умно измислено браво.Настройва се само съотношението гориво - въздух. Цикли на запалване няма. Горелката държи жар от 20 до 30 часа в зависимост от горивото. Температури на степените няма. Регулаторът сам си определя дозите в модулация. Горелката не спира винаги при команда от стайния термостат, зависи от външната температура. Може през това време да грее в ниските степени бойлер или да подържа 35 - 40 градуса на големия кръг.
Бягай за нови опорни точки

fox_vt
- майстор
Лазаре я ми обясни как работи стайния термостат и как термоглавата?Термоглавите се командват от вътрешната температура,и това е модулиране по вътрешна температура.Реално торч модулира два пъти-горелката по мощност и всяка термоглава по стайна температура.Твърдиш че стайния е най доброто нещо-най доброто за грейко тъй като не може да модулира по мощност.Да не говорим,че си избираш една стая и следиш само нея.Знам какво ще кажеш тя системата е нагласена със крановете на радиаторите,да ама не топлозагубата не е винаги еднаква и затова ви трябва и следене на външната температура.Това е още по върховна глупост от следенето само на една стая,но като няма как нагласената ви система за 0 градуса да работи адекватно на -20 и на +10.Торч работи без проблем със контрол на температурата индивидуално за всяка стая че даже и за всеки един радиатор ако има достатъчно термоглави.Електронните такива напълно заменят архаичния стаен термостат.И да аз нямам котел имам климатик-там системите се делят на сплит и милтисплит ха познай дали се следи температурата във всяка стая от вътрешното тяло.Дори и ТП със конвектори пак следят всяко помещение.Това.че вие пак казвам нямате технологията не ви позволява да твърдите че стайния е най доброто решение.
Трифонов добра система си изградил,искам само едно нещо ако нямаш нищо против да ми кажеш.Защо си сложил термоглави електронни?Защо не сложи стаен термостат?
6osi6 гледаш едната от деветте графики.Ти знаеш ли какви консуматори има в конкретната система и кога са циклите на консумация?НАли знаеш,че термоглавите работят на хаотичен принцип.Но ако са програмируеми могат да са в синхрон.Конкретната графика е доста разтеглена по вертикал и окото се лъже.Цялата амплитуда е 4 градуса а средната температура е с 0,1гр от зададената.В този момент системата работи така защото това се иска от нея във друг ден графиката ще е друга.
rosso666 ламбда сонда няма по две причини екология и цена.Когато във БГ излезе закон за екологията в това отношение торч ще бъде първи който ще монтира сонда.В този момент сондата е неоправдана и няма да донесе значими ползи от корекцията на горенето.
Трифонов добра система си изградил,искам само едно нещо ако нямаш нищо против да ми кажеш.Защо си сложил термоглави електронни?Защо не сложи стаен термостат?
6osi6 гледаш едната от деветте графики.Ти знаеш ли какви консуматори има в конкретната система и кога са циклите на консумация?НАли знаеш,че термоглавите работят на хаотичен принцип.Но ако са програмируеми могат да са в синхрон.Конкретната графика е доста разтеглена по вертикал и окото се лъже.Цялата амплитуда е 4 градуса а средната температура е с 0,1гр от зададената.В този момент системата работи така защото това се иска от нея във друг ден графиката ще е друга.
rosso666 ламбда сонда няма по две причини екология и цена.Когато във БГ излезе закон за екологията в това отношение торч ще бъде първи който ще монтира сонда.В този момент сондата е неоправдана и няма да донесе значими ползи от корекцията на горенето.
Трифон П.Трифонов
- майстор
fox_vt написа:Имам монтиран.Вчера направих клип,който показва,че сработи на 18 секунда , след отваряне на врата към неотопляемо помещение.Не успях да го кача.
Ползвам СТ , когато искам ръчно и на момента да повиша температурата в радиаторния кръг.Не е монтиран в подходящо помещение и не управлява коректно.Коридор , в непосредствена близост до вратата на баня и килер.
За мен,стаен плюс ел. термоглави е най-добре. Може и зле да е ако не се настроят коректно компонентите.Опитвам пак да го кача.
От ютубето ми обещаха,че ще може да се гледа https://youtu.be/4KS0rfg1UK4
А това е каминка от 91ва за ок 70лв. тогашни.
https://youtu.be/240UsiYSNa8
Пиролизно горене май се нарича,постигнато час след запалване.
Не зная горелка да го може и топли така.
Тук,съм я засилил на 20кв. Така съдя по пламъка , вероятно греша ,но ми се иска да е.
www.youtube.com/watch?v=U1AVtW-a9D8&feature=youtu.be
Автоматиката и контрола , естествено са от Туньо.
Сега си спомних,че имаше снимки на 10стр.,та се поправям.
Не зная каква е горелката ,но се вижда синкавият пламък.
Явно и с горелка може по някакъв начин.
LazarGanev
- "Велик майстор"
fox_vt написа:Термоглавите се командват от вътрешната температура,и това е модулиране по вътрешна температура.Реално торч модулира два пъти-горелката по мощност и всяка термоглава по стайна температура.А бе Фокси ти малоумен ли си или смяташ, че срещу тебе има малоумни? Съвсем се побъркахте с този Торч! Два пъти модулирал, пет пъти модулирал. Модулира си като всички останали - по температура на водата - като се повиши температурата над зададената си намаляват мощността. Стига сте го възхвалявали, че отдавна сте смешни. Като затворят 1-2 термоглави, температурата на водата се повишава и котелът модулира, независимо какъв е, но той модулира не защото термоглавата му е казала, а по температура на водата. Модулацита по стайна температура е да си намали мощността при доближаване на стайната температура, а не след като изключат една или няколко термоглави
Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература